Насилие над родилките
Насилие над родилките
Днес рових по нета и попаднах на този сайт: http://nenanasilieto.wordpress.com/ Успях да прочета само 2 от разказите, просто не ми стигнаха силите за повече. Ако можете по някакъв начин да подкрепите тази кауза, направете го. Защото това, което се случва в българските родилни отделения е грозно и страшно.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Re: Насилие над родилките
Къде се намира тази болница? Ако мога бих отишъл на протеста. В краен случай една масирана кампания на антиреклама също ще помогне. Ако вдигнем тревога в bg-mamma (ако вече не е направено) и по каквито други канали можем, мисля, че ще можем да осигурим на милите акушери повече свободно време, откокото те биха искали да имат.
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ужас... направо лошо ми стана като ги четях разказите.
Почти се разревах...
Тва е адресът на болницата - http://1agb.com/page/single/id/37
егаси, как да ти се иска да раждаш?
Иначе не само към родилките е такова отношението ... просто ако си болен и без връзки или без да им платиш отгоре доволно пари си никой, последна дупка на кавала и всеки се отнася с теб като с боклук...
Почти се разревах...
Тва е адресът на болницата - http://1agb.com/page/single/id/37
егаси, как да ти се иска да раждаш?
Иначе не само към родилките е такова отношението ... просто ако си болен и без връзки или без да им платиш отгоре доволно пари си никой, последна дупка на кавала и всеки се отнася с теб като с боклук...

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Благодаря ви за отделеното време!
Това е темата във Форум БГ-Мамма. Има участие и в много други блогове, като най-известния е Царството на Бу.
Това е темата във Форум БГ-Мамма. Има участие и в много други блогове, като най-известния е Царството на Бу.
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
А бой? А линч? А уволнение? Педерасти. Напомнете ми за протеста и ще дойда.
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
25 е сряда - неучебен ден за СУ 
Аз също ще дойда ако имам възможност - и не забравя разбира се
Аз също ще дойда ако имам възможност - и не забравя разбира се

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Mного ще се радваме и на подкрепа от ваша страна!
Ще бъде супер и бъдещите майки (ако разбира се между вас вече има такива е добре дошло) да са заинтересовани от подобни инициативи.
Освен това има и създадена Петиция за промяна на АГ стандартите в България - съдържанието. Мисля, че ще ви е интересно.
Ще бъде супер и бъдещите майки (ако разбира се между вас вече има такива е добре дошло) да са заинтересовани от подобни инициативи.
Освен това има и създадена Петиция за промяна на АГ стандартите в България - съдържанието. Мисля, че ще ви е интересно.
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Добре бе, аз прочетох на тая първата разказа, за другите нямам време сега и честно казано, не мога да разбера какъв й е проблема... Ако може някой да ми обясни от какво толкова припадате всички и за кво се борите може и да разбера какво точно искате?
Поведението на тази е точно като на тригодишно дете, което не иска да му вземат кръв и реве в коридора и не дава. При това на детето обичайно му вземат кръв щото се е разболяло, а нея никой не я е карал да забременява... доброволно се е поставила в това положение. Ясно е, че като влезе трябва да излезе. Не може да си го носи до края на живота в корема, каквото е найното желание доколкото разбрах.
Поведението на тази е точно като на тригодишно дете, което не иска да му вземат кръв и реве в коридора и не дава. При това на детето обичайно му вземат кръв щото се е разболяло, а нея никой не я е карал да забременява... доброволно се е поставила в това положение. Ясно е, че като влезе трябва да излезе. Не може да си го носи до края на живота в корема, каквото е найното желание доколкото разбрах.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
С риск да ме линчувате и мен, споделям.Smoking Mirror написа:Добре бе, аз прочетох на тая първата разказа, за другите нямам време сега и честно казано, не мога да разбера какъв й е проблема... Ако може някой да ми обясни от какво толкова припадате всички и за кво се борите може и да разбера какво точно искате?
Поведението й е безотговорно, прочетох разказа й доста внимателно, на места и два пъти и съм възмутена от нейното отношение към себе си, към мъжа си, към настоящето и бъдещото й дете, към медицинския персонал... да продължавам ли?
Такива самоуверени мадами, дето искат всичко да е под техен контрол и всичко знаят най-добре и само се оплакват от останалите у мен не будят никаква симпатия.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
+1Smoking Mirror написа:Добре бе, аз прочетох на тая първата разказа, за другите нямам време сега и честно казано, не мога да разбера какъв й е проблема... Ако може някой да ми обясни от какво толкова припадате всички и за кво се борите може и да разбера какво точно искате?
Нищо не разбирам от раждане и може и да бъркам, но не мога да разбера, къде е цялата драма. Тази жена отказва да си роди бебето според указанията на лекарите, прави всичко на обратно, че и скандали вдига. Вместо да е благодарна, че хората й търпят капризите и въпреки всичките и опити да възпрепятства раждането, успяват да изродят дъщеря й здрава, тя прави протести.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Проблемът е, че тук никой от медицинския персонал не е чувал за естествено раждане, което - в случай, че не може да се извърши у дома - трябва основно да бъде наблюдавано от медицинско лице. А не да ти скачат върху корема, да ти чупят ребра (на майка ми са й счупили тъкмо 2 броя
) и да те тъпчат с лекарства, които ти НЕ искаш и с рисковете от които си запознат. Защото раждането само по себе си е стрес и за майката, и за детето (особено пък за него) - а в нашите болници този стрес се превръща в асистиран ужас.
Можете да прочетете за раждането във вода, за домашното раждане, за максимално естественото раждане, дори когато протича в болница (без окситоцин и без упойка, която те замайва, но не ти помага срещу болката). Защото да, аз съм на мнение, че е безотговорно да решиш да раждаш извън болница, защото усложнения винаги са възможни и трябва да може да се реагира на момента, но когато нямаш показания за секцио, както ще бъде при мен един ден, защо просто не намалят стреса, който оказват върху родилките по време на нормално раждане, протичащо без усложнения?
Това, което се случва в нашите родилни домове, е чиста проба безумие. Трябва да случиш на истински специалист, ако искаш един от най-специалните дни в живота ти да не се превърне в кошмар.
Можете да прочетете за раждането във вода, за домашното раждане, за максимално естественото раждане, дори когато протича в болница (без окситоцин и без упойка, която те замайва, но не ти помага срещу болката). Защото да, аз съм на мнение, че е безотговорно да решиш да раждаш извън болница, защото усложнения винаги са възможни и трябва да може да се реагира на момента, но когато нямаш показания за секцио, както ще бъде при мен един ден, защо просто не намалят стреса, който оказват върху родилките по време на нормално раждане, протичащо без усложнения?
Това, което се случва в нашите родилни домове, е чиста проба безумие. Трябва да случиш на истински специалист, ако искаш един от най-специалните дни в живота ти да не се превърне в кошмар.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Родилката би могла да бъде всяка друга. Въпросът е в уродщината на "медиците".Smoking Mirror написа:...
- leia_loves_cats
- Да живей словото
Ама чакай, чакай!Търговецът на кристал написа:Проблемът е, че тук никой от медицинския персонал не е чувал за естествено раждане, което - в случай, че не може да се извърши у дома - трябва основно да бъде наблюдавано от медицинско лице. А не да ти скачат върху корема, да ти чупят ребра (на майка ми са й счупили тъкмо 2 броя) и да те тъпчат с лекарства, които ти НЕ искаш и с рисковете от които си запознат. Защото раждането само по себе си е стрес и за майката, и за детето (особено пък за него) - а в нашите болници този стрес се превръща в асистиран ужас.
Това НЕ Е ситуацията, която е описана в разказа.
На мен ми е ясно, че проблеми има. Но този разказ НЕ Е доказателство за тях.
Това е разказа на една разглезена кифла, която иска с магическа пръчка да се събуди родила. Тя взима еднолично решения (мълчи си и нищо не казва на мъжа си), тоест си поема сама отговорностите.
Ако съм изпуснала нещо от разказа, в което се говори как са й счупили ребро, моля цитирай ми го.
Иначееее и аз мога да разправям как се случва да ти счупят челюстта, като ти вадят мъдрец, ама не тръгвам да го доказвам със собствен опит (слава Богу), нали така?
Ся' ако сме се събрали на сурдинка да обсъждаме какво сме чули от някой, а не какво е разказано във връзката в първата тема, значи нещо аз съм се объркала.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Става дума за отношението на медицинския персонал. Смятам, че в разказа това става достатъчно ясно. А ако не намирате разказите за достатъчно убедителни, спокойно можете да прочетете доволно много подобни кошмари в произволно избрана тема за раждане във форума на бг-мама, да речем. Имам чувството, че поне 1/3 от родилките у нас се сблъскват с подобно не само непрофесионално, ами и нечовешко отношение.
Искаш да правя литературен анализ на разказа ли?
И хем си знам, че не трябва да пиша в подобни теми - и пак пиша. Ама вината си е моя - че така и не се научих.
А лигави родилки има много - но да не искаш да раждаш, легнала по гръб, е съвсем нормално желание. Неслучайно в цивилизованите болници си има нещо като стойка с възглавница на нея, на която да се облегнеш, но да бъдеш почти седнала. Вместо това - какво? Натискат те на леглото, натискат ти корема и бъркат из тебе, все едно бебето не може да излезе само. Никъде не се споменава да е имало усложнения, които да изискват подобна намеса - а ти, предполагам, нямаш идея каква болка е това. Аз също нямам, но мога да си представя - и не виждам какво налага подобно отношение по време на едно нормално раждане. Ми влязло е бебето, ще си излезе...
Искаш да правя литературен анализ на разказа ли?
И хем си знам, че не трябва да пиша в подобни теми - и пак пиша. Ама вината си е моя - че така и не се научих.
А лигави родилки има много - но да не искаш да раждаш, легнала по гръб, е съвсем нормално желание. Неслучайно в цивилизованите болници си има нещо като стойка с възглавница на нея, на която да се облегнеш, но да бъдеш почти седнала. Вместо това - какво? Натискат те на леглото, натискат ти корема и бъркат из тебе, все едно бебето не може да излезе само. Никъде не се споменава да е имало усложнения, които да изискват подобна намеса - а ти, предполагам, нямаш идея каква болка е това. Аз също нямам, но мога да си представя - и не виждам какво налага подобно отношение по време на едно нормално раждане. Ми влязло е бебето, ще си излезе...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- leia_loves_cats
- Да живей словото
Искам да не си говорим всеки свойто си.Търговецът на кристал написа: Искаш да правя литературен анализ на разказа ли?![]()
Щото ти в момента обясняваш някакви неща ей така от въздуха - какво си чувал(а) от тоя и оня.
Тази тема е по КОНКРЕТЕН повод, включително и имаше нападки да се линчуват КОНКРЕТНИ медицински лица.
Да седим, да люпим семки и да си разказваме истории на мен ми се струва по-безсмислено от това да правим "литературен анализ"
Поздрави