Каквито родителите, такива и децата...

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Каквито родителите, такива и децата...

Мнение от peterdi »

12-годишният петокласник Димитър Терзийски от Благоевград е бил пребит жестоко от свои съученици. След като го съборили на земята, едното момче скачало със сила върху корема на Димитър, а другото викало „умри”, съобщи БНТ.
Жестокият побой станал в Средно училище за изучаване на чужди езици „Св. Климент Охридски”.
Пострадалото дете е настанено в болницата в Благоевград и ще му бъде направено изследване със скенер, тъй като има силни болки в корема и е вдигнало и температура. Лекарите трябва да установят дали има нужда от операция.
Снощи в училището се е провела родителска среща. Не е ясно дали повод за нея е бил инцидентът. На този етап не са предприети никакви действия от страна на директора на училището или на класната на трите момчета.
Децата са от пети клас и учат в една паралелка. Все още не е ясна и причината за жестокия побой. Очаква се учениците да разкажат по-късно днес дали нападението над Димитър е вследствие на стара вражда или е предизвикано от скорошен спор.
„Тази агресия не може да бъде скрита, случаят трябва да бъде разплетен докрай и виновните да си получат наказанието”, каза майката на битото дете Любима Стоицова.
Тя и съпругът й са очаквали някаква реакция от ръководството на училището, но нищо не е последвало. Майката обясни, че инцидентът е станал преди часа по руски език. Едното дете блъска и събаря Димитър на земята, а другото започва да му скача върху корема. Думите „умри, умри”, са били повтаряни многократно. И преди време е имало конфликт между децата, като се е стигало до размяна на обидни думи, шамари и ритници, заяви тя.
Любима Стоицова разказа, че на родителската среща се е видяла с майката на побойника, но тя е защитила сина си и е заявила, че случилото се е НЕЩО НОРМАЛНО.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Каквито родителите, такива и децата...

Мнение от alter ego »

Да, държавата на децата-убийци! Но, тъй като това ужасно нещо се е случило в сградата на училището, то е отговорно и трябва да се искат отговори от директора, включително и съдебна отговорност - за престъпно нехайство или нещо подобно...
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Не знам, някой иска ли да напада България, но, ако има такъв, то той ще бъде силно разочарован от разгрома, който учениците ни ще нанесат на въоръжената му армия.
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Така си е, има всякакви луди хора на този свят, включително и много агресивни деца, дори самата аз имам лоши спомени от моето детство, свързани с детската агресия, но това е минало. Въпросът е, че детската агресия ствава все по-осезаема и взима застрашителни размери. Поредният абсурд от днес е случаят на двете деца, които са инсценирали собственото си отвличане, луда работа, на къде отива обществото в нашата държавица :shock:
Като птичка в небесата :)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Знам, че това може би е най-неприемливата реакция, ама аз като чух за тоя случай с инсценираното отвличане, се смях доста. Просто се сетих за "Войната на таралежите", дето Маляка беше оставил бележка на възглавницата на родителите си с текст "Пътищата ни се разделят". И докато майка му кършеше ръце, баща му беше казал: "А, те пак ще се съберат..."
Та и с тия хлапетии така - нещата не са се променили толкова много оттогава, това са само вариации. А че са вдигнали полицията на крак, е отделен въпрос.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

А, успокоих се - явно реакцията ми не е била съвсем неадекватна. Щом и полицаят се хили така... А детето изглежда много симпатично, не ми прилича на някое гаменче. И говори много открито - само не мога да си представя колко ли бой ще да е изял заради бягството. :roll:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Лично аз съм За час по малтретиране на малолетни...
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Да, ти нали навърши вече 18... :roll:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Публикувай отговор

Обратно към “България”