Каквито родителите, такива и децата...
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Каквито родителите, такива и децата...
12-годишният петокласник Димитър Терзийски от Благоевград е бил пребит жестоко от свои съученици. След като го съборили на земята, едното момче скачало със сила върху корема на Димитър, а другото викало „умри”, съобщи БНТ.
Жестокият побой станал в Средно училище за изучаване на чужди езици „Св. Климент Охридски”.
Пострадалото дете е настанено в болницата в Благоевград и ще му бъде направено изследване със скенер, тъй като има силни болки в корема и е вдигнало и температура. Лекарите трябва да установят дали има нужда от операция.
Снощи в училището се е провела родителска среща. Не е ясно дали повод за нея е бил инцидентът. На този етап не са предприети никакви действия от страна на директора на училището или на класната на трите момчета.
Децата са от пети клас и учат в една паралелка. Все още не е ясна и причината за жестокия побой. Очаква се учениците да разкажат по-късно днес дали нападението над Димитър е вследствие на стара вражда или е предизвикано от скорошен спор.
„Тази агресия не може да бъде скрита, случаят трябва да бъде разплетен докрай и виновните да си получат наказанието”, каза майката на битото дете Любима Стоицова.
Тя и съпругът й са очаквали някаква реакция от ръководството на училището, но нищо не е последвало. Майката обясни, че инцидентът е станал преди часа по руски език. Едното дете блъска и събаря Димитър на земята, а другото започва да му скача върху корема. Думите „умри, умри”, са били повтаряни многократно. И преди време е имало конфликт между децата, като се е стигало до размяна на обидни думи, шамари и ритници, заяви тя.
Любима Стоицова разказа, че на родителската среща се е видяла с майката на побойника, но тя е защитила сина си и е заявила, че случилото се е НЕЩО НОРМАЛНО.
Жестокият побой станал в Средно училище за изучаване на чужди езици „Св. Климент Охридски”.
Пострадалото дете е настанено в болницата в Благоевград и ще му бъде направено изследване със скенер, тъй като има силни болки в корема и е вдигнало и температура. Лекарите трябва да установят дали има нужда от операция.
Снощи в училището се е провела родителска среща. Не е ясно дали повод за нея е бил инцидентът. На този етап не са предприети никакви действия от страна на директора на училището или на класната на трите момчета.
Децата са от пети клас и учат в една паралелка. Все още не е ясна и причината за жестокия побой. Очаква се учениците да разкажат по-късно днес дали нападението над Димитър е вследствие на стара вражда или е предизвикано от скорошен спор.
„Тази агресия не може да бъде скрита, случаят трябва да бъде разплетен докрай и виновните да си получат наказанието”, каза майката на битото дете Любима Стоицова.
Тя и съпругът й са очаквали някаква реакция от ръководството на училището, но нищо не е последвало. Майката обясни, че инцидентът е станал преди часа по руски език. Едното дете блъска и събаря Димитър на земята, а другото започва да му скача върху корема. Думите „умри, умри”, са били повтаряни многократно. И преди време е имало конфликт между децата, като се е стигало до размяна на обидни думи, шамари и ритници, заяви тя.
Любима Стоицова разказа, че на родителската среща се е видяла с майката на побойника, но тя е защитила сина си и е заявила, че случилото се е НЕЩО НОРМАЛНО.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: Каквито родителите, такива и децата...
Да, държавата на децата-убийци! Но, тъй като това ужасно нещо се е случило в сградата на училището, то е отговорно и трябва да се искат отговори от директора, включително и съдебна отговорност - за престъпно нехайство или нещо подобно...
Into the endless we ride... 
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Не знам, някой иска ли да напада България, но, ако има такъв, то той ще бъде силно разочарован от разгрома, който учениците ни ще нанесат на въоръжената му армия.
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Така си е, има всякакви луди хора на този свят, включително и много агресивни деца, дори самата аз имам лоши спомени от моето детство, свързани с детската агресия, но това е минало. Въпросът е, че детската агресия ствава все по-осезаема и взима застрашителни размери. Поредният абсурд от днес е случаят на двете деца, които са инсценирали собственото си отвличане, луда работа, на къде отива обществото в нашата държавица
Като птичка в небесата 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Знам, че това може би е най-неприемливата реакция, ама аз като чух за тоя случай с инсценираното отвличане, се смях доста. Просто се сетих за "Войната на таралежите", дето Маляка беше оставил бележка на възглавницата на родителите си с текст "Пътищата ни се разделят". И докато майка му кършеше ръце, баща му беше казал: "А, те пак ще се съберат..."
Та и с тия хлапетии така - нещата не са се променили толкова много оттогава, това са само вариации. А че са вдигнали полицията на крак, е отделен въпрос.
Та и с тия хлапетии така - нещата не са се променили толкова много оттогава, това са само вариации. А че са вдигнали полицията на крак, е отделен въпрос.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
А, успокоих се - явно реакцията ми не е била съвсем неадекватна. Щом и полицаят се хили така... А детето изглежда много симпатично, не ми прилича на някое гаменче. И говори много открито - само не мога да си представя колко ли бой ще да е изял заради бягството. 
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Лично аз съм За час по малтретиране на малолетни...
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Да, ти нали навърши вече 18... 
Into the endless we ride...