Здравейте, нуждая се от съвети и информация.
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
petromirkolev
- В началото бе словото
- Курс: друг
Re: Здравейте, нуждая се от съвети и информация.
Благодаря ти. Аз конкретно попитах всеки който има наблюдения да даде своите плюс и минуси за някоя от специалностите. Инъче аз знам какво искам 

Как да заспя, ако утре е край... Как да умра, ако няма рай...
Е, аз не казвам, че питаш, защото не знаеш какво искаш.
Просто мнението на който и да е би било субективно. 
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
- Ksto
- Пишете, о, братя
- Специалност: Стопанско Управление
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Изпитът в СУ е доста по-труден от В2. Имам сертификата. Когато аз кандидатствах-2008г беше наистина доста гаден в СУ.55% двойки. Форматът е много различен. Препоръчвам ти- намери си частна учителка, която да ти помогне по различните компоненти и най-вече диктовката!Аз ходих за да ми правят по 2-3 диктовки на урок и пак оплескахpetromirkolev написа:Някой може ли да сравни трудността на изпита по френски със матурата от тази година примерно? Или със изпитите за DELF , който е ходил?
Oт изброените специалности, аз бих записал психология. Фиологията-ще ти скъсат гъза от учене и не знам дали ще успееш дали ще го съчетаеш успешно с работа. Ако се стегнеш и успееш да изкараш една 3ка на изпит по математика(а за 3ка трябва да решиш първите 3 задачи, които са едно никакво ниво), ще ти стигне и за стопанско с френски език- баловете са обидно ниски, за мъже особено.
Щом знаеш 2 езика- можеш да си потърсиш работа в някой кол център- ако са ти на добро ниво езиците де. Ако не са- по баровете, за съжаление...
Разгледай миналите изпити, пробвай да ги направиш и си прецени от каква подготовка имаш нужда. Панорамите са ужасни учебници! Купи си тестове с варианти за СУ (има си 1 книжка) от там си прави упражнения. Намери си човек да те готви за диктовките!
Успех.
-
petromirkolev
- В началото бе словото
Мерси, аз за граматиката ще пробвам да се подготвя колкото успея сам за да ми останат някъде към 2 месеца в БГ за диктовки и тестове. А за математиката, не знам. Може и там да убия 30 лева за изпита, пък ако изкарам 3-ка
Пък формата какво му е различното, единственото е диктовката и превода май, граматиката и четенето с разбиране са същите компоненти, предполагам.
Пък за езици, в момента на добро ниво са ми английски и испански език - за говорене. За писане английски перфектен, испански не чак толкова, френския като си го припомня ще съм перфектен пак. Хахах, какви комплименти си сипя.
А тая книжка за СУ във всяка книжарница ли се намира? Че някой да търся кой да ми я купи и да ми я прати от БГ...
Пък формата какво му е различното, единственото е диктовката и превода май, граматиката и четенето с разбиране са същите компоненти, предполагам.
Пък за езици, в момента на добро ниво са ми английски и испански език - за говорене. За писане английски перфектен, испански не чак толкова, френския като си го припомня ще съм перфектен пак. Хахах, какви комплименти си сипя.
А тая книжка за СУ във всяка книжарница ли се намира? Че някой да търся кой да ми я купи и да ми я прати от БГ...

Колкото до френския ти, трябва малко да се абстрахираш от испанския, защото смесваш 2та езика, което е нормално щом си работил там.Но на изпита не ги интересуваpetromirkolev написа:Ученето добре, но според теб как стои въпроса с учене и работене? Още от първи курс? Защото се очертава да съм доста затруднен финансово и няма как да стане без бачкане...
Аз понеже уча испански сега също и малко ги обърквам с френския, за това ще си препрочета 3-те учебника по които съм учил най-вече заради граматиката, която съм забравил изчанчените pqpf , cond present/passe и futur present. А и някъде дали има примерни тестове от изпита по френски за СУ? В сайта има ли качени?
Я да видим помня ли другите, хахах
Je parle
Tu parles
Il parle
Nous parlons
Vous parlez
Ils parlent
J'ai parle
Tu as parle
Il a parle
Nous avons parle..
Je parlais
Tu parlais
Il parlait...
Je vais parler / parlerai
Tu vas parler / parleras
Il va parler / parlera...
Je parlerais
Tu parlerais..
J'avais/aurais parle
Tu avais/aurais parle..
Спирам до тука, май ги помня, мамичката им мръсна.
J'espere que me vais preparer pour l'examen dans 5 monts. J'ai besoin d'estudier francais.
Qu'est-ce que vous pensez pour la language? Dans le universitaire? Et pour la psychologie aussi?
Merci beaucoup de tous.
J`epère que je vais me préparer pour l`examen dans 5 mois. J`ai besoin d`étudier/apprendre le français
Qu'est-ce que vous pensez de la langue dans l`université, et de la psychologie aussi? Ou la réponse plus courte: Qu`en y pensez-vous?
Merci beaucoup à tous.
Изпита изобщо не е по-труден от B2, където имаш по-дълги и сложни текстове за разбиране и имаш също да правиш писмо, което спрямо съчинението си е по-трудно, едното е с точно определена последователност, а при съчинението нямаш строги изисквания.Ако имаш DELF B2 без проблем можеш да си вземеш изпита с поне 5-цаKsto написа:Изпитът в СУ е доста по-труден от В2. Имам сертификата. Когато аз кандидатствах-2008г беше наистина доста гаден в СУ.55% двойки. Форматът е много различен. Препоръчвам ти- намери си частна учителка, която да ти помогне по различните компоненти и най-вече диктовката!Аз ходих за да ми правят по 2-3 диктовки на урок и пак оплескахpetromirkolev написа:Някой може ли да сравни трудността на изпита по френски със матурата от тази година примерно? Или със изпитите за DELF , който е ходил?
Oт изброените специалности, аз бих записал психология. Фиологията-ще ти скъсат гъза от учене и не знам дали ще успееш дали ще го съчетаеш успешно с работа. Ако се стегнеш и успееш да изкараш една 3ка на изпит по математика(а за 3ка трябва да решиш първите 3 задачи, които са едно никакво ниво), ще ти стигне и за стопанско с френски език- баловете са обидно ниски, за мъже особено.
Щом знаеш 2 езика- можеш да си потърсиш работа в някой кол център- ако са ти на добро ниво езиците де. Ако не са- по баровете, за съжаление...
Разгледай миналите изпити, пробвай да ги направиш и си прецени от каква подготовка имаш нужда. Панорамите са ужасни учебници! Купи си тестове с варианти за СУ (има си 1 книжка) от там си прави упражнения. Намери си човек да те готви за диктовките!
Успех.
-
petromirkolev
- В началото бе словото
Аз в момента съм в Испания, адски трудно е да ти говорят цял ден на испански и да се мъчиш да си спомняш френския. Почнах да уча ама не става поради тая причина. Ще преустановя ученето докато се прибера в БГ и се откъсна от тая скапана езикова среда...tomekki написа:Колкото до френския ти, трябва малко да се абстрахираш от испанския, защото смесваш 2та езика, което е нормално щом си работил там.Но на изпита не ги интересуваpetromirkolev написа:....А правилните въпроси са така:
J`epère que je vais me préparer pour l`examen dans 5 mois. J`ai besoin d`étudier/apprendre le français
Qu'est-ce que vous pensez de la langue dans l`université, et de la psychologie aussi? Ou la réponse plus courte: Qu`en y pensez-vous?
Merci beaucoup à tous.
Като видях колко грешки имам сега и ми се доплака, аз сам си ги видях

Защо не опиташ с изпит по испански тогава?petromirkolev написа:Аз в момента съм в Испания, адски трудно е да ти говорят цял ден на испански и да се мъчиш да си спомняш френския. Почнах да уча ама не става поради тая причина. Ще преустановя ученето докато се прибера в БГ и се откъсна от тая скапана езикова среда...tomekki написа:Колкото до френския ти, трябва малко да се абстрахираш от испанския, защото смесваш 2та езика, което е нормално щом си работил там.Но на изпита не ги интересуваpetromirkolev написа:....А правилните въпроси са така:
Merci beaucoup à tous.
Като видях колко грешки имам сега и ми се доплака, аз сам си ги видях
-
petromirkolev
- В началото бе словото
Щото го знам само на говорене
И то не толкова много, но достатъчно.

Ех, жалко, пробвай да учиш френския, но ще ти е доста трудноpetromirkolev написа:Щото го знам само на говоренеИ то не толкова много, но достатъчно.
-
petromirkolev
- В началото бе словото
Живот и здраве вече направих така, че след около месец летя за БГ!
Там се почва с ученето... и дано да излезат тея справочници скоро за да имаме черно на бяло почти сигурните новини дето се въртят за матурите.

Казват, че около 10-15 февруари излизат Справочницитеpetromirkolev написа:Живот и здраве вече направих така, че след около месец летя за БГ!Там се почва с ученето... и дано да излезат тея справочници скоро за да имаме черно на бяло почти сигурните новини дето се въртят за матурите.