Лекции по фински език
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Re: Лекции по фински език
Хубави са, аз учих по тях за КИСС миналата година. Иначе проф. Ганчева не препоръчва "Швеция", защото смята, че не е написана исторически безпристрастно. Не знам, на мен лично са ми убягнали каквито и да било нюанси.
Е, транслитерацията е проблем само в частта за готите/йотите/??, иначе човек се ориентира.
Е, транслитерацията е проблем само в частта за готите/йотите/??, иначе човек се ориентира.
- Armin^^
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: четвърти
Абе, хора, кво става тука ве? Уж щяхме тоя четвъртък да имаме в 4-ти блок на 4-ти километър ( Стопанския уж ), то се оказа философския, стопанския 3-ти блок, никой не видях, търчах кат луд между 2-те сгради, нито и-мейл от преподавателката съм получил, ни к*р, к'во става, кога ще се провеждат тея лекции, и къде, което е по-важното, някой знае ли?

-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами оказва се, че лекциите са преместени в сряда. Не знам кой и кога го е решил, може да се е случило на последната лекция, когато отсъствах, но на мен и още редица хора ни е крайно неудобно като ден... При това положение със сигурност отпадам от курса.
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Пишете на преподавателката, ако в сряда ви е неудобно (или най-малкото говорете с нея), защото скоро трябва да почват и лекциите й с магистрантите от програма нордистика, които да са в друг ден.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Каквооооо? В сряда?! Къде и от колко! На мен ми е супер! Добре,че погреднах темата! И колко са минали вече? Или още не сте имали? Сори, че така последното ми убягва, ама много се развълнувах!!!!!!!!
Мерси предварително!
Дали ще мога да се запиша сега? На мен и без това кредитите не ми трябват!
Мерси предварително!
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
И аз това да питам.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Armin^^
В сряда? При това положение едно 80% от хората отпадаме. Преди 2 седмици, когато се оказа, че 180 зала е запазена за магистрите говорихме с нея и решихме да не се променя денят, само часът и мястото. Ще й пиша да видя за какво става въпрос...Blood Countess написа:Ами оказва се, че лекциите са преместени в сряда. Не знам кой и кога го е решил, може да се е случило на последната лекция, когато отсъствах, но на мен и още редица хора ни е крайно неудобно като ден... При това положение със сигурност отпадам от курса.![]()
Ем, 4-5 пъти сме карали...Каквооооо? В сряда?! Къде и от колко! На мен ми е супер! Добре,че погреднах темата! И колко са минали вече? Или още не сте имали? Сори, че така последното ми убягва, ама много се развълнувах!!!!!!!!
Мерси предварително!

Ооооооо.... Ясно... Мерси. 100% сте взели много неща. Как може преподавятеля да е тоооолкова сериозен? j/k 
Cheers
и мерси пак. Ще се надявам за другата година...
Cheers
и мерси пак. Ще се надявам за другата година...
- PANZER ELIT
- В началото бе словото
В коя зала и от колко часа се провеждат? 
Горда и свободна, да живей България!
- Armin^^
Някой разбрал ли е какво става с курса? Ралица не ми е отговорила на и-мейла, писах преди може би седмица. Моля, ако някой има някаква сигурна информация, да сподели.

-
Lanfear~
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
- Курс: трети
Амм...някой ако е ходил последната събота - на 9-ти, може ли да сподели имаше ли и докъде я докарахме
Ии, сега в сряда ще си имаме, нали ? 
- Aerial
- Да живей словото
- Специалност: Европеистика
- Курс: първи
Вече в сряда ли са лекциите последно?
Аз много исках да идвам,но като разбрах, че лекциите са в четвъртък...
Аз много исках да идвам,но като разбрах, че лекциите са в четвъртък...
Non e importante se io creda in Dio -e importante se Dio creda in me!

SCANDINAVIA

SCANDINAVIA
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Докарахме я до под кривата круша
. Тъй като отсъствах от занятия повече от месец, не съм 100% сигурна какво точно са учили през това време, но знам, че сме стигнали до kappale 2. Миналият път направихме почти всички упражнения от учебната тетрадка, наблягайки върху часовете, 6-те типа глаголи, образуването на отрицание (онези иначе толкова симпатични 6 "не"-та
), четохме и втория текст за Каиса от учебника. Аз самата преговорих и въпросителните думички и задаването на въпроси, защото са ми голяма мъка.
Между другото, попаднах на един много полезен и лесен за употреба самоучител: http://donnerwetter.kielikeskus.helsink ... -index.htm Enjoy!
Между другото, попаднах на един много полезен и лесен за употреба самоучител: http://donnerwetter.kielikeskus.helsink ... -index.htm Enjoy!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
- mecho
- Постоянно присъствие
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Ако някой се чуди все още: курс има и в сряда (от 4), и в събота - от 2, като двете групи са горе-долу на едно ниво.
http://jorik.blog.bg/
...............................
...............................
- Aerial
- Да живей словото
- Специалност: Европеистика
- Курс: първи
А дали ще можем да се запишем в някоя от двете групи през втория семестър или направо другата година?mecho написа:Ако някой се чуди все още: курс има и в сряда (от 4), и в събота - от 2, като двете групи са горе-долу на едно ниво.
Non e importante se io creda in Dio -e importante se Dio creda in me!

SCANDINAVIA

SCANDINAVIA