Лекции по фински език

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Re: Лекции по фински език

Мнение от Solveig »

Хубави са, аз учих по тях за КИСС миналата година. Иначе проф. Ганчева не препоръчва "Швеция", защото смята, че не е написана исторически безпристрастно. Не знам, на мен лично са ми убягнали каквито и да било нюанси.
Е, транслитерацията е проблем само в частта за готите/йотите/??, иначе човек се ориентира.
Аватар
Armin^^
Танцуващия с клавиатури
Курс: четвърти

Мнение от Armin^^ »

Абе, хора, кво става тука ве? Уж щяхме тоя четвъртък да имаме в 4-ти блок на 4-ти километър ( Стопанския уж ), то се оказа философския, стопанския 3-ти блок, никой не видях, търчах кат луд между 2-те сгради, нито и-мейл от преподавателката съм получил, ни к*р, к'во става, кога ще се провеждат тея лекции, и къде, което е по-важното, някой знае ли?
Изображение
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Ами оказва се, че лекциите са преместени в сряда. Не знам кой и кога го е решил, може да се е случило на последната лекция, когато отсъствах, но на мен и още редица хора ни е крайно неудобно като ден... При това положение със сигурност отпадам от курса. :|
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Пишете на преподавателката, ако в сряда ви е неудобно (или най-малкото говорете с нея), защото скоро трябва да почват и лекциите й с магистрантите от програма нордистика, които да са в друг ден.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
JustHuman
В началото бе словото

Мнение от JustHuman »

Каквооооо? В сряда?! Къде и от колко! На мен ми е супер! Добре,че погреднах темата! И колко са минали вече? Или още не сте имали? Сори, че така последното ми убягва, ама много се развълнувах!!!!!!!!

Мерси предварително!

Дали ще мога да се запиша сега? На мен и без това кредитите не ми трябват!
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

И аз това да питам.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Armin^^
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Armin^^ »

Blood Countess написа:Ами оказва се, че лекциите са преместени в сряда. Не знам кой и кога го е решил, може да се е случило на последната лекция, когато отсъствах, но на мен и още редица хора ни е крайно неудобно като ден... При това положение със сигурност отпадам от курса. :|
В сряда? При това положение едно 80% от хората отпадаме. Преди 2 седмици, когато се оказа, че 180 зала е запазена за магистрите говорихме с нея и решихме да не се променя денят, само часът и мястото. Ще й пиша да видя за какво става въпрос...
Каквооооо? В сряда?! Къде и от колко! На мен ми е супер! Добре,че погреднах темата! И колко са минали вече? Или още не сте имали? Сори, че така последното ми убягва, ама много се развълнувах!!!!!!!!

Мерси предварително!

Дали ще мога да се запиша сега? На мен и без това кредитите не ми трябват!
Ем, 4-5 пъти сме карали...
Изображение
JustHuman
В началото бе словото

Мнение от JustHuman »

Ооооооо.... Ясно... Мерси. 100% сте взели много неща. Как може преподавятеля да е тоооолкова сериозен? j/k ;)

Cheers :)
и мерси пак. Ще се надявам за другата година...
Аватар
PANZER ELIT
В началото бе словото

Мнение от PANZER ELIT »

В коя зала и от колко часа се провеждат? :)
Горда и свободна, да живей България!
Аватар
Armin^^
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Armin^^ »

Някой разбрал ли е какво става с курса? Ралица не ми е отговорила на и-мейла, писах преди може би седмица. Моля, ако някой има някаква сигурна информация, да сподели.
Изображение
Lanfear~
От дъжд на вятър
Специалност: право
Курс: трети

Мнение от Lanfear~ »

Амм...някой ако е ходил последната събота - на 9-ти, може ли да сподели имаше ли и докъде я докарахме :D Ии, сега в сряда ще си имаме, нали ? :)
ЮФ, право, ІV курс, І група:))
Advocatus diaboli
Help me have a home:)

Изображение
Аватар
Aerial
Да живей словото
Специалност: Европеистика
Курс: първи

Мнение от Aerial »

Вече в сряда ли са лекциите последно?

Аз много исках да идвам,но като разбрах, че лекциите са в четвъртък... :(
Non e importante se io creda in Dio -e importante se Dio creda in me!
Изображение
SCANDINAVIA
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Докарахме я до под кривата круша :mrgreen: . Тъй като отсъствах от занятия повече от месец, не съм 100% сигурна какво точно са учили през това време, но знам, че сме стигнали до kappale 2. Миналият път направихме почти всички упражнения от учебната тетрадка, наблягайки върху часовете, 6-те типа глаголи, образуването на отрицание (онези иначе толкова симпатични 6 "не"-та :lol: ), четохме и втория текст за Каиса от учебника. Аз самата преговорих и въпросителните думички и задаването на въпроси, защото са ми голяма мъка.

Между другото, попаднах на един много полезен и лесен за употреба самоучител: http://donnerwetter.kielikeskus.helsink ... -index.htm Enjoy! :)
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
mecho
Постоянно присъствие
Специалност: Скандинавистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от mecho »

Ако някой се чуди все още: курс има и в сряда (от 4), и в събота - от 2, като двете групи са горе-долу на едно ниво.
http://jorik.blog.bg/
...............................
Аватар
Aerial
Да живей словото
Специалност: Европеистика
Курс: първи

Мнение от Aerial »

mecho написа:Ако някой се чуди все още: курс има и в сряда (от 4), и в събота - от 2, като двете групи са горе-долу на едно ниво.
А дали ще можем да се запишем в някоя от двете групи през втория семестър или направо другата година? :bounce: :bounce:
Non e importante se io creda in Dio -e importante se Dio creda in me!
Изображение
SCANDINAVIA
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”