ИЗБОРИ за Студентски съвет и ръководството му

Това е разделът за Студентски съвет. Неговите членове се избират по факултети. Тук ще ви обясним как да кандидатствате с ваш проект и как да спечелите финансиране за него. Също така ще се опитаме да даваме подробна информация за всеки един проект, по който СС работи. Клубовете са специализирани студентски общности по интереси.

Модератори: svetlio.varna, peterdi, agenta

Публикувай отговор
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: ИЗБОРИ за Студентски съвет - 2.12.2009

Мнение от alter ego »

Боро,
Това са казионни организации, създадени със закон и не могат да функционират по друг начин. Колко протоколи съм изчел от подобни заседания в архива - профсъюзни, комсомолски, партийни...
Нещата няма как да са се променили оттогава, уви! Но "някои насоки" звучи по-ретроградно дори от "нЕкои сАображения" като от времето на сенилния Живковизъм... :geek: това от времето на С.С. ли беше или от Д.К.?

А, иначе съм малък и като Пипи Дългото чорапче не искам да порЕсна! :mrgreen:
Не съм бил, вЕрвай ми и не съм искал да стъпя на такова място. Просто познавам добре този тип хора, които винаги се възползват от тези ситуации и биват избирани на "ръководни постове" и другия тип на разочарованите наивници... аз съм повече от вторите, но поне се научих да стоя по-отстрани, а не в лай.ата... Заслугата за това е на родната казарма! :salute:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

issoax написа:
Boromir написа:Твърде си малък още за такива работи. :flower:
страшно изказване мерси много :salute:
Не се засягай толкоз, моля. Просто явно не ни се получава разговорът.

Да взема да ти дам една подсказка - като се обръщаш към мене, гледай да използваш граматиката на родния си език и изобщо да си учтив и ти гарантирам сериозен шанс да прочета мнението ти. Пък току-виж съм му и отговорил. :flower:

Zvezdichka, ако прочетеш мнението на алтер его над моето, ще ти стане ясно за какво става въпрос. Съжалявам, че надеждите ти неминуемо ще бъдат попарени, но не го приписвай на мен, ако обичаш :wink:
Изображение
Аватар
zvezdichka
В началото бе словото

Мнение от zvezdichka »

Не се засягай, не приписвам нищо на никого, даже бих се радвала някой да каже как стоят в действителност нещата, дори и това да ме разочарова. :wink:
Няма невъзможни неща!
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Всеки говори от опит.

През моя престой във и около СС и ФСС видях доста свършена работа, установени международни контакти, проведени срещи, анкети, проекти, участие в кампании и тн. Сега за 14-ти се говори, че студентите били слабо представени - възможно е. В началото на 2004 г. заради планирано поскъпване на картите за градски транспорт студентите блокираха половин София, от Орлов мост тръгнаха пешеходно по Цариградско към Студентски град. Хора от Студентски съвет тогава бяха най-отпред.
Студентски съвет навремето създаде ЦПО в Университета.
Студентски съвет започна СУбкино и подпомогна кампаниите за кръводаряване през 2005-2007.
Студентски съвет извърши редица кампании навън - почиствания, проекти за озеленяване около сгради на СУ, хора от съвета стартираха първите кампании за разделно в СУ. СС беше и основен разпределител на полезна информация за студентите - стажове, програми за обмени, сътрудничество с партньорски организации и тн. Одобрени са сума ти проекти за студентски стажове, практики и инициативи.

Боромире, не знам в кое ФСС си бил, явно не е било в ГГФ, ФЖМК или ФФ. Освен първото, другите две и в момента работят сравнително активно.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
zvezdichka
В началото бе словото

Мнение от zvezdichka »

Иииии, това звучи по-обнадеждаващо! :D
Няма невъзможни неща!
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

Boromir написа: Не се засягай толкоз, моля. Просто явно не ни се получава разговорът.
хах .. как да се получава с реплики от рода на: много си малък за такива неща :lol: само дето не ме потупа със снизхождение по рамото :rabbit: .. щом предпочиташ да го раздаваш голям който видиш ли е врял и кипял в тия неща но не му се говори за това .. на нас простосмъртните какво друго ни остава .. освен да те гледаме със страхопочитание и да чакаме някой на нашата въраст да ни обясни какво толкова става в това СС :roll:

пп вместо да обясняваш колко съм неграмотен нещо от рода на това което каза peterdi щеше да е далеч по полезно на нас мъниците :salute:
Изображение
LAMBADA
В началото бе словото

Мнение от LAMBADA »

Светославчо готви за своето място неговата състудентка от правото Цвета, което е такъв срам, че не знам къде да погледна. А знаете ли, че това момиче живее в известния софийски квартал Факултета при пълен ъндърграунд такъв, какъвто не го познаваме и от телевизията? Самото й поведение е съответно на средата й, а пребиваването й 4 г. в ЮФ не я е облагородило ни най-малко.
gogo_istorika
В началото бе словото
Специалност: istoria

Мнение от gogo_istorika »

Тука трябваше да се регистрирам вече, защото се засегна моя факултет.
Чакайте бе, това да не е онази Яна, дето разправят, че е генералска щерка? Знам я, миналата година организира един руски филм, тогава ходихме с приятели и останахме супер доволни. Вижда ми се бая авторитетен човек, ама тя кандидат ли е тази година? И освен това е хубава.
Кажете ако се е кандидатирала! Ще ида да гласувам.
Аватар
Николай Николаев
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: първи

Мнение от Николай Николаев »

Ако не си повярваме няма как да стане.Искам да използвам форума,за да апелирам студентите да се интересуват,да вярват,да гласуват и разбира се да се кандидатират за членове на СС.Надявам се да влязат повече работещи хора за да тръгнат нещата.Има вече много натрупани проблеми за последните 2 години.И все пак ми се струва,че основната е отсъствието на политика на СС да защитава правата са студентите.Спряха ни 60 млн. за годишни ремонти на общежитията-мълчим си...увеличават картите за ГТ-мълчим си.....пренасочват линия 280 така,че да не минава през Ректората-отново...разбирам,че мислят и стипендиите да намаляват-пак си траем....е до кога СС няма да взема становище по тези въпроси?
Една вечер сладки приказки с умен човек струват колкото десет години над книгите
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

gogo_istorika написа:Тука трябваше да се регистрирам вече, защото се засегна моя факултет.
Чакайте бе, това да не е онази Яна, дето разправят, че е генералска щерка? Знам я, миналата година организира един руски филм, тогава ходихме с приятели и останахме супер доволни. Вижда ми се бая авторитетен човек, ама тя кандидат ли е тази година? И освен това е хубава.
Кажете ако се е кандидатирала! Ще ида да гласувам.
Тя е, да. Ще се кандидатира и ще се радвам всички да я подкрепите, защото наистина заслужава да е в СС.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Има и друг човек от ИФ, който си заслужава и аз ще гласувам за него съответно.

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Zahariev написа:Има и друг човек от ИФ, който си заслужава и аз ще гласувам за него съответно.
Кажи кой е, аз, ако съм от ИФ, ще послушам теб, а не някакъв досегашен член на СС. :)
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Човекът е Христо, от втори курс МСЮЕ. :D
Аз ще гласувам за него!
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Да, Иво отговори вместо мен, но отговори това, което и аз бих отговорил.

Христо - 2ри курс от Минало и Съвремие на Югоизточна Европа.
Много добро впечатление ми направи този човек, а и още преди да се кандидатира за това обсъждаме проекти с него.Много е деен, което ме спечели и си давам гласа за него, както и препоръчвам на други колеги, ако все още не са решили. :D

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
Митре_Влаха
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: първи

Мнение от Митре_Влаха »

LAMBADA написа:Светославчо готви за своето място неговата състудентка от правото Цвета, което е такъв срам, че не знам къде да погледна. А знаете ли, че това момиче живее в известния софийски квартал Факултета при пълен ъндърграунд такъв, какъвто не го познаваме и от телевизията? Самото й поведение е съответно на средата й, а пребиваването й 4 г. в ЮФ не я е облагородило ни най-малко.
Как така готви? Нима председателя посочва свой заместник и той става автоматично председател на СС? Не се ли избира с обикновено мнозинство от останалите членове на СС?
,,Македония без българи, огън да я гори!'' - Иван Михайлов

Няма класова истина, има класова лъжа! Истината е общочовешка.

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “За нас / проекти и предложения”