Единен приемен изпит в СУ !
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Единен приемен изпит в СУ !
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2594331
По дяволите... резилът е пълен, матурата ще се приема за всички специалности, и то без разни коефициенти...
-
Lyubo Kov
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
Само си представям в специалност "право" как почти всичките ще са влезли с по 6.00 на двете матури и ще имат бал 30.00.

- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Затънахме тотално.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

-
Lyubo Kov
- В началото бе словото
- Специалност: Право
^ Не сме затънали ние, а тези след нас. Не виждам защо толкова се притеснявате за това след нас. Ние сме си влезли в определените специалности и от нас си зависи доколко ще сме конкурентно способни на пазара един ден. Тези след нас са затънали. 
А и на тия от днес.бг не им вярвам напълно. Накрая ще се окаже, че е като във ВТУ. Там десетте най-елитни специалности си ги приемат с техния изпит, всичко останало е с матури. Предполагам, че правото, публичната администрация, политологията, МО-то и т.н. ще си останат само с изпит.
А и на тия от днес.бг не им вярвам напълно. Накрая ще се окаже, че е като във ВТУ. Там десетте най-елитни специалности си ги приемат с техния изпит, всичко останало е с матури. Предполагам, че правото, публичната администрация, политологията, МО-то и т.н. ще си останат само с изпит.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Под "ние" визирам университета.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

Колеги, не знам за какво се стряскате толкова и защо са такива реакциите. Нивото на университета няма да падне и сега ще ви обясня защо.
Преподавателите, които преподават на нас и са преподавали на тези преди нас ще останат същите. Знаете колко са склонни да променят принципите си и знаете каква е програмата. И да приемат преписвачи от матурите, в университета няма да жънат успехи и още на първата година ще излетят. Такова нещо става всяка година със заминаващите в чужбина- лесно се влиза, трудно се излиза. В последните 2 години с матура се приема и във повечето физически и химически специалности. Хората просто се отказват или не ги пускат нагоре.
Преподавателите, които преподават на нас и са преподавали на тези преди нас ще останат същите. Знаете колко са склонни да променят принципите си и знаете каква е програмата. И да приемат преписвачи от матурите, в университета няма да жънат успехи и още на първата година ще излетят. Такова нещо става всяка година със заминаващите в чужбина- лесно се влиза, трудно се излиза. В последните 2 години с матура се приема и във повечето физически и химически специалности. Хората просто се отказват или не ги пускат нагоре.
Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
-
lacuna_coil
- Писаружяк
Въвежда се ЕПИ от следващата учебна година 2010/2011, т.е. за 2010 си остава тема ?
EDIT : сега прочетох по-надолу, че промяната важи за учебната 2010/2011 г.
EDIT : сега прочетох по-надолу, че промяната важи за учебната 2010/2011 г.
Последно промяна от lacuna_coil на 25 Ное 2009, 10:48, променено общо 1 път.
- Freckles
- В началото бе словото
Защо направо не сложат една табелка "вход свободен"...
И като излетят, кой ще им пълни бюджета? Не са я премислили добре системата с тестовете...mareto написа:И да приемат преписвачи от матурите, в университета няма да жънат успехи и още на първата година ще излетят.
You know when you're a kid and catch bugs and put them
in a jar, you poke breather holes in the lid...
So I figured that maybe the stars above us in the darkness
aren't stars but breather holes in a much larger jar...
Право, 2-ри курс, 13-та група
in a jar, you poke breather holes in the lid...
So I figured that maybe the stars above us in the darkness
aren't stars but breather holes in a much larger jar...
Право, 2-ри курс, 13-та група
Да, плюс възможността да се влиза навсякъде с матура...lacuna_coil написа:Въвежда се ЕПИ от следващата учебна година 2010/2011, т.е. за 2010 си остава тема ?
Което като се замисля, ще означава, че приемът ще го разбият на 2/3/4. Както сега при нас имаше различен прием за история или език и философия, така че направят и трета секция за матура....което пък значи, че ще се вдигне балът...което май не е лошо...
Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Университетът не е само преподавателите, а в голяма степен именно студентите. И като се напълним с идиоти, отидоха и последните останки от академична среда, с които разполагахме.
Принципно съм ок с матурата като приемен изпит. Принципно. Но не и с матурата в тази й форма - тя просто не е сериозен изпит. Преписва се масово и това се позволява от квесторите, в някои случаи и се насърчава. Да не споменавам това, че е елементарна. Досегашните матури са били по-скоро пародии на изпити, отколкото реална форма за оценяване на знания.
Принципно съм ок с матурата като приемен изпит. Принципно. Но не и с матурата в тази й форма - тя просто не е сериозен изпит. Преписва се масово и това се позволява от квесторите, в някои случаи и се насърчава. Да не споменавам това, че е елементарна. Досегашните матури са били по-скоро пародии на изпити, отколкото реална форма за оценяване на знания.

-
lacuna_coil
- Писаружяк
Като каза, че на матурите масово се преписва и се изкарват високи оценки, се сетих как един съученик ми разказваше колко били готини квесторките, които били на матурата по история, дали да се преписва и като излязоха оценките той имаше и малко над 3. При това той си носеше онова зеленото помагало на Каймакамова. 
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Мъка мъкааааа.....soneto_pz написа:http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2594331
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- The_iMMortal_f
- Паисий
- Курс: друг
Pandoraaa написа:Имам още един въпрос.Извинявай,че съм леко нахална,ама просто ми дойде като гръм от ясно небе.![]()
Та,примерно спец.Политология,какви ще са предметите с които ще се влиза?Извинявай отново,ако не искаш не ми отговаряй на хилядите въпроси..простоо като всеки кандидат-студент се притеснявам.
Потресена съм!И имам сходен въпрос въпрос: За психология как ще стоят нещата?Остава и модул История да вкарат там и...Ужас..Шокирахте ме..Някой солидно информиран , с любов към информацията да каже ..Моля ви се..Да си вадя ли валерианите?
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс