Калоян носи титлата крал, според папата, според Калоян той е император ---> Impator Wallahorum et Bulgarorum, така той се титулува
КСК- История 2010/ 2011
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Re: КСК- История 2010/ 2011
Никопол пада 1395, не 1396
Калоян носи титлата крал, според папата, според Калоян той е император ---> Impator Wallahorum et Bulgarorum, така той се титулува
Аз ходих на пролетния и ми хареса много. Чисто от учебна страна не знам колко ми помогна, но първо- поуспокоих се психически, някак си- ориентираш се в нивото, позапознаваш се от първа ръка с материала, защото поне за мен все имаше съмнение, виждаш коя версия предпочитат преподавателите в СУ, помага много за уводите и ти изясняват като цяло преди всичко организационните въпроси и подробностите.elenita написа:дайте мнение за коледния курс по история мн ли претрупват нещатата или става
Другото вече опира до това да седнеш и да учиш.
Take my ego for a ride,
- 'Cause there's nobody by my side.
-
bluefighter
- В началото бе словото
По колко ви е една тема моите аз си ги пиша по учебника на Петър Делев и ми излизат по 8-9-10 листа и си мисля че е малко. Та вашите по колко са. Надявам се в темата да пишат и студенти не само кандидати, защото има доста знаещи. Аз съм до Иван Асен 2 ама не си знам предните теми перфектно мисля да си ги напиша всичките до февруари някъде и тогава да ги уча перфектно сега горе долу. Как мислите добре ли е
- VelinaShine
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Като обем мисля, че е достатъчен, но по-важно е съдържанието, разбира се.bluefighter написа:По колко ви е една тема моите аз си ги пиша по учебника на Петър Делев и ми излизат по 8-9-10 листа и си мисля че е малко. Та вашите по колко са. Надявам се в темата да пишат и студенти не само кандидати, защото има доста знаещи. Аз съм до Иван Асен 2 ама не си знам предните теми перфектно мисля да си ги напиша всичките до февруари някъде и тогава да ги уча перфектно сега горе долу. Как мислите добре ли е
И в по-малък обем може да се напише достатъчно добра тема, за да получи отлична оценка.
Освен всичко на всеки е известно, че някои пишат "с джуджета, а други с великани", така че все пак обемът е относителен.
Не търси толкова обем, колкото ясно и точно написана тема, защото това е един от основните проблеми - не се притеснявай от повторения, това все пак не е литература; търси точността и яснотата повтарям. Също така задъжително е грамотното й изписване.
Аз не се чувствам особено напред с темите. Също съм на Иван Асен II и мисля да стегна ученето
-
SuFFeR`weLL
- В началото бе словото
Здравейте:).Виждам,че някои се оплакват,че до никъде не са стигнали с темите..ами успоокойте се,аз сега тепърва почвам
.Незнам дали времето ми ще ми стигне,но си мисля да уча темите до "Освобождението ".При средна дължина на темите от по 35-40 страници си мисля,че ще успея да ги науча до предварителния.Това разбира се при положение,че се надъхам и си седна яко на задника в оставащите 5 месеца.
Като специалности съм се насочил към МИСЮЕ,Политология,ПА.Та да ви питам понеже за МИСЮЕ се взимат историята + чужд език от дипломата,а да другите две БЕЛ,става ли да си кандидатствам и за 3те специалности?
Поздрави
Като специалности съм се насочил към МИСЮЕ,Политология,ПА.Та да ви питам понеже за МИСЮЕ се взимат историята + чужд език от дипломата,а да другите две БЕЛ,става ли да си кандидатствам и за 3те специалности?
Поздрави
- Diegooo
- Драскач
- Курс: кандидат-студент
35-40 страници тема? Темите да не са ти развивани от Иван Вазов?

Докато го надявам,надявам се... - Радой Ралин
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
На Вазов темите са по 20 страници макс. На тоя пич май Толстой му ги е развивал.Diegooo написа:35-40 страници тема? Темите да не са ти развивани от Иван Вазов?![]()
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
35-40 СРЕДНА дължина на темата ми се струва леко нереално. Дори да успееш да ги научиш както трябва(което си е цяло постижение
) как ще успееш да ги напишеш за времето, което ти е дадено? 
Компютърни науки 1 курс
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Ооо, Морфей, що стаа? Кво праи задругата? 
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Сичко е точно, проблемация никва!
офф: Аве ка не ви е мързел да учите дори 10 страници? А пък като прочетох, че тоя пич мисли да учи по 40 на тема леееко ми прилоша...

офф: Аве ка не ви е мързел да учите дори 10 страници? А пък като прочетох, че тоя пич мисли да учи по 40 на тема леееко ми прилоша...
Компютърни науки 1 курс
- Diegooo
- Драскач
- Курс: кандидат-студент
Ем може би този пич е внук на Андрей Пантев 
Докато го надявам,надявам се... - Радой Ралин
- VelinaShine
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Ох няма никакъв смисъл да се занимаваш да учиш, че и да пишеш толкова километрични теми. Идеята не е да знаеш всяка нищожна подробност, а да умееш да подбираш фактите добре, да се изразяваш максимално точно и убедително, за да направиш една добра писмена работа. Разбира се, нужна е и значителна фактология, но ако не звучиш ясно и точно проблемът е по-голям от няколко незначителни "подробности"SuFFeR`weLL написа:Здравейте:).Виждам,че някои се оплакват,че до никъде не са стигнали с темите..ами успоокойте се,аз сега тепърва почвам.Незнам дали времето ми ще ми стигне,но си мисля да уча темите до "Освобождението ".При средна дължина на темите от по 35-40 страници си мисля,че ще успея да ги науча до предварителния.Това разбира се при положение,че се надъхам и си седна яко на задника в оставащите 5 месеца.
Поздрави
Можеш да кандидатстваш, важна е подребата на желанията.
Тъй...да кажа и аз докъде съм. В момента съм 3 курс в Икономически Университет - Варна, който се оказа най-голямата ми грешка досега. Преди няколко години не повярвах във възможностите си и сега....страдам.
Но си казах стига. Ще прекъсвам и почвам да уча наново, за да вляза там, където можех и преди 3 години. Знам, че е малко глупаво ама има и някои други фактори.
Кандидатствах със съвсем друг предмет ама поне притръпнх към изити и вече не ги взимам толкова навътре.
Догодина може да имате една "Кака" набор '88 във вашата специалост.
Ще бъде fun.
Прочетох цялата тема и ми помогна да се убедя как е най-добре за мен да уча. Благодаря много.

Но си казах стига. Ще прекъсвам и почвам да уча наново, за да вляза там, където можех и преди 3 години. Знам, че е малко глупаво ама има и някои други фактори.
Кандидатствах със съвсем друг предмет ама поне притръпнх към изити и вече не ги взимам толкова навътре.
Догодина може да имате една "Кака" набор '88 във вашата специалост.
Прочетох цялата тема и ми помогна да се убедя как е най-добре за мен да уча. Благодаря много.
Shadow man has a plan just wait & see you’ll all be sorry for fucking with me...
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Немезида, какво искаш да учиш ?
Добре съм запознат с положението във винса, но според мен по-добре си избутай бакалаварската степен някак си, все пак, кетапа си е кетап,по-добре, от колкото тия 3 годс да ги прахосваш ей така на вятъра
Добре съм запознат с положението във винса, но според мен по-добре си избутай бакалаварската степен някак си, все пак, кетапа си е кетап,по-добре, от колкото тия 3 годс да ги прахосваш ей така на вятъра
Не е само това. Икономиката според ме трябва да се изучава само на гимназиално ниво. Пълни измишльотини и тъпотии учим, а за преподавателите просто не ми се говори. Просто не искам да губя повече време. После може да си го продължа, но сега трябва да се махна и от града И поради някои други причини.
Иначе специалността ми е Меиджмънт на...нищото. Просто Мениджмънт. Едно голямо нищо.
Иначе специалността ми е Меиджмънт на...нищото. Просто Мениджмънт. Едно голямо нищо.
Shadow man has a plan just wait & see you’ll all be sorry for fucking with me...