Инициатива против орязването на парите за Образование
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел, Шепот
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Re: Да протестираме!
Офффффффф...
Не ми се разтягат локуми.
Говориш ми неща, които са ми перфектно известни.
И не ми обяснявайте като на идиот. От СУ съм. А не от юзута, пловдифски, варнянски, бургашки, русянски и там разни вузове.
Имаше една дръта бабичка втори курс, летен семестър, Господ да я прибере по-скоро, ама явно ще му трови на него живота и не бърза...
Тая ме лиши от стипендия за целия 3 курс. И това чучело държеше бала страшно нисък. Като я разкараха, ама не щото тя се разкара, а благодарение на прекрояване на учебните планове, бала се качи.
Какво да ви кажа... с 4.00 си вземаш стипендия, ако си я първи, я четвърти курс или по случайно минал в трети без висящ.... То накъсаните са много. Ама може и с 5,10 да не вземеш. Щото ти виси един изпит.
Не ми се разтягат локуми.
Говориш ми неща, които са ми перфектно известни.
И не ми обяснявайте като на идиот. От СУ съм. А не от юзута, пловдифски, варнянски, бургашки, русянски и там разни вузове.
Имаше една дръта бабичка втори курс, летен семестър, Господ да я прибере по-скоро, ама явно ще му трови на него живота и не бърза...
Тая ме лиши от стипендия за целия 3 курс. И това чучело държеше бала страшно нисък. Като я разкараха, ама не щото тя се разкара, а благодарение на прекрояване на учебните планове, бала се качи.
Какво да ви кажа... с 4.00 си вземаш стипендия, ако си я първи, я четвърти курс или по случайно минал в трети без висящ.... То накъсаните са много. Ама може и с 5,10 да не вземеш. Щото ти виси един изпит.

- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Ми не тъпо е, понеже аз пък съм 2 курс, а първи отпаднаха 50% от целия поток. Другите 40% влачат поне по 1 изпит и стисках палци с 5 да взема стипендия, ама няма да стане, точно, защото бройките са орязани, явно.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- britdamage
- Пишеща машина
- Специалност: Английска филология
- Курс: трети
И какво, протестирате, като си направите списъче със скайп имена ли?
Чакай, че не знам как да реагирам
Чакай, че не знам как да реагирам
Водата също би могла да се измие.
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Преди секунди се чух с Norwegian Wood и той ме помоли да предам, че дискусията в скайп може да се забави с 10 - 15 минути (но такава ще има!) и ще бъде организирана от Lord. Очакваме включване от всички вас!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Добре, нека някой ме добави в тая дискусия, аз ще съм вкъщи към 22 без нещо.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Всичко е наред. 
Срещата е в 16:30 (неделя), на стълбите на Ректората.
Освен хора от общия чат, ще дойдат и други - някой и друг от Фейсбук групата. Ще има един човек от организиралите януарските протести, за да сподели опит, и човек от "Призив", и представител на Асоциацията на студентите по социология.
Молбата ни е, ако идвате на тази среща, да носите със себе си конкретни идеи. Събираме се в неформална обстановка, нямаме си зала, където да идем, така че няма да е добре да сме някакво голямо число хора, от които много да нямат кой знае какво да кажат.
На срещата ще обсъдим каква форма ще вземат нашите протестни действия и срещу кого ще са насочени.
Засега имаме идеи, но не смятаме за необходимо да ги обсъждаме подробно във виртуална среда по обясними причини.
ед: единственото, което ще вметна, е, че ще се опитаме идеите ни да са - доколкото успеем да се справим с това - ясно формулирани и прости.
Срещата е в 16:30 (неделя), на стълбите на Ректората.
Освен хора от общия чат, ще дойдат и други - някой и друг от Фейсбук групата. Ще има един човек от организиралите януарските протести, за да сподели опит, и човек от "Призив", и представител на Асоциацията на студентите по социология.
Молбата ни е, ако идвате на тази среща, да носите със себе си конкретни идеи. Събираме се в неформална обстановка, нямаме си зала, където да идем, така че няма да е добре да сме някакво голямо число хора, от които много да нямат кой знае какво да кажат.
На срещата ще обсъдим каква форма ще вземат нашите протестни действия и срещу кого ще са насочени.
Засега имаме идеи, но не смятаме за необходимо да ги обсъждаме подробно във виртуална среда по обясними причини.
ед: единственото, което ще вметна, е, че ще се опитаме идеите ни да са - доколкото успеем да се справим с това - ясно формулирани и прости.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Много разумно говори този човек.Евала.А дано наистина направят малко по-флексибилна системата, а не феодална, както е в момента.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- wtf
- Драскач
- Специалност: Социология
- Курс: втори
Според мен пък си има социални стипендии и стипендии по успех. Ако някой е учил и има висока оценка какво значение има, колко пари взимат майка му и баща му? Те може и по 10 бона на месец да взимат и пак да му дават по 400лв. Всеки, който учи и има успех има право да го поощрят и да прави с парите си какво поиска.
I speak sarcasm as a second language.
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Не изчетох всички страници, за което се извинявам,
има ли инициативата страница във ФБ, ако не, дайте
да направим. Бих дошла, но не съм в БГ в момента,
но искам все пак да помогна с каквото мога, привличане
на вниманието на колеги, които не четат тук или
каквото и да е друго... Връщам се назад да чета, исках
да изразя подкрепата си!
едит: видях я групата
във ФБ!
има ли инициативата страница във ФБ, ако не, дайте
да направим. Бих дошла, но не съм в БГ в момента,
но искам все пак да помогна с каквото мога, привличане
на вниманието на колеги, които не четат тук или
каквото и да е друго... Връщам се назад да чета, исках
да изразя подкрепата си!
едит: видях я групата
Последно промяна от mebbeth на 21 Ное 2009, 19:56, променено общо 1 път.
Където има протест, там съм и аз. За мое огромно съжаление няма да мога да дойда утре понеже съм на работа..... каква ирония само.
Иначе обсъждайте идеи, надявам се на още такива събирания и то с ръководството. Следващият път ще гледам да дойда. Успех !