Инициатива против орязването на парите за Образование

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел, Шепот

Публикувай отговор
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Re: Да протестираме!

Мнение от Batbayan »

Е да де, ма на студентите дали им е все едно.Едни ако са по-голямата сума стипендиите ще получат повече пари, ма така други ще останат хич без стипендия.Дилемата е на голям кантар.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Аз казах каква е дилемата:
по-малко пари или чвор.

Всеки нормален би избрал първото.
Изображение
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Щом не може да е повече от 90 лева, защо миналата година стипендиите бяха по 120 лева? Официално определени суми и изплатени без никакъв проблем. За да станат от 60 на 120 орязаха наполовина бройката им, сега орязват още, ама сваляйки сумата.
Това с горната граница 90 лева ми се върти в главата, че беше променено още миналата година и то още в началото й, така че цитатът вероятно е неактуален. И грешката в случая не е в Ураган, а в безумно направеният сайт на СУ, където я има цялата актуална информация, но така сложена, че да е по-трудно намираема от неактуалната, която също си стои. И като кажеш, че нещо липсва, веднага се оказва, че го има, ама ако не си се занимавал професионално с уеб дизайн не можеш да го изровиш. :|
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Някой друг няма ли да си даде скайпа :roll:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Моя скайп е в профила.

Ама каква е това протестиране, като не се знае срещу точно какво. :roll: :scratch:
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Бeтон написа:Моя скайп е в профила.

Ама каква е това протестиране, като не се знае срещу точно какво. :roll: :scratch:
Идеята е да се събрем повече хора, които да присъстваме на дискусията, която смятаме да организираме.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Адвайте ме в скайпа да цепим празни приказки, ама да ходя по такива мероприятия... нееее не си губя времето с такива, по-добре да си цъкам Фарм Вила.
Изображение
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Последно колко ще е стипендията?Нещо абселютно конкретно знае ли се или са само догадки...Все пак за да има дискусия за нещо то трябва да се знае какво ще е то...
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

:mrgreen:

бате, ако те добавят тебе, адни ме и мене, да им флудя чата

:mrgreen: :mrgreen:
la douleur exquise
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Ами хора, поне който си има висок успех му остава надеждата да се добре до европейските стипендии. Иначе радвайте се, че ви дават и 60 лв., щото без хич е още по-гадно. Пък ако проблемът е свързан със СУ виждам основание да протестирате, обаче ако е свързан с Министерството, то тогава нещата придобиват съвсем други измерения, където има редица други проблеми. Винаги съм си мислила ,че квотите за стипендии трябва да се разпределят по курсове, а не обща бройка за специалностите по факултети :arrow: на този принцип за първокурсници бройките трябва да са по-малко според мен, понеже почти навсякъде тежестта на изпиттите е по-малка в сравнение с горните курсове или поне да бъдат разпределяни по курсове в зависимост от броя на положените изпити, нещо такова, за да е по-справедливо до някаква степен.
Като птичка в небесата :)
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Батбаян, така е, но от никъде нищо не се чува. Ще се повторя за 10 път - притеснява ме фактът, че ще ни поставят пред свършен факт и ще се потули всичко що има да се знае. Нито знаем дали е в СУ проблемът, нито дали е от МОН. Нито пък какъв подяволите ще е броят на стипендиите и тяхната стойност.

Сиентело, какво значи "радвайте се"? :) Много хора ще останат извън това настроение на радост, защото още много не знаят какво ги очаква. Според мен най-малкото трябва да се промени точката в наредбата, че всички студенти с успех над 4.00 имат право да кандидатстват за стипендия. Трябва да стане "Всички студенти с успех над 5.50 могат да кандидатстват за стипендия". Само си правят живота труден, половин СУ като подаде молби за стипендии и в крайна сметка се оказва, че взимат 1/10 от хората, които са подали. Абе не знам. Много, много гнило взе да става.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

sientelo написа:Винаги съм си мислила ,че квотите за стипендии трябва да се разпределят по курсове, а не обща бройка за специалностите по факултети :arrow: на този принцип за първокурсници бройките трябва да са по-малко според мен, понеже почти навсякъде тежестта на изпиттите е по-малка в сравнение с горните курсове или поне да бъдат разпределяни по курсове в зависимост от броя на положените изпити, нещо такова, за да е по-справедливо до някаква степен.
Направо на потоци и на административни групи.
Изображение
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Ами от край време успехът в някои специалности трудно пада под 5,50 и това е факт, но се дължи на разни други обстоятелства, които засегнах в предишното ми мнение. По мое време стипендията беше само 50 лв. и ако съпоставим нещата в действителност едва ли таксите за обучение са се увеличили два пъти както размера на стипендиите, защото това го изтъкнахте като довод. Няма нищо лошо стипендиите да са по-високи, обаче е факт, че ако работиш и учиш едновременно няма как да имаш и двете неща на куп. Едното отива за сметка на другото. Мерцес беше права и социалният принцип на разпределение :arrow: тъпо е хора които работят на нормалана работа с добри доходи да ламтят за още пари, които гледат да ги прахосат в пиене по кръчмите, а хора които нямат доходи да остават в пръст в устата, но уви, случва се поредният абсурд. А радвайте се,защото имате втори шанс с тия европейски стипендии, преди и това го нямаше. Конкуренцият открай нвреме е жестока и винаги ще бъде такава и само най-добрите в общия случай ще се класират.
Като птичка в небесата :)
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

sientelo написа:кръчмите
Няма значение кой къде 'арчи кайметата. Личен избор. :!:

За мен принципа е добър. По специалности. Това че в някои са натегачи и масово се преписва и се минава лесно... логично е бала да е висок. А в другите, където трудно се минава и е цяло чудо да се отървеш без изпит, което означава нито един преподавател да не е спал накриво, да е по-нисък.

К'во скачате?
Изображение
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Има и друго. В различни курсове изпитите на дадена сп ециалност са различни. Примерно първи курс има 4 изпита, втори курс 9 изпита, 3 курс 5 изпита и т.н. И съвсем логично тия с най-малкото изпити изкарват най-висок бал и взимат стипендии. Имай го и това предвид.
Публикувай отговор

Обратно към “Инициатива против орязването на парите за Образование”