Polinks написа:Здравейте. Може би мястото ми не е точно тук, защото от прочетеното разбирам, че вие вече сте приети английска филология, но понеже не открих по-подходяща тема искам да запитам вас някой неща... Аз също искам да вляза английска филология догодина, но много неща не са ми ясни.. ако на някого му се занимава да ми каже това онова, ако може.. примерно има ли предварителен изпит, какво съдържа и такива общи неща. Чувала съм, че влизането е много трудно и искам да разбера как стоят нещата докато имам още време

благодаря ви предварително

Здрасти
Аз не съм английска филология, но ще кажа въпреки това
По принцип няма предварителен изпит по английски (може и тази година да въведат, но най-рано ще се разбере през март, макар че е малко вероятно да има). Иначе редовния изпит е през юли. Влизането не е толкова трудно, колкото си мислиш, според мен 4 или 5 би ти стигнало (ако имаме предвид миналогодишните балове, но все пак те са различни всяка година, така че не разчитай на това). Описание на изпита можеш на намериш тук -
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... ijski_ezik
Примерни варианти на изпита не можеш да намериш в интернет, но пък в книжарниците на университета се продават т.нар книжки SUATEFL с примерни изпити, или изпити, които са можели да се паднат през изминали години, и е добра идея да си вземеш една или няколко (колкото си прецениш), за да свикнеш с формата на изпита и да провериш как се справяш.
Тук в най-долната част на страницата можеш да прочетеш моето мнение относно подготовката за изпита. И в крайна сметка по този начин аз изкарах на изпита тази година 6.00

.
Надявам се да съм ти помогнала