Парламентарни избори 2009 г.
- george.merlin
- Драскач
- Специалност: книгоиздаване
- Курс: трети
Re: Парламентарни избори 2009 г.
Аз пък не гласувах. Всъщност не знам дали имам право.
Нали наскоро се нанесох в София, може би нямам право. Е, дори и да знаех дали имам право или не, не знам къде да отида, така че все ми е тая. 
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Прелест. Да беше питал някой.
Принципно е по местоживеене, но ако се беше сетил отрано можеше да гласуваш със студентска книжка в града, в който си студент. Или поне така беше на предишните избори.
То за тези имаше ли и смисъл да се ходи...
Белким тая Фандъкова не е съвсем трагична. А. Може пък да излезе читава кметица от нея - знае ли човек...
Принципно е по местоживеене, но ако се беше сетил отрано можеше да гласуваш със студентска книжка в града, в който си студент. Или поне така беше на предишните избори.
То за тези имаше ли и смисъл да се ходи...
Белким тая Фандъкова не е съвсем трагична. А. Може пък да излезе читава кметица от нея - знае ли човек...
~ Кътчето ~
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
А защо веднага всички сте се нагласили, че ще е зле? Дайте й шанс, пък после се оплаквайте колко е зле.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
george.merlin: Трябва адресната ти регистрацiя в София да е поне от преди 10 месеца, за да можеш да гласуваш на местни избори.
Zahariev: Като гледам снимката, която си сложил, да не подкрепяш младежка организация на пенсионерската партия?
Иначе, като цяло, каквато и да е Фандъкова, все е по-добре от комунистите, което всъщност в голяма степен реши повечето хора да гласуват. Това щеше да обезсмисли и евентуален втори тур, където вече разликата би дошла оттам, че много хора щяха масово да гласуват повече анти-Кадиев, отколкото про-Фандъкова.
Хубавото в случая, е това, че все пак комунистите паднаха на първи тур и то с много, и то при ниска избирателна активност. Все пак си е постижение при малко избиратели да победиш с разлика твърдото ядро на БСП-София. Това поне трябва да признаем на ГЕРБ.
А иначе те червените не бяха изненадани, още повече, не може да се каже, че и те помогнаха особено на кандидата си в кампанията. Все пак Кадиев беше настроен против Станишев, преди последният да си затвърди мястото като председател на партията. Реваншизмът си казва думата...
Zahariev: Като гледам снимката, която си сложил, да не подкрепяш младежка организация на пенсионерската партия?
Иначе, като цяло, каквато и да е Фандъкова, все е по-добре от комунистите, което всъщност в голяма степен реши повечето хора да гласуват. Това щеше да обезсмисли и евентуален втори тур, където вече разликата би дошла оттам, че много хора щяха масово да гласуват повече анти-Кадиев, отколкото про-Фандъкова.
Хубавото в случая, е това, че все пак комунистите паднаха на първи тур и то с много, и то при ниска избирателна активност. Все пак си е постижение при малко избиратели да победиш с разлика твърдото ядро на БСП-София. Това поне трябва да признаем на ГЕРБ.
А иначе те червените не бяха изненадани, още повече, не може да се каже, че и те помогнаха особено на кандидата си в кампанията. Все пак Кадиев беше настроен против Станишев, преди последният да си затвърди мястото като председател на партията. Реваншизмът си казва думата...
Knights of the Cross
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Чухте ли тоя тъпанар Станишев "...обикновените хора...", а пък другия за хегемонията на ГЕРБ. Еми, разбира се, по-добре ГЕРБ, които правят нещо, отколкото 5 различни партии, които крадат, който квото хване.
БСП са ЖАЛКИ!
БСП са ЖАЛКИ!
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
За съжаление техните действия не са лесни за разчитане, а загубите не ги обезсърчават. Все пак те са много твърд електорат. Това, което ги отслабва много сега, е вътршното разцепление, което те смятаха за преодолян проблем в партията си.
Последно промяна от Tommy на 02 Яну 2010, 09:34, променено общо 1 път.
Knights of the Cross
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
НЕ ГЛАСУВАХ ! ! !
Първите избори, в които имам право, но не го правя...И не заради друго...просто не смятам за морално при положение, че не плащам данъци и такси в този град да определям неговото бъдеще...оставих избора на "столичани" и останах доволен
70 на 30 си е Hell of a good резултат...въпреки предизвестената победа, въпреки всичко...трябва да кажем едно "Евала" на всички, които отидоха до урните...все пак всеки глас при тази активност означава много повече от подкрепа за дадена партия...
Tommy...въпреки, че доста от съратниците ти в ДСБ бяха против общата кандидатура...80% от столичните гласоподаватели на Синята коалиция от предишните избори са подкрепили Фандъкова на днешните според МБМД...както чух един сутрешен коментар: "Станишев се опита да обвини десните, че не се самоубиха на тези избори" ...и е прав, защото още един или двама десни кандидати щяха да доведат единствено до балотаж...от който губят данъкоплатците...
Zahariev, и аз работя...и аз познавам и имам лични наблюдения над редица политици, предимно от управляващата партия...ма не се хваля щото е плоско...Днес, както и вчера, както и преди 10 месеца е модерно да си срещу управляващите и статуквото...понеже са най-лесни за плюене (може би щото и това го казват по телевизията) Така е...сигурно си мислиш, че изглеждаш модерен и интересен...не знам за другите, но лично за мен...не си...
Първите избори, в които имам право, но не го правя...И не заради друго...просто не смятам за морално при положение, че не плащам данъци и такси в този град да определям неговото бъдеще...оставих избора на "столичани" и останах доволен
70 на 30 си е Hell of a good резултат...въпреки предизвестената победа, въпреки всичко...трябва да кажем едно "Евала" на всички, които отидоха до урните...все пак всеки глас при тази активност означава много повече от подкрепа за дадена партия...
Tommy...въпреки, че доста от съратниците ти в ДСБ бяха против общата кандидатура...80% от столичните гласоподаватели на Синята коалиция от предишните избори са подкрепили Фандъкова на днешните според МБМД...както чух един сутрешен коментар: "Станишев се опита да обвини десните, че не се самоубиха на тези избори" ...и е прав, защото още един или двама десни кандидати щяха да доведат единствено до балотаж...от който губят данъкоплатците...
Zahariev, и аз работя...и аз познавам и имам лични наблюдения над редица политици, предимно от управляващата партия...ма не се хваля щото е плоско...Днес, както и вчера, както и преди 10 месеца е модерно да си срещу управляващите и статуквото...понеже са най-лесни за плюене (може би щото и това го казват по телевизията) Така е...сигурно си мислиш, че изглеждаш модерен и интересен...не знам за другите, но лично за мен...не си...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Дичоу: Личното мнение на хората от ДСБ-София си е тяхно право. Лично аз също имам по-специфично мнение по въпроса. Сред тях има хора, които са преодолели вътрешните си задръжки да гласуват не за обща кандидатура, а да подкрепят канидатура на ГЕРБ. Което показва две неща първо, че сините в София още не са се предали. Второ, че много от тях преподреждат приоритетите си и да съдействат, по един, или друг начин, за това БСП да стоят в ъгъла.
Тук, по въпроса за тази подкрепа, да я дадеш, или не, грешен ход няма, въпрос на личен избор е.
Тук, по въпроса за тази подкрепа, да я дадеш, или не, грешен ход няма, въпрос на личен избор е.
Knights of the Cross
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Една от основните причини да не гласувам за Фъндъкова беше именно това, че не желая една партия да окупира изпълнителната власт на всички нива. Опасявам се, че Йорданка Фъндъкова ще бъде марионетка на Борисов. Не твърдя, че това ще е зле. Има си и добри страни, но принципната ми позиция е такава. И иначе бях решил да гласувам за нея на тези избори, но кампанията й по никакъв начин не ме убеди в нейната самостоятелност. Дори обратното, цялата кампания мина отново под лозунга "да бием отново комунистите." Разбира се, за всеки беше ясно, какъв ще бъде резултатът от изборите. Браво на ГЕРБ, че дори и при ниска активност успяха да реализират такава преднина. Не съм съгласен обаче с Томи за твърдия електорат на БСП. Аз лично гласвах за Кадиев, а пък изобщо не се числя към твърдия електорат на партията му.allshallperish написа:Чухте ли тоя тъпанар Станишев "...обикновените хора...", а пък другия за хегемонията на ГЕРБ. Еми, разбира се, по-добре ГЕРБ, които правят нещо, отколкото 5 различни партии, които крадат, който квото хване.
БСП са ЖАЛКИ!
Много лошо впечатление ми направиха пресконференциите обаче. Кандидатите се държаха добре, но лидерите на партиите им пък затвърдиха у мен представата, че нямат никакво чувство за такт. Цветанов не спря да изтъква изборните резултати, които бяха предварително ясни на всички, Борисов пък започна да преквалифицира вота в оценка за управлението през 100-те дни. И той и Сергей не спряха да отговарят вместо Фъндъкова и Кадиев, които иначе говориха добре. Овчаров и Станишев не спряха да предричат гибелта на ГЕРБ, ама и те не им останах длъжни с това злорадстване. Абе, все бяха в кръчмата на по ракия и всеки се самозтъкваше.
Успех на кметицата. Дано се справи добре.
Ники: Не разбирай погрешно, като нещо толкова лошо, фактът, че по-голямата част от местната власт е концентрирана в ГЕРБ. Това не е задължително предпоставка за дерибействане, тъй като няма опозиция. Може този превес да се използва и по този начин, разбира се. Също така обаче, при хора с желание за работа и ако вземеш предвид взаимоотношенията между партиите и хората в общината, това дава предпоставка за прокарване на нужни проекти и решения, които няма да бъдат бойкотирани, заради което спирани, от опонентите в СОС. От ГЕРБ и екипа на Фандъкова зависи по кой начин ще използват възможността и как ще я оползотворят.
Knights of the Cross
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Гласувах за кметицата. Направи ми добро впечатление отпреди. Пък и "партийна дисциплина" 
Into the endless we ride...