Нестандартни положения - прекъсване, отстраняване и пр.

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Публикувай отговор
Сандра
В началото бе словото

Re: Нестандартни положения - прекъсване, отстраняване и пр.

Мнение от Сандра »

Не знам.С невзетите от първи курс е малко по-сложно :? Дано няма проблем.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Сандра написа:Не знам.С невзетите от първи курс е малко по-сложно :? Дано няма проблем.
При нас невзетите от първи курс трябва да се вземат до трети. Аз съм ФСлФ.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
skydivebg
В началото бе словото
Специалност: Mеждународни Отношение
Курс: втори

Мнение от skydivebg »

Колеги някой да знае в ЮФ най много колко изпита можеш да влачеш до 4ти курс?
Сандра
В началото бе словото

Мнение от Сандра »

Максимум 3
samanta_
От дъжд на вятър

Мнение от samanta_ »

здравейте! мойта ситуация е следната, започнах годината (1 курс), но не ми хареса и се отказах, реших да прекъсна НЕ да ПРЕКРАТЯ, защото ми казаха, че така ми се запазват студентските права. В отдел студенти ми казаха, че трябва да им дам документ за заболяване-добре ще им дам. Въпроса ми е в какво се състой запазването на ст. права?-ще ми плащат ли осигуровки и социална пенсия, която взимам за един починал родител и това в продължение на 1 година ли ще е? и друго важно което искам да попитам е какъв документ трябва да ми дадат на мен като доказателство, че съм прекъснала, защото аз разбрах, че трябва да ми дадат някакъв входящ номер, а жената там ми каза, че нищо не трябвало да ми дадат, достатъчно било, че при тях е отбелязано? и след като съм прекъснала, догодина мога да продължа пак в 1 курс, ако искам, нали?
Аватар
Sandra
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Sandra »

Аз пък искам да попитам, ако разбира се някой може да ми даде такава информация де - ако не съм подала молба за прекъсване, това предполагам значи, че ме отстраняват? В този случай подавам молба за възстановяване на правата до ректора или си ходя по живо, по здраво... Което вече ми се вижда разумен вариант, имайки предвид всичко, което трябваше да преживея с администрацията за пореден път (което доведе и до отказа ми да подам молба за прекъсване).
И още един въпрос - тъй като "любезната" ми инспекторка ме накара да си платя семестриалната такса преди да подам молба до декана за евентуално записване с 3 невзети изпити, :cyclops: а след това съответно се "оказа", че такива молби минават един път в хилядолетието. Тъй като грешката не е в нея (разбира се) в случая и си е "мой проблем", че съм си платила таксата (освен това очевидно получавам халюцинации и съм олигофрен за да съм го направила... или поне това се опита да ми каже любезната госпожа). Ако някой е изпадал в такава нелепа ситуация - моля ви, споделете малко опит, защото вече изпитвам ужас да стъпвам в университета... :JC_kilroy:
Intimacy is a four-syllable word for, "Here are my heart and soul, please grind them into a hamburger, and enjoy."
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

като чета Чл. 166. от правилника не виждам резон да те отстраняват .. в интерес на истината аз не си спомням подавал ли съм такава молба ама то и кога бешее :roll: най много да ти се поскарат като тръгнеш да възстановяваш ама едва ли .. що се отнася до паричките дето си дала за таксата се сещам миналата година внасях по банков път и бях объркал сумата с 5лв повече та на касата после ми казаха "имал си бол пари дал си " :lol: все пак ако не ти се ходи да се бориш с администрацията очи в очи защо не ги питаш по тел http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/u ... l_studenti :salute:
Изображение
Аватар
Sandra
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Sandra »

issoax написа:"имал си бол пари дал си " :lol:
:salute: Хвалъ! Ей на това вече му викам компетентен отговор, който са ти дали. :lol: И на мен горе-долу ми отговориха в този смисъл, въпреки че беше незаслужено арогантно (не е моя вината, че минават по 100 човека на ден през тях в началото на семестрите)... както и да е - може наистина да получавам вече халюцинации, но поне знам, че са в следствие на прекомерни комуникации с администрацията в СУ, което определено води до халюцинации. :shaking2: Все пак въпросът е принципен според мен - вярно, парите не са чак толкова, а и вече съм ги прежалила, но при положение, че аз искам да ползвам една услуга, но поради някакви вътрешни правила, те не желаят да ми я предоставят - редно е да ми възстановят заплатената сума за тази услуга... Или поне така щеше да е, ако живеехме в някоя цивилизована и нормална държава :|
Intimacy is a four-syllable word for, "Here are my heart and soul, please grind them into a hamburger, and enjoy."
Сандра
В началото бе словото

Мнение от Сандра »

Защо плащаш такса , ако искаш да прекъснеш?Няма такива неща, до колкото знам.Иначе, ако не подадеш молба те отстраняват, да.Възст.на правата после става с молба и адм.такса от 15лв мисля..+ семестриалната.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

а след като подадеш тая молба и таксата от 15лв те връщат в първи курс ли или от където са те отстранили :roll:
Изображение
Сандра
В началото бе словото

Мнение от Сандра »

Да,обаче трябва от една до три години да са минали от отстраняването.Ако не - кандидат-студентски изпит. Продължаваш оттам, откъдето са те отстранили.Това не важи за първи курс според правилника.
Аватар
Sandra
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Sandra »

Сандра написа:Защо плащаш такса , ако искаш да прекъснеш?Няма такива неща, до колкото знам.Иначе, ако не подадеш молба те отстраняват, да.Възст.на правата после става с молба и адм.такса от 15лв мисля..+ семестриалната.
Не съм искала да прекъсвам :lol: Просто имах 3 невзети изпита от предишната година... или по-точно 3, на които не бях се явила, за да съм напълно точна. Поне да ме бяха скъсали - да не ме е яд :) Е... поне принципно имам една предплатена семестриална такса, в такъв случай :lol: Ама доколкото познавам модела на административни действия в СУ, тя ще се окаже, че е безвъзвратно изчезнала в пространството :connie_tap:
Сандра
В началото бе словото

Мнение от Сандра »

В ЮФ, а и в други факуртети, с 3 невзети можеше да запишеш условно...Ти подаде ли молба за това или сама се отказа?
Аватар
Sandra
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Sandra »

Подадох молба, разбира се. Изобщо не съм искала да прекъсвам, но не ми беше разрешено да запиша условно, за съжаление :roll: Всъщност от там дойде и това с плащането на семестриалната такса, защото първоначално инспекторката ми каза, че няма проблем да си запиша - само да си платя таксата и да подам молба, а в последствие се оказа, че това не може да го е казала в никакъв случай и аз явно имам халюцинации :shock: Прие ми молбата с триста уговорки, че тъй или иначе деканът няма да я одобри... Така и се случи - не беше одобрена молбата ми, заедно с още една друга купчина като мен. Неофициално (а може би дори вече си е напълно официално дори), специално за ЮФ мога да кажа, че максимумът на тоя етап са 2 невзети изпита от предходната година, за да запишеш условно.
Сандра
В началото бе словото

Мнение от Сандра »

Ти право ли у4иш?Кой курс си
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”