помощ за списъка :/

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
svetulka_guest
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

помощ за списъка :/

Мнение от svetulka_guest »

Здравейте!
Искам да се извиня, ако мястото на темата не е тук.

Ще съм ви много благодарна, ако ми помогнете с подредбата на списъка ми с желани специалности.
Основната ми цел и нещото, което най-много искам да следвам, е PR във ФЖМК. Трябва обаче да имам и някакви резервни варианти. Бях си измислила някакъв такъв списък
1. PR
2. Книгоиздаване ( поне е в същия факултет)
3,4.... тук искам да са специалности с английски( някои от философския факултет), но не знам как да ги подредя.

Примерно за журналистиката ми е ясно, че няма логика да я пиша след ПР, защото е с по-висок бал.
Някакви съвети...предложения? Мерси предварително.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: помощ за списъка :/

Мнение от Scorpion »

От специалностите в рамките на Философския факултет най-добрият резервен вариант на PR е Социология. След това с оглед твоята насоченост считам, че е удачна следната последователност: Политология, Психология, Публична администрация.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Един съвет :

Не го карай на принципа "Поне е в същия факултет" .Ако се набуташ в това книгоиздаване не те знам ....

Иначе ПР , Журналистика, Социология, Културология, може и психология, ако искаш да не губиш годината ,а да учиш нещо с интересна обща култура.

The names of the future are stamping of impatience.
svetulka_guest
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от svetulka_guest »

Zahariev, кажи си за книгоиздаването. Мнения никога не са ми излишни =)
Относно това с факултета - просто мислех, че после прехвърлянето в ПР ще е по-безболезнено, така да се каже.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

това нещо за прехвърлянето .. аз преди доста години /когато кандидатствах/ си мислех така - няма значение какво ще влезем нали после може да се прехвърляме ако трябва .. еми не се получи точно така :lol: вярно от човек до човек и факултет до факултет има разлика /сигурно в мен е проблемът че съм мързеливо говедо :roll: / но мисълта ми е че ако се надяваш на това прехвърляне може да се окаже че нещата не се подреждат точно както очакваш .. за това подреди си желанията според това кое най те влече и стискай палци да те приемат по някое от първите :bounce:
Изображение
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Да, пиши по интерес.

Има и друга възможност, ако имаш пари просто си купи оценки.Това също е оферта. ;)

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
mareto
Драскач

Мнение от mareto »

Ти остави кой бал е по- висок, пиши си ги по желание нещата. А иначе най- сходно от ФФ до PR е социологията. Една преподавателка ни беше казала, че единственото нещо, което ги учат в повече в PR е как да пишат прес- съобщение. Така че явно е най- добрият резервен вариант това
Изображение

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”