Ислямистките забрадки в Университета!?
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Re: Ислямистките забрадки в Университета!?
Едва ли хората, които носят забрадки, го правят точно с цел отричане на светското образование и т.н... Просто си ги носят и толкова. Всеки си го тълкува както му изнася.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
ама е факт, че има определен социален и етикетен ред.
аз ако отида из някоя мюси-държава и развея един огромен кръст дали няма да ме избушат на третата крачка? или, ако попадна на по-цивилизовани хора, ще ми кажат, че има определени правила на обличане и символика, които трябва да спазвам. :>
аз ако отида из някоя мюси-държава и развея един огромен кръст дали няма да ме избушат на третата крачка? или, ако попадна на по-цивилизовани хора, ще ми кажат, че има определени правила на обличане и символика, които трябва да спазвам. :>
The storm is coming...

...let the Lord of Chaos reign.

- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Нали поне на хартия се водим по-демократична държава от тези, които описваш. Би трябвало ние да реагираме цивилизовано и да приемаме различните, а не да ги насилваме да бъдат като нас. Закон срещу това няма и няма и смисъл да има, не можем да ги насилваме как да се обличат и как не, това е нарушение на правата им. Нарушение на нашите права би било нас да ни карат да се забулваме, но понеже на никой и през ум не му е минала подобна простотия, не виждам причина на нас да ни минава обратното^^
Аз като ги гледам тези момичета колко смутени и свитички са така и така, като си представя колко трудно им е било въобще да се домогнат до университет с патриархалната система, в която живеят, не мисля, че е необходимо да им създаваме допълнителни пречки да учат.
Аз като ги гледам тези момичета колко смутени и свитички са така и така, като си представя колко трудно им е било въобще да се домогнат до университет с патриархалната система, в която живеят, не мисля, че е необходимо да им създаваме допълнителни пречки да учат.
~ Кътчето ~
Шепот: Всъщност според закона е забранена демонстрацията на религиозна принадлежност в училищата. Като например носенето на кръст над дрехите. Забрадките според теб не влизат ли в числото на артикулите, които издават горепосочената религиозна принадлежност?
Knights of the Cross
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами то в закона съществува и понятие за "добри нрави" - т.е. общоприетите норми, които не се описват. Никъде не е казано, да не излизаш гол, но ако да кажем аз мина съвсем гол пред Президентствоото, ще ги наруша и ще ме арестуват. Същото и с тези забрадки. В едно смесено село забрадките не ги нарушават, но в храма на науката и образованието... 
Into the endless we ride... 
Ами в селото е едно, в институцията - съсвем друго. Не виждам защо се да примесват нещата.alter ego написа:Ами то в закона съществува и понятие за "добри нрави" - т.е. общоприетите норми, които не се описват. Никъде не е казано, да не излизаш гол, но ако да кажем аз мина съвсем гол пред Президентствоото, ще ги наруша и ще ме арестуват. Същото и с тези забрадки. В едно смесено село забрадките не ги нарушават, но в храма на науката и образованието...
Knights of the Cross
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Е, не може да ги караме насила как да се обличат като цяло, ама има известен етикет, все пак. В институциите, най-малкото
По улицата както искат да си ходят.
Как в съда не биха те пуснали с пола и потниче? Паралелът трябва да е същия..
Как в съда не биха те пуснали с пола и потниче? Паралелът трябва да е същия..
The storm is coming...

- Mushmul
- Флъдзила
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: завършил
Това е доста индивидуално. За някои хора музиката е еднозначна с религия. Както и да е...според мен това няма значение.Etiainen написа: Религията все пак е нещо много по-важно от музиката например.
След като претендираме, че сме се освободили от предрасъдъци и живеем в демократична държава(тук може да се поспори, но това е друга тема), значи би трябвало да служим за пример с толерантността си. Това го казвам в отговор на въпроса, дали ако ние отидем в една от тези държави ще получим същото отношение.
Тук искам да попитам не е ли глупаво да се стига до подобно заключение? Според мен самият факт, че те учат в университета е достатъчно показателен, че не са в никакво отрицание на светското образование, а напротив-стремят се към него.alter ego написа:Основната теза на противниците е, че забрадките са предизвикателство към и отрицание на светското образование и християнската култура в нашата държава и в Европа
Лично аз, не разбирам защо се коментират забрадките. Нито са толкова много, нито се натрапват или налагат по някакъв начин. Ако трябва да говорим за облеклото в Университета, има безброй примери, за далеч по-неподходящо облечени девойки, но те не са обект на тази тема и няма да коментирам.
На мене ми се натрапват и ме стряскат
. Забрадката не отива на Университета ни, на образованието му и на традициите му.
В общи линии, това е вярно. Още повече, не става въпрос за личен стил на обличане все пак, а за афиширане на религиозната принадлежност. Ние сме в университет, предполага се, за да учим, а не за да демонстрираме колко сме верни на една, или друга религия. Същото се отнася и за тях.
Колкото до това, че след като сме демократична страна, трябва да сме толерантни към тях: ами ние сме. Самият факт, че хора, следващи друга религия са приети в обществото, учат в университета с равен статут и т.н. го доказва. Освен демократична, ние обаче сме и държава със светски режим и прекалената демонстрация на ислямските религиозни символи е неприемлива.
Колкото до това, че след като сме демократична страна, трябва да сме толерантни към тях: ами ние сме. Самият факт, че хора, следващи друга религия са приети в обществото, учат в университета с равен статут и т.н. го доказва. Освен демократична, ние обаче сме и държава със светски режим и прекалената демонстрация на ислямските религиозни символи е неприемлива.
Knights of the Cross
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Word!Ураган написа:Трябва да се цитира на всяка страница за да го препрочитат хората.Mushmul написа: Лично аз, не разбирам защо се коментират забрадките. Нито са толкова много, нито се натрапват или налагат по някакъв начин. Ако трябва да говорим за облеклото в Университета, има безброй примери, за далеч по-неподходящо облечени девойки, но те не са обект на тази тема и няма да коментирам.
Гъз и цици които гледам ежедневно не са морално неудобни, неподходящи за висшето образованието, там разните полички в стил " ранна демокрация " и т.н. ала забрадките които са 1 / 500 грубо казано, тря'я се тресем.
Ако жената желае да я носи, ще я носи.
The names of the future are stamping of impatience.