Ще погледна за какво става въпрос. Само да уточня - ДСБ е "за" използването на въпросната технология, или просто не се е обявила против. И ако се е обявила "за", къде? Идеята със списъка от хора, които ти пратих беше, за да те накарам да се замислиш, дали има друга, представена до момента партия в парламента, която да се е погрижила за околната среда.Stoyan_Hristov написа:Пресния пример със ДСБ е поправката за циaнидите, за която ние работихме. ДСБ е за използването на цианиди в златодобива. Моля те прочети какво значи това. Само да добавя че в никоя нормална страна(включително и почти всички членки на ЕС) не е разрешена цианидната технология за извличане на злато.
А за мен коалиция особено предизборна е твърде ограничаващо и обезличаващо,изисква твърде тясно сътрудничество в партиите. Има страни в които е забранено да се правят предизборни коалиции.., не случайно. Аз по скоро имах предвид друго сътрудничество. Ако примерно от ДСБ решaт че са против АЕЦ Белене можем да работим заедно по тази конкретна тема.
Колкото до сътрудничество/коалиция, на момента освен доста в сферата на евентуалното, наистина е възможно само първото, но е желателно.
Колкото до АЕЦ "Белене", аз съм против тя да е под руския монопол. Иначе в голяма степен подкрепям и позицията на ЕС за атомните централи.
Сега тук мога да говоря за ДСБ - не мога да кажа, дали и при СДС е така. Решенията се взимат на общи гласувания, има го в устава на сайта. Финансирането на ДСБ и преди съм го споменавал, е от дарения от фирми в средния бизнес, защото тя защитава техния интерес и е доста скромно, както сигурно си забелязал по предизборните кампании. Скромно поне в сравнение с това на доста други партии.Stoyan_Hristov написа:Проблема на нашите партии включително и на десните такива е предимно начина по който функционират, начина по който се взимат решенията, начина по който се финансират... И не на последно място хората, които са в тези партии. Какво се оказа? СДС е бъкано с агенти на БСП и ДПС, как можем ние да имаме за партньори
За кадрите - никой не е защитен от такива издънки на 100%. ДСБ намаля риска с кампания "Чисти ръце" и можем да кажем поне, че редиците си нямаме бивши членове на ДС. А що се отнася до хората в една партия - наистина никой, дори и вие не можете да бъдете сигурни, кога към вас се е прилепил някой бивш червенушко и да ви отиде имиджа на вятъра.