Дразнят ли ви меките корици?
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Re: Дразнят ли ви меките корици?
Твърдите корици доста често са признак на класа и непреходност. 
The names of the future are stamping of impatience.
Колко непреходно е това?!

/книгата е около 100 страници, формат А$, бяла гланцова хартия и цветни илюстрации/

/книгата е около 100 страници, формат А$, бяла гланцова хартия и цветни илюстрации/
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
"Релефните" са всъщност тези с частичен лак. Мен пък много ме радват.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
Говориш пълни глупости. Колкото повече внимание е отделено на една корица като предпечатна подготовка, толкова повече изданателството очаква възвращаемост от продажбите. Все пак първото нещо, което привлича вниманието към една книга е корицата. А и не забравяйте, че за всяка книга си има корица. Това, което е подходящо за "Тайните дневници на Кеворкян" не е подходящо за събраните съчинения на Шекспир, например.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
Ами влез в една книжарница и постой там 6 часа, както правя аз 20 дни месечно и ще видиш, че първата книга към която посягат хората в книжарницата е най-често тази с най-шарената корица. Повярвай ми, тя не оскъпява чак толкова много. Много по-скъпа е хартията за печат, авторските права, преводаческия хонорар, илюстрациите и прочее.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
имаш правоDon Horhe написа:Ако се пази добре, няма проблеми. По-важно е какво има между кориците, не самите те какви са.
Когато си самотен или не си в настроение . Винаги ще намериш утеха в музиката :d
Don't worry ! Be happy !
Don't worry ! Be happy !
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Имаш право, но не докрайmikcheto написа:имаш правоDon Horhe написа:Ако се пази добре, няма проблеми. По-важно е какво има между кориците, не самите те какви са.
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Аз предпочитам меките корици. Намирам ги за по-красиви. Аз лично нямам проблеми със запазването на книгата, дори и да я чета доста често. Просто е нужно малко повече внимание.
I wanna fall from the stars straight into your arms
- Mira
- Стенограф
- Специалност: ИстЕрия
- Курс: завършил
Аз затова, преди да я мушна в чантата, я слагам в някаква по-стегната и плътна найлонова торбичка, за да й задържа формата и да я пази от одраскване от разните джунджурии в съседство.Blood Countess написа:Имаш право, но не докрайmikcheto написа:имаш правоDon Horhe написа:Ако се пази добре, няма проблеми. По-важно е какво има между кориците, не самите те какви са.. Ако си като мен и обичаш да си носиш книжки в дамската чанта или папката и да ги четеш в градския, по пейки, докато се редиш на опашки или просто докато чакаш да отмине поредната безсмислена лекция (което е много често явление
), сам ще стигнеш до извода, че твърдите корици са за предпочитане. В противен случай книгата започва да се гъне, мачка, разлепя, цапа и в края на краищата заприличва на омазания тефтер за вересии в кварталната кръчма
.
А относно меките - единственият ми проблем с тях е, че след мен не личат да са четени, но след още 2-3 човека "бухват" или започва да се бели в краищата най-горният слой на корицата...

random наилонова подвързия за тетрадка спасява от това...
а има и прекрасни неща като това:
http://knijarnichka.com/Affiche.jpg
а има и прекрасни неща като това:
http://knijarnichka.com/Affiche.jpg
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Много са готини
А и са чудесни за подарък.
I wanna fall from the stars straight into your arms
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Меките корици са велики. По-евтини са и са по-леки.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Абееее като "трябва" да чета из автобуси и спирки (просто щото е по-хубаво така да си прекарам времето, докато чакам) никак не ми се занимава с твърди корици. Наистина. Много са елитни и красиви и се задържат по-дълго хубави, но тъй като обикновено имам навика да мачкам половината на книгите когато чета права, избягвам твърдите корици. Ако мога да си взема 1 брой от едното - за удобство и един от другото за хубост ще е най-добре.
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Релефните корици с нищо не оскъпяват цената. (: Всъщност всички книги с релефни корици, които имам са джобни издания и са съвсем евтини. Идеята на джобните издания е именно да са с ниска цена и щом издателите могат да си позволят на тях да им сложат релефни корици и те да си запазят цената, значи и на нормалните издания могат да им слагат, без това да ги прави по-скъпи.Ураган написа:Да, точно това е една от причините.
Те правят лъскави и скъпи корици, което на своя страна, както ти каза, оскъпява крайната потребителска цена.
А да плщаш амбалаж на книга е зле ... хубаво е да има приятна корица, дори красива, ное много глупав пример, дори да е така, ти автоматично приемаш, че релефното и лакираното е красиво и привлича вниманието.Все пак първото нещо, което привлича вниманието към една книга е корицата.
Пък и са яки. Като четох например Låt den rätte komma in (Let the right one in) и много се радвах на релефната кръв по корицата.
А меките корици могат да се опазят, ако се полагат специални грижи, но ако книгата е качествено изработена такива грижи дори не са нужни. От книжките на Penguin Popular Classics или Wordsworth, които имам, една не е мръднала. Че и все са с прекрасни корици, а и като си ги наредиш на лавицата и стоят красиво. Не като доста от българските, ярки, във всички цветове на дъгата, едни с надписите наляво, други надясно, на кой както му падне.