Дразнят ли ви меките корици?

Модератори: Мила, Boromir

Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Re: Дразнят ли ви меките корици?

Мнение от Zahariev »

Твърдите корици доста често са признак на класа и непреходност. ;)

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Колко непреходно е това?!

Изображение

/книгата е около 100 страници, формат А$, бяла гланцова хартия и цветни илюстрации/
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

"Релефните" са всъщност тези с частичен лак. Мен пък много ме радват.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Говориш пълни глупости. Колкото повече внимание е отделено на една корица като предпечатна подготовка, толкова повече изданателството очаква възвращаемост от продажбите. Все пак първото нещо, което привлича вниманието към една книга е корицата. А и не забравяйте, че за всяка книга си има корица. Това, което е подходящо за "Тайните дневници на Кеворкян" не е подходящо за събраните съчинения на Шекспир, например.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Ами влез в една книжарница и постой там 6 часа, както правя аз 20 дни месечно и ще видиш, че първата книга към която посягат хората в книжарницата е най-често тази с най-шарената корица. Повярвай ми, тя не оскъпява чак толкова много. Много по-скъпа е хартията за печат, авторските права, преводаческия хонорар, илюстрациите и прочее.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
mikcheto
В началото бе словото

Мнение от mikcheto »

Don Horhe написа:Ако се пази добре, няма проблеми. По-важно е какво има между кориците, не самите те какви са.
имаш право :)
Когато си самотен или не си в настроение . Винаги ще намериш утеха в музиката :d
Don't worry ! Be happy !
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

mikcheto написа:
Don Horhe написа:Ако се пази добре, няма проблеми. По-важно е какво има между кориците, не самите те какви са.
Имаш право, но не докрай :wink: . Ако си като мен и обичаш да си носиш книжки в дамската чанта или папката и да ги четеш в градския, по пейки, докато се редиш на опашки или просто докато чакаш да отмине поредната безсмислена лекция (което е много често явление :mrgreen: ), сам ще стигнеш до извода, че твърдите корици са за предпочитане. В противен случай книгата започва да се гъне, мачка, разлепя, цапа и в края на краищата заприличва на омазания тефтер за вересии в кварталната кръчма :pukeleft: .
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Аз предпочитам меките корици. Намирам ги за по-красиви. Аз лично нямам проблеми със запазването на книгата, дори и да я чета доста често. Просто е нужно малко повече внимание.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия
Курс: завършил

Мнение от Mira »

Blood Countess написа:
mikcheto написа:
Имаш право, но не докрай :wink: . Ако си като мен и обичаш да си носиш книжки в дамската чанта или папката и да ги четеш в градския, по пейки, докато се редиш на опашки или просто докато чакаш да отмине поредната безсмислена лекция (което е много често явление :mrgreen: ), сам ще стигнеш до извода, че твърдите корици са за предпочитане. В противен случай книгата започва да се гъне, мачка, разлепя, цапа и в края на краищата заприличва на омазания тефтер за вересии в кварталната кръчма :pukeleft: .
Аз затова, преди да я мушна в чантата, я слагам в някаква по-стегната и плътна найлонова торбичка, за да й задържа формата и да я пази от одраскване от разните джунджурии в съседство. :D Иначе и аз предпочитам твърдите корици, стига да са качествено направени, защото някои от разтварянето на книгата се изкривяват дъговидно навън О.о Или пък едната корица излиза леко пред другата.
А относно меките - единственият ми проблем с тях е, че след мен не личат да са четени, но след още 2-3 човека "бухват" или започва да се бели в краищата най-горният слой на корицата... :(
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

random наилонова подвързия за тетрадка спасява от това...
а има и прекрасни неща като това:
http://knijarnichka.com/Affiche.jpg
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия

Мнение от Mira »

Яааа, какви са сладурски! :mrgreen:
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Много са готини :drunken: А и са чудесни за подарък.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Меките корици са велики. По-евтини са и са по-леки.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
JustHuman
В началото бе словото

Мнение от JustHuman »

Абееее като "трябва" да чета из автобуси и спирки (просто щото е по-хубаво така да си прекарам времето, докато чакам) никак не ми се занимава с твърди корици. Наистина. Много са елитни и красиви и се задържат по-дълго хубави, но тъй като обикновено имам навика да мачкам половината на книгите когато чета права, избягвам твърдите корици. Ако мога да си взема 1 брой от едното - за удобство и един от другото за хубост ще е най-добре.
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Ураган написа:Да, точно това е една от причините.
Те правят лъскави и скъпи корици, което на своя страна, както ти каза, оскъпява крайната потребителска цена.
А да плщаш амбалаж на книга е зле ... хубаво е да има приятна корица, дори красива, но
Все пак първото нещо, което привлича вниманието към една книга е корицата.
е много глупав пример, дори да е така, ти автоматично приемаш, че релефното и лакираното е красиво и привлича вниманието.
Релефните корици с нищо не оскъпяват цената. (: Всъщност всички книги с релефни корици, които имам са джобни издания и са съвсем евтини. Идеята на джобните издания е именно да са с ниска цена и щом издателите могат да си позволят на тях да им сложат релефни корици и те да си запазят цената, значи и на нормалните издания могат да им слагат, без това да ги прави по-скъпи.

Пък и са яки. Като четох например Låt den rätte komma in (Let the right one in) и много се радвах на релефната кръв по корицата. :D Която между другото дори не се забелязва особено на пръв поглед и определено не е направена просто за да привлича вниманието.

А меките корици могат да се опазят, ако се полагат специални грижи, но ако книгата е качествено изработена такива грижи дори не са нужни. От книжките на Penguin Popular Classics или Wordsworth, които имам, една не е мръднала. Че и все са с прекрасни корици, а и като си ги наредиш на лавицата и стоят красиво. Не като доста от българските, ярки, във всички цветове на дъгата, едни с надписите наляво, други надясно, на кой както му падне. :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Литература и Книги”