За епидемията
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
-
nqmatakova
- В началото бе словото
За епидемията
Мислите ли, че ще ще преустановят занятията в Софийския университет, заради грипната епидемия?
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Re: За епидемията
И ние същото сме се питали, ама отговор на въпроса не намерихме... 
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Бахти смешната пандемия ..... свински грип.... единия починал е спинозен, друга пък е болна циганка...
А, дано не ни дават ваканция.Ходи ми се на лекции
А, дано не ни дават ваканция.Ходи ми се на лекции
The names of the future are stamping of impatience.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Абе вие нали се сещате, че грипната 'епидемия' в момента не е баш от свински грип?
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Баш от свинския грип е. Лекарите потвърждават, че едно 90 и нагоре процента от пуснатите изследвания излизат именно H1N1.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Пази Боже от заблуден народ.nqmatakova написа:Мислите ли, че ще ще преустановят занятията в Софийския университет, заради грипната епидемия?
То не беха избори, епидемии...
Целогодишно има епидемии в СУ, мен ако питате.

- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Когато запоследно четох новините (т.е преди около 2-3 дена), пишеше, че 100 000 са болни от грип, но 'официално' потвърдените случаи на свински грип са 350 
For a moment your eyes open and you know
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Да, защото толкова са хората, които в действителност са били изследвани. След това спряха да правят изследванията, защото беше пределно ясно кой вирус причинява епидемията. А и по този начин само бавеха лечението.
Дори аз го изкарах тоя грип. Три дни с температура, една седмица със сополив нос и айдеееее, отново си пушка.
Дори лекарите го казват - в 90% от случаите заболяването преминава от леко до средно тежко и не се нуждае от някаква специална антивирусна терапия.
Пак направиха от мухата слон. Не слон, ами стадо слонове. Мутанти, с размера на сини китове.
Луди хора...
Дори аз го изкарах тоя грип. Три дни с температура, една седмица със сополив нос и айдеееее, отново си пушка.
Дори лекарите го казват - в 90% от случаите заболяването преминава от леко до средно тежко и не се нуждае от някаква специална антивирусна терапия.
Пак направиха от мухата слон. Не слон, ами стадо слонове. Мутанти, с размера на сини китове.
Луди хора...

-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Абе, че има такъв грип и че при повечето ( не при всички - все пак не говорим за чума или холера или СПИН) хора са чести пневмониите и т.н. гадни усложнения.Че има спор кой грип е по-опасен - сезонния или свинския , предвид, че сезонния взема около 600 души всяка година в България, а от свински досега няма и 10 - това е др. въпрос.Май е до организъм, но и предпазването не е излишно.Все пак за болести си говорим.Най-малкото лук и чесън заради свойствата на алицинът в тях да убива дори и вируси.Ако не искате да смърдите на чесън ( мен пък си ме кефи миризмата да си призная - даже жени ухаещи на чесън са ми по-сладки
) има и капсули като хранителна добавка с извлек на алицин ( чесново масло си пише на тях
) и така все едно човек пие някакво шапче.Въпреки това това си има недостатък.При клинични анализи е доказано, че дъвкането на скилидка чесън ( колкото и да люти) за една или две минути убива абселютно всички бактерии налични по устната лигавица и голяма част от лигавицата на гърлото.Така че, не напразно дедите са рупали чесън като бонбонки - хем вкусно, хем изтепва всичко що е микроб или вирус.При наличие на алицин в кръвта се понижава кръвното налягане и затова чесънът е препоръчван като билка за сваляне на кръвно.Освен това се и убиват повечето циркулиращи в кръвоносната система микроорганизми и голяма част от вирусите.Към алицинът , като естествен антибиотик с много голяма активност , няма резистентност, която микроорганизмите да развият при по-продължително излагане. Така, че моят съвет е - вземайте предпазни мерки, пазете се и рупайте чесън.
Разбира се ако сте в контакт с болен човек - добре е да се започне превантивно лечение с тамифлу или реленца, но това само при нужда.Също така и осцилококцинум може да се взема превантивно, но неговото действие , макар и доказано медицински с традиционни анализи - да не е плацибо - пак не на всеки действа и има някои разногласия предвид, че е хомеопатично лекарство.На мен ми е помагало, но не мога да кажа на други хора дали би помогнало...
Разбира се ако сте в контакт с болен човек - добре е да се започне превантивно лечение с тамифлу или реленца, но това само при нужда.Също така и осцилококцинум може да се взема превантивно, но неговото действие , макар и доказано медицински с традиционни анализи - да не е плацибо - пак не на всеки действа и има някои разногласия предвид, че е хомеопатично лекарство.На мен ми е помагало, но не мога да кажа на други хора дали би помогнало...
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside