Хапчета за памет?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Re: Мозъчни стимуланти

Мнение от Бeтон »

lora_av написа:И ако някой от вас е пил такива хапчета, ако може само да сподели как се е чувставал :)
Левскарите си мислят, че ще станат шампиони. :shock:
Отиди в Спорт -> Български футбол и зачети.
Изображение
Аватар
KeineSonne
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от KeineSonne »

От известно време пия гинко - струва ми се тотално плацебо, въпреки че има изследвания алабала. Няма нищо лошо и млад човек да пие, ако подпомага концентрацията и паметта, а не "то е за лелите/бабите", когато е вече твърде късно. Но не смятам да се тъпча повече :? Може на мен да не ми действа
Друго са си мултавитамините и вит. С :bounce:

Преди месец-два бях почнала да пия гуарана .. с нескафето .. и със следобедното :shock: наистина бях будна и бодра по-дълго, но започна едно сърцебиене, всеки ден по няколко часа .. ужасно мъчително :x
На третия ден реших, че няма да я бъде тая, спрях гуараната и проблемът изчезна :D
Изображение Изображение
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Лека с билките като гинко - верно, че се водят само хранителни добавки, но при предозиране могат да бъдат мноооого неприятни, да не кажем фатални ( примерно гинко има съдоразширяващ ефект, който освен за мозъчна дейност се пие и след инфаркт,инсулт, за общо кръвооросяване и т.н. - трябва да се внимава с тия неща, които ги пият главно възрастни хора, защото при тях организма е на съвсем друго ниво и не му се отразява по същия начин).Иначе в умерени дози гинкото има полза за кръвооросяване на крайници ( един приятел го пиеше за студени крака и ръце и имаше полза според него), а за мозъчна дейност - нямам си никаква представа.Аз за стимулация на мозъка си поркам биричка, ма не винаги големите дози водят до голям мозъчен процес... :drunken: :drunken: :mrgreen:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Мозъчни стимуланти? Вие сте луди бе. Какво им е модерното? За пръв оът чувам. Не се излагайте, ами правете като нормалните хора - едно кафе на крак сутрин и пей сърце.
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

ники написа:Мозъчни стимуланти? Вие сте луди бе. Какво им е модерното? За пръв оът чувам. Не се излагайте, ами правете като нормалните хора - едно кафе на крак сутрин и пей сърце.
А по време на сесия: След бачкане втора смяна -> 2 кафета+1 питбул/редбул=цяла нощ учене ;)
Така се взимат изпити.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Абе шише ракия е най-добрия стимулант... 8) Ама не предварително, а за след това...Че иначе... :drunken: :drunken: :drunken:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

"Полят изпит - взет изпит."

:drunken:
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
Ivo Penev
Легендарен флуудър
Специалност: право
Обратна връзка:

Мнение от Ivo Penev »

Prudence написа:"Полят изпит - взет изпит."

:drunken:
или ''Полят изпит - непосетен изпит''...
memento mori
lora_av
В началото бе словото

Мнение от lora_av »

Гледам и не вЕрвам на ушите си! Лорче, ти си сериозно ли.... мозъчни стимуланти.......
Ахахахахахахахаха, к'во ви е станало бе хора?!?! Т'ва че имате изпит и ви тресе нормалната предизпитна треска не означава, че трябва да се наблъскате с някаква химия. СтЕгнете се малко!

А сега да се пробвам малко да отговоря на въпрса ти.

Мозъчни стимуланти - не съм чувал да са модерни, а и не вярвам да работят на принципа "Мозъчен стимулант - едно хапче - 5 изпита с отличен!". По-скоро /лично мнение/ са полезни на стари хора, които са започнали да забравят дали са изключили ютията преди да излезнат от дома си, без да имат ютия.
За млади хора на нашата възраст мозъчни стимуланти са някои известни и не толкова мнемотехники. Пробвал съм ги по един или друг повод - дават резултат и с повечко упражнения наистина могат да се правят чудеса.
За въпроса с изпита ти по немски език - завърших немска гимназия в София и знам какво представлява и изпитът и учебният процес преди него. Знам и че изпитът за DSD (предполагам за това говорим) е някъде към средата или в началото на декември. Моето мнение е, че ако не си си учила съвестно миналата година ще ти е много трудно да го вземеш, още по-малко да успееш да се подготвиш за него в рамките на оставащия месец. Но ако през миналата и по-миналата година си си учила нормално и съвестно - изпитът се взима без никакви мозъчни стимуланти - казвам го от личен опит.
А за това колко е стресиращо следването - всеки сам си го прави стресиращо. Въпросът е субективен и вместо с мозъчни стимуланти, със самодициплина и малко повечко усилия се решават доста проблеми. Пък и ако сега нещата от живота ни се струват стресиращи..... к'во остава за след пет, десет....петнайсет години. Тогава на какви стимуланти ще сме?!?!?!

Залягаш си над учебниците, 'сяка сряда секс с гадженцето, 'секи петък биричка с компания и проблеми няма да имаш с никакви мозъчни стимуланти, стресиращи изпити, DSD и тем подобни

П.П. Не се сдухвай за презентацията. Излизаш и говориш всичко така, че да не изглжда назубрено до последното мастилено петънце. Говори уверено, гладко, гледай изпитващата комисия, нека има Blickkontakt, ама си попоглеждай от време на време и презентацийката. Ако направиш някоя грешка не се спичай, ами давай нататък. И запомни, че изпитващите от комисията не са мръсни гадни копелета, чиято единствена цел е да скъсат точно теб на изпита. И те искат да се справиш и ти го искаш, така че влез на изпита така, сякаш влизаш сред приятели, а не сред врагове А ако се заформи свободен диалог и приятелски разговор /при мен на изпита стана нещо такова/ значи всичко е на 6.

П.П.2 Слушай кака си solveig - тя е готин пич и опредлено дава много хубави съвети

Хейй, мисля че не си разбрал :)
Аз съм повече от добра ученичка, а и професионална спортистка, така че не се нуждая от хапчета, за да си взема изпита!
Ставаше дума, че така се казва темата ми "Мозъчни стимуланти". И понеже не ми се правят никакви проучвания като анкети да кажем, които абсолютно всички правят и са адски изтъркани, реших, че мога да си поприказвам с ВАС- студентите на Софийския и като такива да споделите какво знаете за тази тема, тъй като в др държави това си е актуално :)
lora_av
В началото бе словото

Мнение от lora_av »

аа и още нещо.. за секса и биричката с приятели не се притеснявай :)
Аватар
KeineSonne
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от KeineSonne »

Batbayan написа:трябва да се внимава с тия неща, които ги пият главно възрастни хора, защото при тях организма е на съвсем друго ниво и не му се отразява по същия начин

Ми баба ми пие гинко вече години и ефектът е нула. Аз го пих известно време, с ефект по-малък от нула. Но това с Гуараната ще го запомня.... :Alvarin_33:
Изображение Изображение
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

човек убивам за едно кафенце

ама... ме мързи да сляза до кафето долу :mrgreen:
la douleur exquise
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Майка ми ми е разказвала, че навремето е прибягвала до валидол за изпитите си :mrgreen: (не я виня, тя е завършила най-тежката навремето специалност в ХТИ, която в момента дори не съществува - разделена е на две отделни специалности...) Казва, че я успокоявал и прояснявал мислите й, за да може да извлече максимума от себе си на изпита.

Аз конкретно нямам личен опит със стимуланти. Не просто кафе, аз избягвам всякакъв кофеин, включително и кола. Не ми допада идеята нещо да въздейства върху нервната ми система и да ме прави по-будна, отколкото трябва да съм. Не мога да възприема това като ми се доспи да люсна едно кафе и да продължа да уча още няколко часа.

Що се отнася до разните гинко-препарати... леля ми пиеше едно такова. И забравяше да го взима :mrgreen:

Друго, друго... А, от това, което са ми разказвали, кокаинът е доста силен стимулант. Способен е да те енергезира до такава степен, че сам да се докараш на ръба на тоталното изтощение.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

хах май едно време са се друсали повече от отколкото сега :lol: моята също ми е разправяла че е вземала разни хапчета за един от изпитите си с помощта на които за 3 дни е научила учебника почти наизуст :bounce: .. май са били по силнички от валидол, а резултатът бил блестящо представяне на първия изпит и почти провалена сесия след това :pukeleft:

пп действието се развивало пак в ХТИ
ппп коя е била най-тежката навремето специалност там :roll:
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Автоматизация на производството.

Големи секири са били в този университет по онова време. Нормално е студентите им да се друсат :lol:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”