Въпрос, свързан със специалността Туризъм
Модератор: sientelo
Въпрос, свързан със специалността Туризъм
Питам се защо специалността Туризъм е част от Геолого-географския факултет, а не от Стопанския факултет? В другите университети обикновено е част от Стопанския факултет. Питам се от няколко години и не мога сама да си отговоря на този въпрос. Много ще се радвам, ако ми отговорите! 
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: Въпрос, свързан със специалността Туризъм
Тогава още е нямало Стопански факултет 
Into the endless we ride... 
Не знам дали е съществувал или не Стопанският факултет , когато е създадена специалност "Туризъм" и катедрата "География на туризма" в ГГФ...Ама не е трудно да се досети човек защо е имено в този факултет...Ориентирана е или поне е била ориентирана предимно съм географските дисциплини , не към икономическите... Даже май и специалността преди се е наричала География на туризма ,а днес е просто Туризъм (а не Икономика на туризма ). Може да се каже ,че вече икономическите дисциплини взимат връх за сметка на по-малко география...но все пак тя си остава в ГГФ
Е май бях доста изчерпателна
Много благодаря за отговора!rumiana написа:Не знам дали е съществувал или не Стопанският факултет , когато е създадена специалност "Туризъм" и катедрата "География на туризма" в ГГФ...Ама не е трудно да се досети човек защо е имено в този факултет...Ориентирана е или поне е била ориентирана предимно съм географските дисциплини , не към икономическите... Даже май и специалността преди се е наричала География на туризма ,а днес е просто Туризъм (а не Икономика на туризма ). Може да се каже ,че вече икономическите дисциплини взимат връх за сметка на по-малко география...но все пак тя си остава в ГГФ![]()