"Свободен вестник"

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Re: "Свободен вестник"

Мнение от Norwegian Wood »

И аз се радвам, че приемаш позитивно нещата и ще се радвам следващият брой да ми хареса повече от предишния. А за темите - сигурен съм, че сте достатъчно кадърни, за да напипате подходящи.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване
Курс: трети

Мнение от george.merlin »

Norwegian Wood написа:...А за темите - сигурен съм, че сте достатъчно кадърни, за да напипате подходящи.

:lol: :lol: :lol: Това значи ли, че ти не си "достатъчно кадърен" да дадеш предложения? Извинявай, но критикувате вестника, че не пишел каквото ви интересува, питат ви - "какво ви интересува?" и вие казвате: Не знаем, вие ни кажете. :lol: На това вече викам типична българска черта. :lol: :lol: :lol:
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Ами например една тема тъкмо навреме: бюджетът на СУ и на факултетите! Разпитайте Ректора, декани, студенти, преподавател, служители. Сглобете някаква обща картина, пък я сравнете с тази в страната...
Иначе и на мен са ми пускали по нещо чат-пат в разни газети... Не е за хвалба. Колкото по-елементарно, толкова по-вероятно да го пуснат... :mrgreen:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

george.merlin написа:
Norwegian Wood написа:...А за темите - сигурен съм, че сте достатъчно кадърни, за да напипате подходящи.

:lol: :lol: :lol: Това значи ли, че ти не си "достатъчно кадърен" да дадеш предложения? Извинявай, но критикувате вестника, че не пишел каквото ви интересува, питат ви - "какво ви интересува?" и вие казвате: Не знаем, вие ни кажете. :lol: На това вече викам типична българска черта. :lol: :lol: :lol:
Имах предвид, че би трябвало да сте достатъчно наясно какви теми следва да са наболели и сериозни, не като тези за студентския сандвич и недопускането до общежитие с два и повече изпита. Ако не сте (в което се съмнявам) - и да ви каже човек, и да не ви каже, файда няма да има.
Надявам се да не изтълкуваш горното изречение погрешно. ;)
Да ти пусна ли и аз лолчета? - :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
pSy_ZeRo
От дъжд на вятър
Специалност: Журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от pSy_ZeRo »

Бюджетната тема ще бъде засегната в обширен материал, но няма да е в този брой :( За съжаление, комуникацията със съответните хора отнема ужасно много време, а без официални позиции, точни цифри и прочее не може да се подготви такава статия. Миналата година имахме няколко случая, в които точно нежеланието на голямото добрутро да каже две думи издъни важни материали. Сега уж трябва да е по-добре, ще видим.

Иначе, опитваме да покажем малко по-различна гледна точка към някои от сериозните теми и немалка част от "лековатите" писания са във вестника точно с тази цел. Да, бездомният студент (в случая - студентка) може да напълни и един сериозен тематичен брой, но дали наистина това е по-добре от истинската история, подплатена с факти?

Има и още нещо - когато работиш основно с гледната си точка по един проблем (без тонове факти, позиции и прочее нужни за "сериозна" опаковка неща) е по-добре да си честен с аудиторията. Некои други лица почват да творят разни псевдо истини около разсъжденията си и извън скромния политкръжок много не им се получава, мисля си.

Написаното до момента въобще не значи, че не пишем и за страховити глупости, само и само за да си напълним страниците, но все пак преобладават смислените неща :lol:
Smash the mirror, smash the dreams...
Паисий

Мнение от Amberglow »

Добре де, кога излиза новият брой и в крайна сметка- откъде да се домогнем до него? ;о Пълна липса на информация е това. (:
Take my ego for a ride,
  • 'Cause there's nobody by my side.
Аватар
george.merlin
Драскач

броят вече излезе, дали не мина и седмица вече... Раздаваха го около ФЖМК и Ректората, видях го и във входа на блок 50А. Пиши им на имейла да ти кажат къде да го видиш броя.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Новият брой е малко скучен. Освен него съм чел само още един брой и той ми хареса повече.
Аватар
george.merlin
Драскач

Да ти кажа, май никой от екипа на вестника не влиза във форума. След напускането на pSy_ZeRo, дори броя не се слага тук.
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Не е голяма загуба... :mrgreen:
Аватар
george.merlin
Драскач

alter ego написа:Не е голяма загуба... :mrgreen:
:lol: Провокатор... :lol:
Аватар
pSy_ZeRo
От дъжд на вятър
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от pSy_ZeRo »

Оффф, човек не може паролата да си забрави в наши дни :lol:
Ето го PDF-чето Вестникът вече си има уеб екип, който ще отговаря за съдържанието на блога, обнародването на pdf-а и всички подобни забавности.

Ники, ако имаш малко повече свободно време, напиши тук или на svoboden.vestnik@gmail.com какво точно смяташ, че е станало по-зле в сравнение с предишния брой.
Smash the mirror, smash the dreams...
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

Нашето момче (в Грьонинген) този път е пич, за разлика от ония двамата в миналия брой! :wink:
Имате една статия за изкуството да се седи на дясната седалка... :roll: :|
Аватар
Ogneno Drakonche
В началото бе словото
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Ogneno Drakonche »

@ Ураган: Мехехехе, не си чааак толкоз на вътре :) Но мерси, че си взел "отношение" по темата :)

@ pink floyd: Целта на тия интервюта е да покажат защо е избрано да се учи другаде. Какво искаш,хората да лъжат? Мхм. Не смятам, че има нещо неморално в това, че някой не харесва България като държава и смята, че е неподредена. Нито е неморално да смята, че в специалността, която е влязъл тук, е ужасно и предпочита чужбина. Не би било етично обаче аз да му подменя думите с по-мили в интервю, нали? :) + това, при цитираното от теб "Don't go there" има и усмивка :) Ако ще цитираш, цитирай точно, иначе подвеждаш аудиторията и манипулираш мнението :)

@ george.merlin: За мен влизането във форуми е главно губене на време. Но оживеността на темата ме провокира да се "регна. PDF-a не е бил качен, защото не може 2ма души да вършат работа за 20 :) Примерно. Понеже обикновено PDF-а се "прави" при мен, ще се постарая, ако pSy_ZeRo не е имал възможност да го качи в деня на раздаването, да го качвам аз. Благодаря, че се застъпваш за нас в темата :)

@ Всички, на които им е скучно да ни четат: Бебетата плачат и чак тогава майките им сменят пелените и им дават гърда да сучат. Като не казвате "къде ви сърби" няма как да знаем "къде да ви почешем". Споделяйте болежките и проблемите си (които ни засягат и с които можем да се заемем) на редакционния e-mail svoboden.vestnik@gmail.com от 1во до 10то число на месеца (за да имаме време все пак да намерим къде е дъното на проблема) например и може и да се оправят нещата с интересността. Или пък разработвайте вие материали и ги давайте пак в същия срок, за да може ако нещо ви "куца" или има друг проблем редакторите да имат време да се свържат с вас и да ви обяснят какво не е в ред. Докато не се получи това, ще се наложи да се примирите с нашата "скучност". Между другото, това че вие знаете нещо, не означава, че всички го знаят. Или това, че вас не ви интересува, не значи, че всички не ги интересува. :) А и както george.merlin е отбелязал няколко пъти, вестник не се прави с щракване на пръсти.

@ Всички, на които не им е скучно да ни четат: Следващият брой, ако не ни мине котка път :), трябва да се появи на 30 ноември, понеделник, около 10:30 из обичайните си места на появяване (Ректората, Семинарията, Биологическия факултет, Философския и Стопанския факултети, Факултета по журналистика и масова комуникация)

Със здраве! Ако някой има нещо като лично оплакване или несъгласие - заповядайте на ЛС, skype или личния ми e-mail. :)

Жени Гутева, зам-главен редактор (или нещо от сорта) и предпечат :)

P.S.: Малко FAQ:
Q: Има ли кръстословица?
A: Няма, защото няма кой да я направи. Ако иска някой може да я направи и да ни я прати на редакционния e-mail :) Ще се постараем да й намерим местенце все някъде. :)
Like a true nature's child
I was born, born to be wild
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

За да влезна в твоя фигуративен стил: Искам да засучаааа... И да ме почешат! :P Вярвам, и Пора иска... а и други...
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”