Втори език
Модератор: Don Horhe
Re: Втори език
Здравейте!Извинявам се,ако вече има отговор на въпроса ми!Просто искам сега някой лично да ми отговори на една тема,която от доста време ме вълнува!Значи втори курс съм,записах се на втори чужд език английски,но реших,че искам на немски да ходя.Ако обаче накрая не искам да ми сепишат оценки и по двете неща,то и без това няма кредит за трети западен език.Има ме в списъка на преподавателките.Дали ако накрая не отида на единия изпит , ще ми пишат служебна 2 или нещо от сорта,или пък да кажат ,че няма да имам кредити??Ако има някой по-знаещ, ще се радвам да ми обясни!мерси!
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
fergie, има опция просто да идеш и да се отпишеш от списъка студенти за съответния език, който ти идва в повече и за който така или иначе кредити няма. За да ти се впише в дипломата оценката от език като факултатив, който изобщо не ти е задължителен, трябва да си изкараш целия курс по него, а той е обикновено 4 или 5 семестъра. Поне на нас така ни обясниха
Иначе съм имала колежки, които се отписаха от френски, както и колежки, които се отписаха от испански, и никой не им направи проблем.

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- Kuln
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Както и колежки, които така се отписаха от японски и ивритblack_lady написа:fergie, има опция просто да идеш и да се отпишеш от списъка студенти за съответния език, който ти идва в повече и за който така или иначе кредити няма. За да ти се впише в дипломата оценката от език като факултатив, който изобщо не ти е задължителен, трябва да си изкараш целия курс по него, а той е обикновено 4 или 5 семестъра. Поне на нас така ни обяснихаИначе съм имала колежки, които се отписаха от френски, както и колежки, които се отписаха от испански, и никой не им направи проблем.

- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Kuln написа:Както и колежки, които така се отписаха от японски и иврит![]()
т.е. няма проблеми с отписването

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- SugarWithSpice
- От дъжд на вятър
- Специалност: Журналистика
- Курс: първи
Здравейте! Сега кандидатствам и изобщо не съм наясно с тази работа с втория език. Във всяка филологическа специалност ли мога да запиша втори език? От какво се определя избора ми между вторите езици? Изобщо се надявам на малко информация.. 
"Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."
Екзюпери
Екзюпери