Аз пък подарявам теми по БЕЛ и История, тъпи капиталисти!

Модератори: Pisobella, Мила

Chopin
Да живей словото
Специалност: жираф - редовно
Курс: първи

Аз пък подарявам теми по БЕЛ и История, тъпи капиталисти!

Мнение от Chopin »

За уроците(но технически за темите, тъй като уроци май нямаше) съм дал(баща ми де) общо 3200лв и понеже съм една прекрасна алтруистична личност ще ги пращам(но мога след няколко дни) на всеки който пожелае(имам ги на MS Word). Темите са добри. Аз изкарах 5, други познати, които са се готвили са изкарвали 5.50, 5.80, 2.00 :D, 4.00, 3.00 и пр. Зависи си от вас и как ще четете. Който е от Видин мога да му подаря и всичките ми помагала и книжки по БЕЛ и История, тъй като няма да ги мъкна до София определено.

Код за потвърждение: Избери целия код

В архива съм включил теми(често са с по два варианта), диагностични тестове, една хронологична таблица, планове + таблици, напътсвия за развиване на въпрос.Може да има и още нещо.
И една бележка. По бел 3 или 4, или само 3 автора са ми изцяло на ръкопис, следователно тях няма да мога да ви пратя.
[/i]
t.s.slavchev@gmail.com

Мотивацията ми да направя това:
Възмутен съм от учителите, които дават частни уроци, не само от моите в частност, а от всички.
Работата зависи на 90% от ученикът, и затова мисля, че човек може да се подготви по теми.
По история мога да препоръчам някои неща.
Да се правят много тестове - поне на мен ми помогнаха за трайно запаметяване на някои факти (ама от тези с отворени и затворени въпроси).
И също така воденето на тетрадка, което според мен е много важно.
Аз я водих по следния начин :
1-ви прочит на темата - изваждам непознатите думи(ако има такива)
2-ри прочит - изваждам в една графа годините, в друга събитието, което е станалов конкретната година.
3-ти прочит - Изваждам в една графа личностите, които са в темата, а в друга пиша с какво е известна определената личност в историята.
4-ти прочит - извор/каква информация дава/ автор на извора(ако е известен), както знаете изворите могат да бъдат всякакви предмети и трудове.
5-ти прочит - Български владетел и срещу него византийски император(немски, франкски, великоморавски и пр също понякога влизат в тая графа) с години на управление на двамата - това лично на мен донякъде ми беше от помощ, тъй като успях да запомня кои императори и български царе са управлявали в едни и същи години, съответно България и Византия(дано ме разбрахте)
Това е в общи линии. Направете си и други таблици ако сметнете за нужно. Специално тези 5 са много поелзни за преговор.
Да се пишат теми, и тези исторически въпроси, които са във формата на матурата и на ВТУ.
Като при писане на теми и исторически въпроси трябва много да следите за няколко неща :
1. Стил - Стегнати и ЯСНИ изречения.
2. (е то произлиза от първото) Не се разпускайте в прекалено дълги изречения, защото това често довежда до оплитане и е във ваш минус. Като казвам стегнати в т.1 нямам предвид телеграфно изпълнение, но не и някакво изречение, разположено на три страници.
3. Висока езикова култура. Мисля, че изискването да пишете правилно се подразбира, така че няма да обяснявам, че трябва да го можете. Старайте се да се изразявате на по-високо ниво. Това става с много четене на исторически текстове, като постепенно попивате стила им. Просто трябва четене.
4. ами това са основните неща според мен. ако някой се сеща още нещо нека да ми пише, аз ще го добавя.

съвети по БЕЛ няма да пиша. първо защото не мога да дам такива, второ - то си има добра тема в същия раздел.
това е.
Последно промяна от Chopin на 11 Юни 2010, 00:22, променено общо 5 пъти.
И в последния миг
Се надигна вълна
И се разнесе крясък
"Напред, земя!"
Facebook
lacuna_coil
Писаружяк

Re: Аз пък подарявам теми по БЕЛ и История, тъпи капиталисти!

Мнение от lacuna_coil »

Браво, че си даваш темите, без да искаш пари. :D
Хубави съвети си дал, аз мога да допълня само, че ще е добре да си правят пробни 4 часови изпити, колкото трае изпитът в СУ, и да си засичат за колко време могат да изпишат темата. :D
Chopin
Да живей словото

Мнение от Chopin »

lacuna_coil написа:Браво, че си даваш темите, без да искаш пари. :D
Хубави съвети си дал, аз мога да допълня само, че ще е добре да си правят пробни 4 часови изпити, колкото трае изпитът в СУ, и да си засичат за колко време могат да изпишат темата. :D
о, да, това забравих да го добавя!
въпреки, че аз не съм правил нито един такъв е добре. заради това, че не бях правил такива пробни изпити със засичане на време си претупах темата и обърках някои факти накрая, което 100% ми е занижило оценката.
И в последния миг
Се надигна вълна
И се разнесе крясък
"Напред, земя!"
Facebook
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения

Мнение от xRainx »

и аз не правих пробни.

смрт за форумния капитализОм!
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

:lol: :lol: хубаво заглавие на темата :)
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
khhh
От дъжд на вятър
Специалност: Социология

Мнение от khhh »

колко сте наивни...
очевидно конкуренцията го е наела за да подкопава бизнеса на честните студенти...u ppl make me sick!
Изображение
PARTY HARD!!!
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

аз пък няма да ги взема и за без пари!
(;
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Тази тема ще доведе до дъмпинг в цените и свиване на икономиката. Ако тия дни НСБОП минат през стаята ти, да се сещаш защо.
Само да не вземат да арестуват Олег по погрешка. :mrgreen:
ед: иначе ще ти пиша за темите по бел :Р
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Chopin
Да живей словото

Мнение от Chopin »

Тотално съм разобличен!!!!
И в последния миг
Се надигна вълна
И се разнесе крясък
"Напред, земя!"
Facebook
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Аз пък подарявам теми по БЕЛ и История, тъпи капиталисти

Мнение от svetlio.varna »

Темата тънеше в забвение по незнайни причини в КСК 2009-2010. Нека да я обришем от калта!
Facebook
Изображение
Аватар
Jack Skull
От дъжд на вятър
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от Jack Skull »

ахах - преди доста години от опозицията на "тъпите капиталисти" произлезнаха бая политически учения :lol:
се тая идеята ти е добра,ама трябва да се яде както казвам,затова аз си продавам моите нещица,не съм капиталист,по-скоро анархист и обичам свободното договаряне :lol:
May I eat your eyes?
SAB-f
В началото бе словото

Мнение от SAB-f »

ще се радвам, ако ми пишеш на лично - искам безплатните ти теми :) ама нещо не ти е активен електронния адрес! дава ми грешка ....
Публикувай отговор

Обратно към “Купувам-продавам”