Най-трогателен филм ?

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Най-трогателен филм ?

Мнение от fak »

Удивителната е от мене!
Айде да спазваме добрия тон и да обмисляме дали с думите си ше засегнем някого..

По темата :

аз също смятам Тетрадката за изключително еднопластов и елементарен филм, но не мисля, че хората, които го харесват са с
гладки като самолетни писти, мозъчета
ПостСкриптум:
лс-то още не съм го прочела
la douleur exquise
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото
Специалност: Балканистика
Курс: трети

Мнение от iliyana_blg »

MERCES_LETIFER , просто направих реплика по повод мнението ти. В никакъв случай няма да "докладвам за обида" :lol: Просто е смешно.
Нямаше нужда да даваш толкова подробно обяснение какво и защо си написала. Всеки има право на мнение. ;)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Като видях удивителна и в тая тема, направо изтръпнах, казвам ви. Като видях за какво е, се убедих, че явно си умирате да търсите телета под всички налични волове. Тук такова няма да намерите, защото и дума не може да става за обида към потребител от страна на Merces_Letifer. Няма нужда да повтарям аргументите - тя ги е написала достатъчно добре. И честно, наистина не ми е ясно как може да решите, че мнението й е обида към потребител.
Ако кажа, че за мен "Титаник" е рядко малоумен филм, ще очаквам фенките на Лео да ме набият, но не бих си представила, че биха могли да се обидят персонално от изявлението ми. Виж, ако кажа: "Ти си рядко малоумно същество, щом харесваш филм като "Титаник", тогава може и някой да се засегне. И моля, не ми скачайте, дадох "Титаник" просто като пример (макар че наистина го смятам за много дебилен).
Толкова по въпроса с удивителната - смятам, че е приключен.
Колкото до "Зеления път" - мда. Гледах го малко след като излезе - още нямам кураж да повторя, а трябва. Тъкмо тия дни се чудих какво да гледам...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

aре не се правете на ударени, а?
много е изкуствено..
Хич не ме вълнува кво е искала да каже..
важното е как звучи...
и за да не кажете пак, че съм голословна, отново ше цитирам мнението
MERCES_LETIFER написа:...американска продукция, създадена да въздейства, в най-добрия случай, на необременени, гладки като самолетни писти, мозъчета.

по темата:
въздействащ филм, за който се сещам е Всичко е любов
мене много ми въздейства краят - прииска ми се да убия сценариста
la douleur exquise
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

fak написа:aре не се правете на ударени, а?
Съвсем не става дума за това. Просто забелязвам известно тенденциозно отношение напоследък от определени потребители и държа да е ясно, че в тоя иначе-толкова-кротък-тих-и-миролюбив-раздел спорове на дребно (още повече пък произведени изкуствено по подобен начин) няма да се толерират.
Нямаш поводи да се чувстваш засегната от подобно изказване. Съжалявам, че не го виждаш така, но ще си останеш с удивителната. И дано това да са ни "обидите" в тоя форум.
Толкова.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

правилата тря'а да са еднакви за всички :wink: :wink:
На Ирина й обясних, че няма нищо лично в удивителната

баси, за една удивителана вдигнахте шум до Бога!

Може да приключиш със спора за трети и последен път
:mrgreen: :mrgreen:
la douleur exquise
Malka veshtica
Драскач

Мнение от Malka veshtica »

"Пътят на промените" и "Четецът" от последните, които гледах. А - и "Брулени хълмове", обожавам този тип литература и кино!!! Да не пропусна и "Легенди за страстта" - ееех, страст, страст, ама не на кристали;-)))
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Damn it. Толкова нещо изписах и се изтри.
Мисълта ми беше, че явно трябва да изгледам отново "Легенди за страстта". За пръв и последен път го гледах като част от една домашна по английски в 9-ти клас и бях бясна, задето ни карат да гледаме такива заглавия с/проповядващи повече от съмнителен морал. Значи, доколкото помня, ставаше дума за една курва, която се сгоди за най-големия брат, ожени се за средния и му изневеряваше с най-малкия, който замина нанякъде и я остави с баща си (т.е. свекъра й). Нищо, ама нищичко трогателно не видях - филмът ми се стори муден, скучен и труден за гледане, дори ако оставим настрана потреса ми от ставащото. И то, имайте предвид, че обожавам филми като "Горчива луна" и "Девет седмици и половина". Там поне си знаеш за червената точка и не караш хлапетии да му правят разбор.
Впрочем, като споменах "Девет седмици и половина" - снощи си гледах 2 сцени оттам. Е, "трогват" ме. Много ме "трогват" дори (и съвсем не говоря за прословутия стриптийз на Ким Бейсинджър). Но хайде, да не развращаваме излишно младежта. Може пък някой да не го е гледал. :oops: Само не знам как не хванаха менингит накрая... :oops:
А "Пианистът" наистина е клише до клишето. Обаче има един огромен плюс, който определено го спасява - и този плюс е Ейдриън Броуди, благодарение на когото се постига много запомняща се визия, която го отличава от останалите подобни филми. Също и Роман Полански, който се случва да е режисьор и на един от филмите, които споменах по-горе - "Горчива луна". Лудница, лудница беше... :salute:
В края на ноември
Rodd1ck
Да живей словото

Мнение от Rodd1ck »

На Полански не му е това лудницата само.

А Шиндлер какво е тогава?
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Разбираш какво имам предвид. Това е един от най-експлоатираните сюжети. Чак нагарча вече. То хубаво, да знаят хората, да помнят... ама в Холивуд що пари направиха от това...

Колкото до "Горчива луна" - определено един от най-болните (ама не самоцелно, ами съвсем грабващо) филми, за които се сещам.

Абе, Родик, я да те питам - като си такъв спец по алтернативните (или, окей, нека ги наречем "не толкова комерсиални") заглавия, можеш ли да ми намериш английски/италиански/български субтитри за "La belle personne" (2008, реж. Кристоф Оноре) - и ако не си гледал "Love songs" (на същия режисьор) - задължително! Уникален филм.
Пък "La belle personne" ми стои на компа от миналата година като огромно обещание и не мога да си намеря буквички, за да го изгледам като хората.
В края на ноември
Malka veshtica
Драскач

Мнение от Malka veshtica »

Търговецът на кристал написа:Damn it. Толкова нещо изписах и се изтри.
Мисълта ми беше, че явно трябва да изгледам отново "Легенди за страстта". За пръв и последен път го гледах като част от една домашна по английски в 9-ти клас и бях бясна, задето ни карат да гледаме такива заглавия с/проповядващи повече от съмнителен морал. Значи, доколкото помня, ставаше дума за една курва, която се сгоди за най-големия брат, ожени се за средния и му изневеряваше с най-малкия, който замина нанякъде и я остави с баща си (т.е. свекъра й). Нищо, ама нищичко трогателно не видях - филмът ми се стори муден, скучен и труден за гледане, дори ако оставим настрана потреса ми от ставащото.
Нищо таквоз: има там психология, човешка душа и натура, отношения - дълг и (страстна) любов, абе бива си го драматизмът в тоя филм, а и на мен не ми се стори муден и скучен, малко е дългичък, ама си е наситен - даже се води екшън-уестърн-драма. Аз бих го гледала пак! Брадииии (Пит;-))) - мнооого е секси дългокос!
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Аз изглежда имам доста чувствителна душа, щото напоследък доста сладникави комедии успяват да ме трогнат и все пак не бих ги определил като трогателни.
Обаче не мога да се сдържа да спомена "Клик", който в своя край е доста... интересен. :D
Естествено не бих го нарекъл "най-трогателен", но е факт, че на някои места муувито доста ме трогна.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Rodd1ck
Да живей словото

Мнение от Rodd1ck »

Матко е спец, но не се изявява, хаха.
Аватар
Gormoth
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Медицина
Курс: втори

Мнение от Gormoth »

"Сърца в Атлантида", с участието на Антъни Хопкинс.
Quietly these colors will fade
but soon they will be as one.
For a moment i will stare
into this deep saddened sea
and will suffer the death's fright.
Under these waves emotions lay,
still never they'll return
as they are laid to rest.
Into this one lonely life,
which is growing painfully.
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Е, айде, айде .... никой и нищо не могат да минат "Смело сърце". :mrgreen:

The names of the future are stamping of impatience.
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”