Първокурсници 2009/2010
Модератор: Шепот
- NikTa
- Да живей словото
- Специалност: Журналистика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Първокурсниците :)
Имаш ЛС. 
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!
"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Абе, колеги, утре къде точно е зала 19?
П.П. Да, идиот съм, губя се особено често в Софийския, този вълшебен Хогуортс
П.П. Да, идиот съм, губя се особено често в Софийския, този вълшебен Хогуортс
- bvz
- Пишете, о, братя
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Явно си наистина много неориентиран - Факултета по журналистика и масова комуникация не се помещава в сградата на бул. Цар Освободител, я в собствена - на ул. Московска 49. Повечето лекции и на трите специалности се провеждат там 
Зала 19 се намира на втория етаж в западното крило. Като се качваш по централните стълби е първата врата вдясно
Зала 19 се намира на втория етаж в западното крило. Като се качваш по централните стълби е първата врата вдясно
аххаха знам, че е в отделна сграда, просто питам заради мм печалния ми опит в замъка,където 1 път щях да разпъна палатка, преди да открия зала 205. Щото никой от 10 човека, които питах, не знаеше къде точно е. Както и да е, благодаря ти 
- george.merlin
- Драскач
- Специалност: книгоиздаване
Научи се да четеш схемите за евакуация. Във всяка обществена сграда има такива схеми. Отделна схема за всеки етаж. На тези схеми пише стаи и изобщо всичко, което би ти потрябвало. Тези схеми обикновенно се слагат пред/около/до стълбища. Винаги на видно място. Просто се огледай в някоя непозната обществена сграда и ще ги видиш.
- bvz
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Аз да си кажа, защото и в Ректората има зала 19
За лесно ориентиране в ректората съветвам да гледаш картите за евакуация - там са написани и номерата на залите, има и други, просто информативни, карти на всеки етаж и там пак ги пише номерата. Аз също се обърквам, особено преди няколко дни, когато трябваше да намеря зала 163 - оказа се на последния етаж в централното крило. Но картите по стените помагат.
В общи линии - научете се да гледате по стените и таблата - там винаги се намира някаква важна информация!
еdit: merlin, караяш ме сериозно да се огледам за подобни неща във ФЖМК, по едно време имаше над всеки ПК
В общи линии - научете се да гледате по стените и таблата - там винаги се намира някаква важна информация!
еdit: merlin, караяш ме сериозно да се огледам за подобни неща във ФЖМК, по едно време имаше над всеки ПК
- johndaniels
- В началото бе словото
- Специалност: PR /public retardations/
- Курс: втори
А къде са на ФЖМК тоалетните ?
'щото впечатлението ми от самостоятелния рисърч по етажите, който си организирах е, че във ФЖМК, големи бели порти без всякаква индикация за кенеф, означават кенеф :О Но това го разбрах по случайност, и то чак на третия етаж, просто беше оставен отворен. Та питам за потвърждение един вид
'щото впечатлението ми от самостоятелния рисърч по етажите, който си организирах е, че във ФЖМК, големи бели порти без всякаква индикация за кенеф, означават кенеф :О Но това го разбрах по случайност, и то чак на третия етаж, просто беше оставен отворен. Та питам за потвърждение един вид
Каквато ни е държавата, такъв ни е държавният университет!
- bvz
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Хахаха, добър въпрос - тоалетните са срещу зали 13, 35 (ТВ студио) и 61 - съответно на 1,2,3 етаж, на четвъртия етаж няма
Обикновено тези на втория етаж са заключени, защото са нещо като "за персонала", но понякога могат да се ползват и от "простосмъртни" 
- johndaniels
- В началото бе словото
- Специалност: PR /public retardations/
- Курс: втори
Благодаря, спаси ми живота ! 
Каквато ни е държавата, такъв ни е държавният университет!
Ето и един отмоите въпроси- Какво представлява спорт "туризъм" ? Звучи интересно, но дали не е малко губене на време ?Утре трябва да се запища на спорт, така че плс някакво мнение по въпроса
. Другите въпроси- на срещата в четв 
L'essentiel est invisible pour les yeux
- bvz
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Само за ценители!
Рано ставане, сбирка на Химическия Факултет и пътуване до Симеоново. Разходка в планината - до Драгалевци или бояна и връщане оттам. Изпитът е да стигнеш от едно място до друго за време. Трябва да имаш поне десет присъствия през семестъра за да получиш подпис
Това е накратко
Рано ставане, сбирка на Химическия Факултет и пътуване до Симеоново. Разходка в планината - до Драгалевци или бояна и връщане оттам. Изпитът е да стигнеш от едно място до друго за време. Трябва да имаш поне десет присъствия през семестъра за да получиш подпис
Това е накратко
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Обратна връзка:
Защо не го записах като имах спорт... Щях барем да се науча да се ориентирам криво-ляво в тази планина.
Сега ме е яд на мене си.

Сега ме е яд на мене си.
~ Кътчето ~
- george.merlin
- Драскач
- Специалност: книгоиздаване
Какво ще стане ако не запиша спорт? Тъй като гледам днес почти се загубих в някакъв квартал, докато намеря блок 1 на СУ, та утре не ми се мисли дали и как ще намеря блок 3... Ще мога ли да завърша без спорт? И изобщо, колеги от ФСС, не сте ли се борили досега записването за спортове да става в Ректората или във всеки факултет, при секретаря, примерно?
- bvz
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
@merlin: Aко не запишеш спорт ще имаш една оценка Слаб 2.00, с която ще участваш в класиранията за общежития и ситпендии и ще се наложи да запишеш следващата година условно с един невзет изпит по задължителен предмет - Спорт. Тъй че е по-добре да се запишеш на нещо 
Няма как да се децентрализират всички спортове. Съществува Департамент по спорт, който решава защо, кога и как да става записването и провеждането на тренировките по спорт. А и дори записването да става при секретарката на факултета, няма как и тренировките да се провеждат в нейната стая и все някога ще се наложи разходка до по-далечна спортна база. Все пак сте отскоро на територията на Университета и е нормално да не се ориентрате лесно, Скоро ще научите кое къде е
@Шепот: То си е лесно - надолу е София, нагоре е Витоша, този ориентир винаги помага
Няма как да се децентрализират всички спортове. Съществува Департамент по спорт, който решава защо, кога и как да става записването и провеждането на тренировките по спорт. А и дори записването да става при секретарката на факултета, няма как и тренировките да се провеждат в нейната стая и все някога ще се наложи разходка до по-далечна спортна база. Все пак сте отскоро на територията на Университета и е нормално да не се ориентрате лесно, Скоро ще научите кое къде е
@Шепот: То си е лесно - надолу е София, нагоре е Витоша, този ориентир винаги помага
- bvz
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Щом си намерил блок 1, значи нямаш проблеми със Стопанския факултет - пред първи е втори блок, а пред втори - трети, директно гледащ към бул. Цариградско шосеgeorge.merlin написа: утре не ми се мисли дали и как ще намеря блок 3