Първокурсници 2009/2010

Подфорум към Факултета по журналистика и масова комуникация

Модератор: Шепот

Публикувай отговор
Аватар
NikTa
Да живей словото
Специалност: Журналистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Първокурсниците :)

Мнение от NikTa »

Имаш ЛС. :D
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
mm dobre
В началото бе словото

Мнение от mm dobre »

Абе, колеги, утре къде точно е зала 19?

П.П. Да, идиот съм, губя се особено често в Софийския, този вълшебен Хогуортс :mrgreen:
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Явно си наистина много неориентиран - Факултета по журналистика и масова комуникация не се помещава в сградата на бул. Цар Освободител, я в собствена - на ул. Московска 49. Повечето лекции и на трите специалности се провеждат там :)

Зала 19 се намира на втория етаж в западното крило. Като се качваш по централните стълби е първата врата вдясно :)
mm dobre
В началото бе словото

Мнение от mm dobre »

аххаха знам, че е в отделна сграда, просто питам заради мм печалния ми опит в замъка,където 1 път щях да разпъна палатка, преди да открия зала 205. Щото никой от 10 човека, които питах, не знаеше къде точно е. Както и да е, благодаря ти :king:
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване

Мнение от george.merlin »

Научи се да четеш схемите за евакуация. Във всяка обществена сграда има такива схеми. Отделна схема за всеки етаж. На тези схеми пише стаи и изобщо всичко, което би ти потрябвало. Тези схеми обикновенно се слагат пред/около/до стълбища. Винаги на видно място. Просто се огледай в някоя непозната обществена сграда и ще ги видиш.
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Аз да си кажа, защото и в Ректората има зала 19 :twisted: За лесно ориентиране в ректората съветвам да гледаш картите за евакуация - там са написани и номерата на залите, има и други, просто информативни, карти на всеки етаж и там пак ги пише номерата. Аз също се обърквам, особено преди няколко дни, когато трябваше да намеря зала 163 - оказа се на последния етаж в централното крило. Но картите по стените помагат.

В общи линии - научете се да гледате по стените и таблата - там винаги се намира някаква важна информация!

еdit: merlin, караяш ме сериозно да се огледам за подобни неща във ФЖМК, по едно време имаше над всеки ПК :lol:
Аватар
johndaniels
В началото бе словото
Специалност: PR /public retardations/
Курс: втори

Мнение от johndaniels »

А къде са на ФЖМК тоалетните ? :oops:
'щото впечатлението ми от самостоятелния рисърч по етажите, който си организирах е, че във ФЖМК, големи бели порти без всякаква индикация за кенеф, означават кенеф :О Но това го разбрах по случайност, и то чак на третия етаж, просто беше оставен отворен. Та питам за потвърждение един вид :)
Каквато ни е държавата, такъв ни е държавният университет!
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Хахаха, добър въпрос - тоалетните са срещу зали 13, 35 (ТВ студио) и 61 - съответно на 1,2,3 етаж, на четвъртия етаж няма :lol: Обикновено тези на втория етаж са заключени, защото са нещо като "за персонала", но понякога могат да се ползват и от "простосмъртни" :lol:
Аватар
johndaniels
В началото бе словото
Специалност: PR /public retardations/
Курс: втори

Мнение от johndaniels »

Благодаря, спаси ми живота ! :)
Каквато ни е държавата, такъв ни е държавният университет!
Аватар
Лолита
В началото бе словото

Мнение от Лолита »

Ето и един отмоите въпроси- Какво представлява спорт "туризъм" ? Звучи интересно, но дали не е малко губене на време ?Утре трябва да се запища на спорт, така че плс някакво мнение по въпроса :mrgreen: . Другите въпроси- на срещата в четв ;)
L'essentiel est invisible pour les yeux
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Само за ценители!
Рано ставане, сбирка на Химическия Факултет и пътуване до Симеоново. Разходка в планината - до Драгалевци или бояна и връщане оттам. Изпитът е да стигнеш от едно място до друго за време. Трябва да имаш поне десет присъствия през семестъра за да получиш подпис :)
Това е накратко :)
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Защо не го записах като имах спорт... Щях барем да се науча да се ориентирам криво-ляво в тази планина.
Сега ме е яд на мене си. :?
:lol:
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване

Мнение от george.merlin »

Какво ще стане ако не запиша спорт? Тъй като гледам днес почти се загубих в някакъв квартал, докато намеря блок 1 на СУ, та утре не ми се мисли дали и как ще намеря блок 3... Ще мога ли да завърша без спорт? И изобщо, колеги от ФСС, не сте ли се борили досега записването за спортове да става в Ректората или във всеки факултет, при секретаря, примерно?
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

@merlin: Aко не запишеш спорт ще имаш една оценка Слаб 2.00, с която ще участваш в класиранията за общежития и ситпендии и ще се наложи да запишеш следващата година условно с един невзет изпит по задължителен предмет - Спорт. Тъй че е по-добре да се запишеш на нещо :)
Няма как да се децентрализират всички спортове. Съществува Департамент по спорт, който решава защо, кога и как да става записването и провеждането на тренировките по спорт. А и дори записването да става при секретарката на факултета, няма как и тренировките да се провеждат в нейната стая и все някога ще се наложи разходка до по-далечна спортна база. Все пак сте отскоро на територията на Университета и е нормално да не се ориентрате лесно, Скоро ще научите кое къде е :)
@Шепот: То си е лесно - надолу е София, нагоре е Витоша, този ориентир винаги помага :)
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

george.merlin написа: утре не ми се мисли дали и как ще намеря блок 3
Щом си намерил блок 1, значи нямаш проблеми със Стопанския факултет - пред първи е втори блок, а пред втори - трети, директно гледащ към бул. Цариградско шосе :)
Публикувай отговор

Обратно към “ФЖМК”