въпроси

Модератор: Шепот

Аватар
Antoaneta
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

въпроси

Мнение от Antoaneta »

въпросите са следните:
кога се прави заверка от декан? в книжката има място за такъв подпис.
кога ще излязат на таблото графиците за задочниците, като начало на часовете, предмети, стаи, преподаватели и други и излизат ли те в елекронен формат?
кога се подава молба за дипломна тема?
кога отново отварят вратите на вуза след летните отпуски?
кога и къде се подават документи за кандидатсв. за д-ри?
къде се обявяват работни места?
Притеснявам ли те?

То не е така, а е еди как си.

Не съм съгласен.

Ти какво правиш тук?

Това не е наша практика.

Ние сме в сферата на помагането.

Защо не си фотокопираш този списък?

Искам да ви подаря тези книги.
shaitan
В началото бе словото

Re: въпроси

Мнение от shaitan »

Съжалявам ,но мнението ми не е в отговор на нито един от твоите въпроси ,просто искам да добавая още един.Така ,тази година съм кандидат-студент и съм вдигнал мерника на Журналистиката като специалност, та въпроса ми се следния - навседе пише ,че оценката по БЕЛ от диплопмата трябва да е не по-ниска от 4.00 ,но засега никой не успя да ми обясни дали това е оценката от матурите или средно аритметичната от годините.Средно аритметично оценката ми е по ниска от 4.00 ,но на матурите е над 4.00.
И ме интересува това означава ли ,че не мога да кандидатсвам за тази специалност въобще?
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Здравей, shaitan,

щом си вдигнал мерника на Журналистиката като специалност би трябвало да си наясно, че ще се налага да четеш доста нормативни документи, за да откриеш това, което те интересува.
В този ред на мисли на главната страница на СУ "Св, Климент Охридски" има цял раздел "Кандидат-студентска кампания 2009". Третата по ред връзка в него се нарича "Правилник за прием". Шестата глава се нарича образуване на състезателен бал. А там пише: "чл. 24 (5) Състезателният бал се формира с по-високата оценка по съответния предмет от държавния зрелостен изпит или от задължителната подготовка. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка."
Отговорът е в зелено и би трябвало всеки от администрацията да може да то отговори. Което не умаловажава фактът, че трябва да си се запознал със задълженията и правата си.

На въпросите на Antoaneta
кога се прави заверка от декан? в книжката има място за такъв подпис.
- Във ФЖМК няма да ти се наложи, заверки няма.
кога ще излязат на таблото графиците за задочниците, като начало на часовете, предмети, стаи, преподаватели и други и излизат ли те в елекронен формат?
- Ще излезнат когато са готови, а това прави от седмица до 2-3 дни преди началото на занятията. По принцип вече се публикуват на страницата на СУ откакто е сновия си дизайн, в подраздел Факултети - ФЖМК.
кога се подава молба за дипломна тема?
- Сроковете се появяват на лист на информационното табло във факултета. Следиш или питаш инспекторът за твоята ОКС.
кога отново отварят вратите на вуза след летните отпуски?
- Университетът работи през цялото лято, защото хората са по ралично време в годишен отпуск. Изключение са днити и сградите, в които се провеждат КСК изпити за времето на провеждане на изпита.
кога и къде се подават документи за кандидатсв. за д-ри?
- Значи, цял раздел си има на сайта на СУ, ама няма кой да чете :arrow: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/o ... ktoranturi. Там пише кога и къде, още ми е рано и не се интересувам задълбочено, централизирано е, в Ректоарата е отделът
къде се обявяват работни места?
- в jobs.bg :lol: За какви работни места сава дума?

Хора, четете информацията, която си е съвсем коректно публикуванна на сайта, нали е направен, за да ни информира. Много по-добър е от предишния, има повече информация, обаче все се задават едни и същи въпроси :twisted:
Scream
В началото бе словото

Мнение от Scream »

Искам да попитам как мога да разбера дали съм допуснат до устен изпит(дали съм от тези 350 човека) няма никаква информация :?: :?: :?:
lost_paradise
В началото бе словото

Мнение от lost_paradise »

Scream, ако става въпрос за кандидатстудентския устен изпит по журналистика, то тогава е допуснат всеки, който е положил успешно изпитите по български език и литература и по журналистика-писмен, т.е. ако не си скъсан/а на тях - явявай се спокойно.Успех! :)
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

ВСЪЩНОСТ от миналата година има промени в правилника. Виж актуалните разпоредби на сайта на СУ.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
lost_paradise
В началото бе словото

Мнение от lost_paradise »

Всъщност май да..трябва да си сред първите 350 оценки от писмения изпит по журналистика, за да те допуснат до устен.Предполагам, че Мила това е имала предвид.Поправете ме, ако греша и се извинявам, ако съм объркала някого - просто исках да помогна.Все пак..успех!:)
stawunibus
В началото бе словото

Мнение от stawunibus »

Здравейте !
Искам да Ви попитам позволено ли е прехвърлянето от една специалност от един факултет в друга от друг факултет след завършен първи курс ? Някой от Вас дали има представа през последните няколко години ФЖМК за специалността журналистика да е обявявал свободни места за прехвърляне на студенти ?
felino
В началото бе словото

Мнение от felino »

Виж тук, на главната страница на сайта е!

http://portal.uni-sofia.bg/docs/rules/p ... v09-10.pdf

точка 24.
Аватар
Soraya
Пишете, о, братя
Специалност: PR
Курс: първи

Мнение от Soraya »

В студентската ми книжка липсва някакъв печат, който доказвал, че съм редовно обучаваща се студентка. Поради тази причина не искаха да ми издадат карта за градския транспорт. Къде и към кого да се обърна за въпросния печат?
Предварително благодаря.
Щастието е единственото нещо, което човек може да раздава без да притежава.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Soraya написа:В студентската ми книжка липсва някакъв печат, който доказвал, че съм редовно обучаваща се студентка. Поради тази причина не искаха да ми издадат карта за градския транспорт. Къде и към кого да се обърна за въпросния печат?
Предварително благодаря.
Еми по принцип на първата страница на книжката ти трябва да е попълнено, че се обучаваш в редовна форма на обучение, а също трябва и да имаш печат за платена такса за сегашния семестър(на 2ра-3та стр). Това е.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
Soraya
Пишете, о, братя

Мнение от Soraya »

Имам го тези неща - да. Но не особено любезната служителка в бюрото настоява, че трябва да имам правоъгълен печат, на който пише "редовно обучение" или нещо подобно.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Soraya написа:Имам го тези неща - да. Но не особено любезната служителка в бюрото настоява, че трябва да имам правоъгълен печат, на който пише "редовно обучение" или нещо подобно.
Доколкото знам няма такова нещо, поне не и за СУ О.о. Пробвай в друго бюро.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
Soraya
Пишете, о, братя

Мнение от Soraya »

Може би така ще направя. Благодаря.
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Би трябвало да имаш правоъгълен печат "Държавна поръчка / редовно обучение"!
Ако го нямаш просто отиди в стая 9 (отдел Студенти на ФЖМК) и помоли да ти подпечатат книжката с такъв печат! Успех!
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”