въпроси
Модератор: Шепот
- Antoaneta
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
въпроси
въпросите са следните:
кога се прави заверка от декан? в книжката има място за такъв подпис.
кога ще излязат на таблото графиците за задочниците, като начало на часовете, предмети, стаи, преподаватели и други и излизат ли те в елекронен формат?
кога се подава молба за дипломна тема?
кога отново отварят вратите на вуза след летните отпуски?
кога и къде се подават документи за кандидатсв. за д-ри?
къде се обявяват работни места?
кога ще излязат на таблото графиците за задочниците, като начало на часовете, предмети, стаи, преподаватели и други и излизат ли те в елекронен формат?
Притеснявам ли те?
То не е така, а е еди как си.
Не съм съгласен.
Ти какво правиш тук?
Това не е наша практика.
Ние сме в сферата на помагането.
Защо не си фотокопираш този списък?
Искам да ви подаря тези книги.
То не е така, а е еди как си.
Не съм съгласен.
Ти какво правиш тук?
Това не е наша практика.
Ние сме в сферата на помагането.
Защо не си фотокопираш този списък?
Искам да ви подаря тези книги.
Re: въпроси
Съжалявам ,но мнението ми не е в отговор на нито един от твоите въпроси ,просто искам да добавая още един.Така ,тази година съм кандидат-студент и съм вдигнал мерника на Журналистиката като специалност, та въпроса ми се следния - навседе пише ,че оценката по БЕЛ от диплопмата трябва да е не по-ниска от 4.00 ,но засега никой не успя да ми обясни дали това е оценката от матурите или средно аритметичната от годините.Средно аритметично оценката ми е по ниска от 4.00 ,но на матурите е над 4.00.
И ме интересува това означава ли ,че не мога да кандидатсвам за тази специалност въобще?
И ме интересува това означава ли ,че не мога да кандидатсвам за тази специалност въобще?
- bvz
- Пишете, о, братя
- Специалност: Журналистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Здравей, shaitan,
щом си вдигнал мерника на Журналистиката като специалност би трябвало да си наясно, че ще се налага да четеш доста нормативни документи, за да откриеш това, което те интересува.
В този ред на мисли на главната страница на СУ "Св, Климент Охридски" има цял раздел "Кандидат-студентска кампания 2009". Третата по ред връзка в него се нарича "Правилник за прием". Шестата глава се нарича образуване на състезателен бал. А там пише: "чл. 24 (5) Състезателният бал се формира с по-високата оценка по съответния предмет от държавния зрелостен изпит или от задължителната подготовка. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка."
Отговорът е в зелено и би трябвало всеки от администрацията да може да то отговори. Което не умаловажава фактът, че трябва да си се запознал със задълженията и правата си.
На въпросите на Antoaneta
- Във ФЖМК няма да ти се наложи, заверки няма.
- Ще излезнат когато са готови, а това прави от седмица до 2-3 дни преди началото на занятията. По принцип вече се публикуват на страницата на СУ откакто е сновия си дизайн, в подраздел Факултети - ФЖМК.
- Сроковете се появяват на лист на информационното табло във факултета. Следиш или питаш инспекторът за твоята ОКС.
- Университетът работи през цялото лято, защото хората са по ралично време в годишен отпуск. Изключение са днити и сградите, в които се провеждат КСК изпити за времето на провеждане на изпита.
- Значи, цял раздел си има на сайта на СУ, ама няма кой да чете
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/o ... ktoranturi. Там пише кога и къде, още ми е рано и не се интересувам задълбочено, централизирано е, в Ректоарата е отделът
- в jobs.bg
За какви работни места сава дума?
Хора, четете информацията, която си е съвсем коректно публикуванна на сайта, нали е направен, за да ни информира. Много по-добър е от предишния, има повече информация, обаче все се задават едни и същи въпроси
щом си вдигнал мерника на Журналистиката като специалност би трябвало да си наясно, че ще се налага да четеш доста нормативни документи, за да откриеш това, което те интересува.
В този ред на мисли на главната страница на СУ "Св, Климент Охридски" има цял раздел "Кандидат-студентска кампания 2009". Третата по ред връзка в него се нарича "Правилник за прием". Шестата глава се нарича образуване на състезателен бал. А там пише: "чл. 24 (5) Състезателният бал се формира с по-високата оценка по съответния предмет от държавния зрелостен изпит или от задължителната подготовка. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка."
Отговорът е в зелено и би трябвало всеки от администрацията да може да то отговори. Което не умаловажава фактът, че трябва да си се запознал със задълженията и правата си.
На въпросите на Antoaneta
- Във ФЖМК няма да ти се наложи, заверки няма.
- Ще излезнат когато са готови, а това прави от седмица до 2-3 дни преди началото на занятията. По принцип вече се публикуват на страницата на СУ откакто е сновия си дизайн, в подраздел Факултети - ФЖМК.
- Сроковете се появяват на лист на информационното табло във факултета. Следиш или питаш инспекторът за твоята ОКС.
- Университетът работи през цялото лято, защото хората са по ралично време в годишен отпуск. Изключение са днити и сградите, в които се провеждат КСК изпити за времето на провеждане на изпита.
- Значи, цял раздел си има на сайта на СУ, ама няма кой да чете
- в jobs.bg
Хора, четете информацията, която си е съвсем коректно публикуванна на сайта, нали е направен, за да ни информира. Много по-добър е от предишния, има повече информация, обаче все се задават едни и същи въпроси
Искам да попитам как мога да разбера дали съм допуснат до устен изпит(дали съм от тези 350 човека) няма никаква информация

-
lost_paradise
- В началото бе словото
Scream, ако става въпрос за кандидатстудентския устен изпит по журналистика, то тогава е допуснат всеки, който е положил успешно изпитите по български език и литература и по журналистика-писмен, т.е. ако не си скъсан/а на тях - явявай се спокойно.Успех! 
ВСЪЩНОСТ от миналата година има промени в правилника. Виж актуалните разпоредби на сайта на СУ.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
-
lost_paradise
- В началото бе словото
Всъщност май да..трябва да си сред първите 350 оценки от писмения изпит по журналистика, за да те допуснат до устен.Предполагам, че Мила това е имала предвид.Поправете ме, ако греша и се извинявам, ако съм объркала някого - просто исках да помогна.Все пак..успех!:)
-
stawunibus
- В началото бе словото
Здравейте !
Искам да Ви попитам позволено ли е прехвърлянето от една специалност от един факултет в друга от друг факултет след завършен първи курс ? Някой от Вас дали има представа през последните няколко години ФЖМК за специалността журналистика да е обявявал свободни места за прехвърляне на студенти ?
Искам да Ви попитам позволено ли е прехвърлянето от една специалност от един факултет в друга от друг факултет след завършен първи курс ? Някой от Вас дали има представа през последните няколко години ФЖМК за специалността журналистика да е обявявал свободни места за прехвърляне на студенти ?
Виж тук, на главната страница на сайта е!
http://portal.uni-sofia.bg/docs/rules/p ... v09-10.pdf
точка 24.
http://portal.uni-sofia.bg/docs/rules/p ... v09-10.pdf
точка 24.
- Soraya
- Пишете, о, братя
- Специалност: PR
- Курс: първи
В студентската ми книжка липсва някакъв печат, който доказвал, че съм редовно обучаваща се студентка. Поради тази причина не искаха да ми издадат карта за градския транспорт. Къде и към кого да се обърна за въпросния печат?
Предварително благодаря.
Предварително благодаря.
Щастието е единственото нещо, което човек може да раздава без да притежава.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Еми по принцип на първата страница на книжката ти трябва да е попълнено, че се обучаваш в редовна форма на обучение, а също трябва и да имаш печат за платена такса за сегашния семестър(на 2ра-3та стр). Това е.Soraya написа:В студентската ми книжка липсва някакъв печат, който доказвал, че съм редовно обучаваща се студентка. Поради тази причина не искаха да ми издадат карта за градския транспорт. Къде и към кого да се обърна за въпросния печат?
Предварително благодаря.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- Soraya
- Пишете, о, братя
Имам го тези неща - да. Но не особено любезната служителка в бюрото настоява, че трябва да имам правоъгълен печат, на който пише "редовно обучение" или нещо подобно.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Доколкото знам няма такова нещо, поне не и за СУ О.о. Пробвай в друго бюро.Soraya написа:Имам го тези неща - да. Но не особено любезната служителка в бюрото настоява, че трябва да имам правоъгълен печат, на който пише "редовно обучение" или нещо подобно.
For a moment your eyes open and you know
- Soraya
- Пишете, о, братя
Може би така ще направя. Благодаря.
- bvz
- Пишете, о, братя
- Специалност: Журналистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Би трябвало да имаш правоъгълен печат "Държавна поръчка / редовно обучение"!
Ако го нямаш просто отиди в стая 9 (отдел Студенти на ФЖМК) и помоли да ти подпечатат книжката с такъв печат! Успех!
Ако го нямаш просто отиди в стая 9 (отдел Студенти на ФЖМК) и помоли да ти подпечатат книжката с такъв печат! Успех!