Голяма тема за въпроси и препоръки!
Re: Голяма тема за въпроси и препоръки!
Това беше Книгомания, Ники, преместена е на бул. Васил Левски, като тръгнеш от НДК малко преди спирката на тролеите
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: четвърти
сигурна ли си, че става дума за книгомания? тая малката беше точно до макдоналдс : )Мила написа:Това беше Книгомания, Ники, преместена е на бул. Васил Левски, като тръгнеш от НДК малко преди спирката на тролеите
-
Markov
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: завършил
Моят въпрос е за два-три филма, които съм гледал доста отдавна, и съм правил доста опити, уви безуспешни да ги намеря.
Ако някой е заклет киноман и ги знае, ще го черпя каса бира (тва сериозно
)
Първият филм е испански, хванах го по НТВ преди бая време, става въпрос за матадор, който постепенно проваля кариерата си, не можейки да се удържи да тича подир една. Тя разбира се не го обичаше, но той се държеше супер нагло със своята. И като резултат тоталната проваленост - всички го изоставят, най-накраяя умира...на коридата...загубил и изкуството си. Страхотен филм.
Втория пак е испански, от него си спомням само, че всички се ...хмм да, таковаха се. Главните герои бяха двама братя, които оправяха всичко живо във всевъзможни вариации...Баща им беше педал, и чукаше нещо младо. И един от братята му разби главата в стената...
Третия филм е американски, тройка в колеж. Момичето си пада по едното момче, то си пада по другото момче, а другото момче си пада по момичето....
Получи се много тъпо 'преразказ' на филми
, но все пак като основни насоки... Наслука, хора 
Ако някой е заклет киноман и ги знае, ще го черпя каса бира (тва сериозно
Първият филм е испански, хванах го по НТВ преди бая време, става въпрос за матадор, който постепенно проваля кариерата си, не можейки да се удържи да тича подир една. Тя разбира се не го обичаше, но той се държеше супер нагло със своята. И като резултат тоталната проваленост - всички го изоставят, най-накраяя умира...на коридата...загубил и изкуството си. Страхотен филм.
Втория пак е испански, от него си спомням само, че всички се ...хмм да, таковаха се. Главните герои бяха двама братя, които оправяха всичко живо във всевъзможни вариации...Баща им беше педал, и чукаше нещо младо. И един от братята му разби главата в стената...
Третия филм е американски, тройка в колеж. Момичето си пада по едното момче, то си пада по другото момче, а другото момче си пада по момичето....
Получи се много тъпо 'преразказ' на филми
200%rueva написа:сигурна ли си, че става дума за книгомания? тая малката беше точно до макдоналдс : )Мила написа:Това беше Книгомания, Ники, преместена е на бул. Васил Левски, като тръгнеш от НДК малко преди спирката на тролеите
Марков, сещам се за първия и за третия филм. За първият нямам никаква информация, освен че може би беше с Мадона, а третия мисля че е http://www.imdb.com/title/tt0111418/
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
-
Markov
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: завършил
Мерси, Мила , имаш каса бира от мене:)Мила написа:200%rueva написа:сигурна ли си, че става дума за книгомания? тая малката беше точно до макдоналдс : )Мила написа:Това беше Книгомания, Ники, преместена е на бул. Васил Левски, като тръгнеш от НДК малко преди спирката на тролеите
Марков, сещам се за първия и за третия филм. За първият нямам никаква информация, освен че може би беше с Мадона, а третия мисля че е http://www.imdb.com/title/tt0111418/
Ако не пиеш, все ще измислим нещо друго.
Бих бил много благодарен, ако ми споделите мнения и впечатления за "Пушки, вируси и стомана. Какво определя съдбините на човешките общества" на Джаред Даймънд. Въобще интересно ми е дали си заслужава. 
1968 - 1999 - 2008 - ?
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
http://en.wikipedia.org/wiki/Deus_Irae
Името ознавачава "Бог на Гнева", коавторство на Филип Дик и Роджър Зелазни...
Вие си правете изводите...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
ХЪммм, кристо, тва на бг ли го четеш? а на хартия ли?Kristo написа:http://en.wikipedia.org/wiki/Deus_Irae
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
тва е препоръка, сега чета правна литература...Smoking Mirror написа:ХЪммм, кристо, тва на бг ли го четеш? а на хартия ли?Kristo написа:http://en.wikipedia.org/wiki/Deus_Irae
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Ееее, аз таман се бех наточил да ти го взема.Kristo написа:тва е препоръка, сега чета правна литература...Smoking Mirror написа:ХЪммм, кристо, тва на бг ли го четеш? а на хартия ли?Kristo написа:http://en.wikipedia.org/wiki/Deus_Irae
Нищо, то някои казват, че от Мария Павлова се поумнявало. При мене не се получи, ама знам ли, може и е вярно.
Peace is a lie. There is only passion.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Препоръка: за всички фенове на Капоти - "Дървото на нощта". Жестока. Наистина страхотна книга, много смислено запълване на 2 пост-донжуанови нощи у дома.
Чудесна е!
Чудесна е!
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Lilian
- В началото бе словото
- Специалност: право
наскоро много се впечатлих от "На изток от рая", препоръчвам го на тези,които се интересуват от психиката, душата на човек и предопределеността. timshel =)
"Oh, Lilian
Look what you've done
You stripped my heart
Ripped it apart
In the name of fun"
Depeche mode
Look what you've done
You stripped my heart
Ripped it apart
In the name of fun"
Depeche mode
- valandin
- Живее, за да пише
- Специалност: Политология
- Курс: втори
Любезно моля Мила, Иринчи, Търговец или някой друг кокош-мастер да ме светне откъде да си купя ``Гордост и предразсъдъци``. Има ли я изобщо по книжарниците ? Благодаря предварително 
New jorney
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Да, има я, ето в този вид. От тази поредица на "Мърлин Пъбликейшън" има и други книги на авторката.
Аз лично не знам къде точно я има, но ако не се появи в темата никой, който да знае, си направи един кокоши шопинг по центъра за удоволствие и ще я намериш.
Има я и качена в читанка.инфо, ама едва ли ти се ще точно това.
http://www.chitanka.info/lib/text/8174
Аз лично не знам къде точно я има, но ако не се появи в темата никой, който да знае, си направи един кокоши шопинг по центъра за удоволствие и ще я намериш.
Има я и качена в читанка.инфо, ама едва ли ти се ще точно това.
http://www.chitanka.info/lib/text/8174
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Моята препоръка е да си потърсиш по кашоните старото издание, с една лилавичка корица е. На новото преводът е ужасяващ, въобще не са хванали Остин-интонацията. Освен това в новата поредица на Труд и 24 часа също ще я има, при това с твърди корици за 9.90valandin написа:Любезно моля Мила, Иринчи, Търговец или някой друг кокош-мастер да ме светне откъде да си купя ``Гордост и предразсъдъци``. Има ли я изобщо по книжарниците ? Благодаря предварително
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens