кандидатстване на ново

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

jayjay
В началото бе словото

кандидатстване на ново

Мнение от jayjay »

Здравейте, и аз не съм очарована от специалността, която ме приеха и нямам 4,50 на кандидатстудентския, но искам да се прехвърля догодина и ако нямам възможност (например 5,00 семестриална оценка или не отговарям на допълнителните условия) , мога ли след тази година да кандидатствам на ново все едно не съм учила първи курс,дори и да го завърша, ако някой знае или е минал през това плс отговорете!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: кандидатстване на ново

Мнение от MidwinterSun »

Една моя приятелка влезе да учи Класическа филология... скоро разбра, че това въобще не я влече, така че месец преди юнската сесия си изтегли дипломата от университета и се прибра в родния си град. След това се яви пак на кс-изпити и влезе друго.

Казано иначе: по всяко време и по свое желание можеш да прекъснеш студентските си права, след което да кандидатстваш отново по общ ред. :D
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
jayjay
В началото бе словото

Мнение от jayjay »

Мерси за отговора,но идеята е да не губя студентските си права, а просто да се опитам да вляза по - желана специалност и все пак ако не стане да си продължа във втори курс сегашната!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Мммне. Кандидатстването по общ ред е за хора, които нямат студентски права и желаят да получат такива.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Не може хем..., хем душата в рая, нали знаете.
Аз съм кандидатствала наново цели 2 пъти,
не поради нехаресване на специалността, но
това в момента не е важно, важното е, че в мига,
в който си вземеш дипломата, за да се запишеш
за КСК, си губиш студентските права, но пък в
следващия миг, в който те приемат, ги печелиш
отново. Е, няма как да се застраховаш, ако не ме
приемат това, ще си се върна пак на предишното.
Кандидатстваш на общо основание като всички.
Нещата с втора специалност стоят по друг начин,
но не говорим за това в случая.
The Darkness Within
От дъжд на вятър
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от The Darkness Within »

:shock: От няколко месеца чета форума и такова нещо за пръв път чувам... какъв е проблемът да си вземе временно дипломата, за да си подаде документите за КСК, и после да си я върне във факултета, а вече ако я приемат каквото иска, да си я изтегли окончателно и да се запише в другата специалност?
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Пречи това, че е един и същи университет.
Изображение
Аватар
La_Contessa
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
Курс: четвърти

Мнение от La_Contessa »

И мен ме вълнува тази тема...
ето и въпроса:
Не мога ли да си взема дипломата за малко и да се запиша за КС изпити (предварителни или редовни), да си върна дипломата и да продължа да си си ходя на лекции и на изпити по моята си специалност....
Пък после ако реша, че ще се състезавам за нова специалност с оценките от КСК '10 какво правя?? Отписвам се от старата ли ???
Май не може едновременно да следвам филологията и да се състезавам в класирането през КСК'10... правилно ли съм разбрала...
Другият начин е прехвърлянето...
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Всъщност, някой трябваше да си направи труда да погледне правилника на първо време.

Всъщност, това трябваше да съм аз, ама карай да върви.

Таааа: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... idatstvane
И по-точно:
Чл. 14. (1) Студенти от Софийския университет "Св. Кл. Охридски" могат да кандидатстват по реда на този Правилник, като запазват студентските си права.

Целият правилник по раздели е публикуван тук: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... mpaniya_09

И тъй като от правилника не става ясно нищо повече, ако някой има въпроси, моят съвет е да се обърне директно към администрацията на университета, където би трябвало да могат да пояснят по-добре.
Изображение
Аватар
La_Contessa
Танцуващия с клавиатури

Мнение от La_Contessa »

MidwinterSun написа:Всъщност, някой трябваше да си направи труда да погледне правилника на първо време.

Всъщност, това трябваше да съм аз, ама карай да върви.

Таааа: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... idatstvane
И по-точно:
Чл. 14. (1) Студенти от Софийския университет "Св. Кл. Охридски" могат да кандидатстват по реда на този Правилник, като запазват студентските си права.

Целият правилник по раздели е публикуван тук: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... mpaniya_09

И тъй като от правилника не става ясно нищо повече, ако някой има въпроси, моят съвет е да се обърне директно към администрацията на университета, където би трябвало да могат да пояснят по-добре.
Благодаря ти все пак :flower:
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Хе-хе, администрацията ще разясни, няма начин.
Дано все пак да се зачита този правилник,
справедливо е.
Аватар
La_Contessa
Танцуващия с клавиатури

Мнение от La_Contessa »

mebbeth написа:Хе-хе, администрацията ще разясни, няма начин.
Дано все пак да се зачита този правилник,
справедливо е.
Ами секретарките във ФКНФ ми се сториха много мили....може би това са първи впечатления пък..
Как няма да зачитат правилника?!
Значи можеш да си ходиш на КС изпити, да участваш в класирането, да те приемат друга специалност и едва тогава да се отпишеш от старата специалност. (правилно ли разбрах)

Все пак защо да губим мястото си, за което сме положили усилия :flower:
jayjay
В началото бе словото

Мнение от jayjay »

Ми така е няма логика не стига,че като кандидатствам на ново ще бъда отново първи курс пък ако не стане и не ме приемат кво една година напразно няма как да си загубя правата точно защото е същия университет и при положение, че ще съм взела първи курс няма причина да не продължа 2ри,ако някой е по - наясно да сподели,аз почвам да чета правилника, и който е минал през това да сподели кога трябва да си изтегля дипомата за да мога да се запиша за кск10,за предварителните не трябва но за редовните?
jayjay
В началото бе словото

Мнение от jayjay »

Та прочетох и хората ,които искат да кандидатстват отново НЕ ГУБЯТ студентските си права, замислете се дори и за прехвърлянето ако нямаш положен и издържан изпит за специалността,която искаш да се прехвърлиш трябва да го издържиш и те са длъжни да ти осигурят тази възможност (въпреки ,че всеки студент върши всичко сам), вече съм спокойна има надежди , сега ако някой знае какво ще рече в аулата на софийския не пише нито номер нито аудитория нищо само в аулата от 14,30??
Последно промяна от jayjay на 30 Сеп 2009, 12:39, променено общо 1 път.
Аватар
Ураган от Кирки
Драскач
Специалност: панцеркомисар
Обратна връзка:

Мнение от Ураган от Кирки »

Откриване на какво?
И днес йощ Балканът, щом буря за'фаща,
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!