ИСПАНСКА ФИЛОЛОГИЯ 2009/2010

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

durotar
От дъжд на вятър
Специалност: Испанска филология
Курс: първи

Re: ИСПАНСКА ФИЛОЛОГИЯ 2009/2010

Мнение от durotar »

На мен също.Първия семестър най-много ме заинтересова предмета Предколумбови култури.Още от малък обичах да чета за маите,ацтеките и инките.Нека всеки каже нещо повече за себе си:Къде сте учили?Кое желание ви беше Испанската филология?С каква оценка влязохте?Какво провокира избора ви за тази специалност? todo sobre el mundo hispano,la cultura y lengua que les atrae...
Аватар
Kukla`Na`Veriga
В началото бе словото

Мнение от Kukla`Na`Veriga »

Не сме много хора...защо ли въобще трябва да ни делят на групи...и аз така нямам търпение вече да почваме ;)
You will remember the night
You were struck by the sight of,
Ten thousand fists in the air!
durotar
От дъжд на вятър

Мнение от durotar »

Защото език не се учи пълноценно от 30 човека,събрани на едно.
Аватар
the_arctic_ocean
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от the_arctic_ocean »

Ами завършила съм 90 СОУ,но преди доста време...Учих известно време история в СУ,но ми дойде прозрението,че няма смисъл да се занимавам с неща,различни от испанския,защото това е ЕДИНСТВЕНОТО нещо,с което ми доставя удоволствие да се занимавам.Явих се на един опреснителен курс и на кандидатстудентския изкарах 4.75.Испанската филология ми беше единственото желание:или-или.То пък взеха,че ме приеха и сега си умирам от кеф. :compress:
Последно промяна от the_arctic_ocean на 29 Сеп 2009, 12:19, променено общо 1 път.
Аватар
the_arctic_ocean
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от the_arctic_ocean »

durotar написа:Първия семестър най-много ме заинтересова предмета Предколумбови култури.
Моля за малко съдействие -къде мога да намеря инфо за програмата за първия семестър?На таблото ясно,че ще я има,но в сайта някъде има ли я??? :roll:
Vilence
В началото бе словото

Мнение от Vilence »

durotar написа:Защото език не се учи пълноценно от 30 човека,събрани на едно.
Ъъъ все си мисля, че език няма да учиш.. а ще развиваш.. ти би трябвало да го знаеш.. Няма да учиш граматика и азбука.. ще учиш литература... вижте в сайта програмата... това да не е час по испански език :)
durotar
От дъжд на вятър

Мнение от durotar »

Не е точно така."Знам езика" е твърде общо казано,а по него винаги има какво да се иска.Ще си имаме предмет"Практически испански език",в който ще правим преводи и ще се занимаваме с граматика и лексика.Отделно има други дисциплини,които доразвиват езиковите умения.А литературата и историята на Испания и Испаноамерика са едно на ръка.Ето го сайта на катедрата: http://ingeniadesign.com/ifp/index.php
durotar
От дъжд на вятър

Мнение от durotar »

Иначе аз съм учил в 33 Езикова Гимназия"СВ.София" с първи английски и втори испански,но испанския винаги ми е бил много голяма страст.Ходих допълнително 12 клас на курс в Иберика.Испанската филология ми беше второ желание ,но вече не съжалявам въобще,че ще се занимавам занапред с това.
Vilence
В началото бе словото

Мнение от Vilence »

Имаме ли програма вече?
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”