Нова мюсюлманска партия

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Re: Нова мюсюлманска партия

Мнение от G__ »

Няма смисъл да ти обяснявам каквото и да било и ти да ми обясняваш какви сме братя с турците, китайците и индианците. :) Не ми се водят малоумни спорове. Със здраве. ;)
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Във връзка с влизането на Турция в ЕС - На власт в Германия идва дясно-центристка коалиция - което мен лично може само да ме радва.

Нека спорът не преминава на лична основа. :wink:
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Народът никога е трябва да остава без плашило. Ако едно престане да е адекватно, веднага му предлагат ново :roll:
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Аватар
Ураган от Кирки
Драскач
Специалност: панцеркомисар
Обратна връзка:

Мнение от Ураган от Кирки »

На една солидна част от народа не му и пука ...
И днес йощ Балканът, щом буря за'фаща,
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Don Horhe написа:Във връзка с влизането на Турция в ЕС - На власт в Германия идва дясно-центристка коалиция - което мен лично може само да ме радва.
:cheers: :cheers: :cheers:
Knights of the Cross
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

G__ написа:...
G__ нападките ти от каквото и да е естество трудно могат да ме притеснят. Ти може и да не държиш да ти отговарям, но аз пък държа...
Държа, защото предполагам не си на 8 и можеш да правиш разлика между мюсюлманин и турчин...защото само темите се сменят, но неразбирането ти остава същото
Затова нека уточним
понятие 1 - Мюсюлмани -
Мюсюлманин е човек, който изповядва исляма. Мюсюлманите вярват, че Бог е низпослал думите си на пророка Мохамед, за да ги наизусти и запише.

Болшинството мюсюлмани по света, както и в България, са сунити. Сунитите вярват, че Мохамед е последния пророк, те следват само сунните в Светия Коран.

В България има също мюсюлмани-алевии, чието име идва от името на Али ибн Абу Талиб - близък родственик на Мохамед. Алевиите са една от сектите в исляма, близки до шиитите, които следват Али и неговите наследници. Те следват имамите като далечни наследници на Али ибн Абу Талиб. За тях Али е първият имам.

В България понякога погрешно се използва изразът мохамедани. Това означава последователи на Мохамед, но сунитите приемат това за обидно. Те следват само Божието Слово, донесено им от Пророка. Самият Мохамед е бил неграмотен.
Уикипедия
Понятие 2 - Турчин
Турците са народност от тюркската група, говореща турски език. Те са основната част от населението на Турция, като значителни турски общности има и в Западна Европа, Балканския полуостров, Кипър и други.

Тъй като правителството на Република Турция не признава значителните национални малцинства в страната, то използва определението турци за всички жители (подобно на американците в Съединените щати).
Подробен линк
Ти ако имаш друга дефиниция за двете с радост бих я изчел...
...та...създаването на Мюсюлмандемократичен съюз не може да предизвика някаква радост в мен...но не може и да не надъха за смъртен бой...съжалявам...може би действително не буди ама никаква емоция, жалкия опит действително противоконституционната партия ДПС да си спази предизборното обещание и да нарушава етническия мир и спокойствие...А това, че ти ставаш волна или неволна маша в ръцете именно на хората, които разпознаваш за врагове, може само да буди съжаление...
Да, ти изпълняваш сценария на ДПС, защото създаването на Мюсюлмандмеократичен съюз в село Пичковци на майка си в.... няма да направи държавата ни по-християнска или по-турска...на бас, че тая партия след седмица никой няма да си спомня името и дори...обаче всички първосигнални личности ще се почустват освободени да направят поредна простотия, която да действително да разклати етническия мир...
Тази партия не е прецедент по никой от параграфите...
1) Аргументът с Християндемократичния съюз, който изкарват братята има логика
2) Партията Евророма съществува от доста време...също на границата на конституционността
3) ДПС е партия от същия модел...
Така де, не се случва никакво кой знае какво ново нещо...ние тия явления вече си ги имаме, просто сега хората малко позабравиха турците и се съсредоточиха върху икономическите проблеми, бюджет, криза...някои простотийки на миналата власт...та защо да оставят така нещата, колегите от ДПС...защо да не сменят малко акцента на обществения поглед...земи тая нова партия.
Както виждаш...от първите в тая постове тема хората коментират конкретно партията, докато ти и още неколко единици се почустваха достатъчно възбудени за да започнат отново песни, свързани с джамиите, членството на Турция в ЕС и петвековните ни тегоби...
И наричаш моето мнение жалко ?! :roll:

Та ти говориш едно и също във всяка една тема....Джамиите, турците, Турция в ЕС....турцизирането на еди кои си райони...за които можем да говорим дни на ред, защото Ники правилно отбеляза, че живея точно в средата на центъра на ядрото им :)
Именно затова съм се научил да не деля хората според вярата им...и да уважавам вярата на всеки един човек... мисля, че и християнския морал, който ти така фанатично защитаваш, проповядва именно толерантност към хората с друг бог..
Очаквам вълна от мнения какъв турчин,роб,мекере,манаф,овца,подлога и предател съм, НО аз мюсюлманите ги имам за в пъти по-близки от атеистите...Турците ги имам за в пъти по-приличащи на мен от гърците... и така на татък...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
dataghost
Да живей словото
Специалност: КН
Курс: втори

Мнение от dataghost »

Тая партия пък според мен далеч не е най-големия и най-належащ проблем, свързан с потурчването на България, но може и да стане.

Хубаво е, че се опитваш да намериш начин да разграничиш "а" от "б", но не забравяй че в България често става "Абе.." Мисълта ми е, че нещата ще така или иначе ще мутират и ще се изродят в нещо друго.

Разбира се, че не можем да слагаме всички хора, принадлежащи към дадена общност, етност или религия под 1 знаменател. Това обаче не означава, че трябва да си затваряме очите за поредното потъпкване на Конституцията.

А теорията за хипотетичния "план" на Ахмед Доган за разваляне на етническия мир нещо не ми се връзва. Честно, обясни ми какво печели ДПС от цялата работа, след като "първосигналните" хора няма да направят нищо, а "второсигналните" чрез подобни действия лека-полека застават зад Атака и РЗС?

Това че, подобни партии не са прецедент не е причина за подминаване на законоразминаването. Приказвал съм с полицаи(роднини) на тая тема, поради ясни причини не мога да ви разкажа what lies in store, но от това което чувам няма съмнение - ДПС и Доган са символ на корпуцията в България. Не, не са единствени, но са "най-големите".

Предпоставките и условията за създаването на подобни "партии" се обуславят именно от силната позиция на ДПС в България.
Защо в Германия нямат "ДПС" ? Или пък в Швеицария? Да не са луди ...
Blue is the colour, football is the game
We're all together, and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
'cause Chelsea, Chelsea is our name
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

dataghost написа:А теорията за хипотетичния "план" на Ахмед Доган за разваляне на етническия мир нещо не ми се връзва. Честно, обясни ми какво печели ДПС от цялата работа, след като "първосигналните" хора няма да направят нищо, а "второсигналните" чрез подобни действия лека-полека застават зад Атака и РЗС
От такова нещо ДПС не печели, а по-скоро се опитва да запази досегашни позиции. След като вече няма министерства, чрез които да установява влиянието си над етническите турци, догановата сбирщина вероятно ще се опита да го задържи, чрез преекспониране на етническите проблеми на страната над идентично по първосигналност население, като това в редиците на "Атака" и РЗС, с единствената разлика, че ДПС-арското е с турски произход.
Knights of the Cross
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

phoebe написа:Колкото и да ви се повръща от този факт, но между нас (българите) и "хората от анадола" има далеч повече общи неща, отколкото между нас и едни чехи например.
Защо ми се струва, че всички вие един турчин не познавате наистина и знанията ви за Турция се ограничават от програмата на Скат и предаванията на Б. Димитров? Вземете отидете ли, не знам... ей го къде е, до Истанбул е 8 часа с автобус.
Ами не знам - познава турци и не ги чувствам супер близи, а от друга страна съм живял в чужбина и набързо се заформи една славянска-братска компанийка от българи, сърби, един черногорец, руснаци и поляци.Не знам кой ни е по-близък, но на теб ако са ти по-близки турците от етническите славянски роднини - явно има нещо съмнително относно теб... :lol: :lol: :lol:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Ще те разочаровам, посочвайки факта, че славянското в мен е повече отколкото в мнозинството българи, имайки предвид руските ми роднини 8)
medicate, medicate
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

phoebe написа:Ще те разочаровам, посочвайки факта, че славянското в мен е повече отколкото в мнозинството българи, имайки предвид руските ми роднини 8)
Ми тогава значи с ума сошел след като чувстваш турците по-близки. :lol: :lol: :lol:

П.П.
А и откъде измисли, че трябва да имаш руски корени за да си славянин?
То българите сме си славяни.Верно, не абсолютно чисти, но чисти славяни в днешно време няма никъде.Дори и руснаците не са.Така че говориш глупости.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

В случая не мога да разбера защо трябва да се прави разлика между турчин и мюсюлманин и какво общо има това с нас. Да, има разлика, но за съжаление тази разлика не я чух от тебе. :) Има мюсюлмани, които са българи например, но в последно време усилено се потурчват, тъй като ние трябва да се фокусираме върху икономическите си програми и да заебем всичко друго. Или както Дичо каза, тия тенденции си ги има, свикнали сме нека си ги има и да гледаме сеир какво ще стане. Съжалявам, но такова поведение не мисля, че е достойно или адекватно, за която и да е държава, дори за нашата. Писнало ми е да обвиняват как заради метрото се е напукала джамията в София и това било нарочно и заплашвало етническия мир и как всичко се върти около техните проблеми и трябва да ни накарат нас да се чувстваме виновни и длъжни. Някои от нас очевидно се поддават на такива манипулации и наистина се чувстват виновни, но трябва да се знае, че чрез проба-грешка и проба-успех вурхушката им се е опитвала, опитва и ще се опитва да продобива ислямско влияние в България. От това как ние реагираме на тези провокации зависи докъде ще се разпростре това влияние. Разбира се, че тая партия няма да я бъде, но какво става с паметника на турския войни в това село? Какво става с червения полумесец и илибщо каква ще е атмосферата в това българско село .....сепаратиска е отговорът, а това вече е страшното и за това не съм виновен аз или всички останали хора, които реагират с възмущение, най-малкото, а хората, които са издигнали паметника и българите, които неглижират този проблем и непряко им помагат, като не им пречат.
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Точно така!!! :salute: Съгласен съм. :wink: Престъпно бездействие е термина и е възмутително, че тук не става дума конкретен индивид да бездейства, а държавните институции, които сме избрали да ни защитават правата. :wink:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

G__ написа:В случая не мога да разбера защо трябва да се прави разлика между турчин и мюсюлманин и какво общо има това с нас.

Май наистина не можеш, затова продължавам с обясненията:
Винаги трябва да се прави разлика, понеже нещата не са еднакви...
И какво в случая партията е направена в основата си от българомохамедани , а е учредена с подписите на цигани от околните села...сиреч турския елемент в нея го няма...А турцизиране, без турци...е само зиране :lol: Как може да направиш сепаратистка партия, без да имаш елемент на разделителен принцип (етнос, географско обособяване...т.н) ?!
Виж...дълбоката истина е, че успяха...ето дори и хората, които виждат прозиращата пародия на цялото събитие, седят и се карат с другите...
И друго искам да уточниш, което в случая е много важно за твоята позиция, а не се казва...
За кои говориш като казваш "НИЕ"...ние българите, ние християните (като антитеза на турците и мюсюлманите), ние атакистите, ние приятелите от махалата...кои са тия ние...коя е тази общност, която е призвана да противодейства на този процес...И не ми казвай всички българи, патриоти или нещо такова...понеже има и българи мюсюлмани...та и разни по-интересни такива...
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Batbayan написа: Престъпно бездействие е термина и е възмутително, че тук не става дума конкретен индивид да бездейства, а държавните институции, които сме избрали да ни защитават правата. :wink:
Прав си...
Държавния апарат е единствения орган, който може да направи нещо по въпроса...и до колкото знам, той се е активизирал...
Затова G__ и останалите хайдуци, могат да си преберат пушките...обратно в......
... гащите...
Публикувай отговор

Обратно към “България”