Право първи курс 2009-2010г

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Право първи курс 2009-2010г

Мнение от Scorpion »

stoevinc написа:
Scorpion написа:
RA[sgB] написа:Но все пак да попитам вече минали по този път-кога най-късно според вас трябва да си ги набавим тези пособия за да можем да изкараме хубави оценки на сесията все пак,при положение,че си посещаваме редовно занятията :roll:
3 дена преди изпита, и то за големи конспекти от по 90 въпроса като Обща теория на правото. За дисциплини с конспект от по 40-50 въпроса и в нощта преди изпита да си набавиш учебниците не е проблем.
+1, дет се вика... особено за теория на правото и история на бг държава и право повече от седмица недей да отделяш :salute: даже няма нужда от учебниците :pirate:
Методиката е доказана и действа :faroah:
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
frostwolf
В началото бе словото
Специалност: Право - редовно
Курс: първи

Мнение от frostwolf »

С цялото ми уважение към батковците, ама тва не са ли глупости, дето го говорите?
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Скорпионе, какво да те препоръчвам тебе, като всички те знаят още от кск-то :lol: По-добра реклама от това - здраве му кажи!

Иначе, естествено, че "батковците" се бъзикат :lol: Все пак, за сесията е вярно, че и точно преди нея да си набавите учебниците, пак ще се справите.
Разбира се, има го и този момент, в който можете да си разпределите ученето в един малко по-голям период от около 2 до 4 седмици, просто за да не ви се налага после в последните 3 дни да стоите затворени и да не правите нищо друго, освен да учите. А и не всички са способни да се концентрират по този начин, аз за себе си открих, че ми е твърде изтощаващо и другият вариант ми харесва много повече.

А, и друго - ОТП-то ще ви е най-смисленият предмет за годината. Дет' се вика, учете си го за кеф. А пък и ако се паднете при Шопов на упражнения... :cheers:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс
Курс: трети

Мнение от WickedWitch »

frostwolf написа:Не съм бил - сега ще съм :) . Що?
Това имах предвид, де ; ) Мислех, че си от по-горните курсове..
На мен ми се иска да изчакам малко с учебниците. Имам нещо като кредит за книги в Хеликон и ако случайно мога от там да си набавя нещо..супер, ако пък ли не - на старо.
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Аватар
Bushmen
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Bushmen »

По-евтини ли ще станат учебниците според вас ако си ги вземете 3 дена преди изпита или в нощта му? Вземете ги колкото може по-рано - ако искате ги четете, ако искате прах да събират. Аз лично бях чел учебниците по веднъж преди да почна да уча за сесията. Не запомняш гадните конкретни факти, но ми се ще да мисля, че имаш някаква подсъзнателна база, която ти помага при ударното зубрене
Аватар
iodine
Драскач

Мнение от iodine »

Дабре, но кои са самите учебници? По ИБДП мога да предположа че са двата на Токуша, а по ОТП оная синята книга на Ташев (и още нещо?), по ОТД на Л.Дачев имало от 2000 г. и не може да се открие вероятно (библиотека?), по Международни нямам никаква идея, по ППУ също :P

Сигурно и в интернет има полезни материали, но май нямам да имам пари да дишам в началото, така че това отпада поне за мен.
В името на потока! Втория!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ташев има два учебника, ОТП и Теория на правната система. Учебниците на Дачев си се намират съвсем безпроблемно (ама и вие тук не вкарвате особена логика... при специалност, в която всеки курс е от по 300-400 души, как би могло на някого изобщо да му хрумне да ви остави без възможност да си купите учебници??), Римското е на Михаил Андреев (малииии, ми ако знаехте, че тоя учебник е от 75-а, каква ли паника щеше да ви хване), по Международни няма един учебник, там можете с пълен успех да си събирате материалите от поне 6 книги. По философия на правото Бойчев има учебник с помагало, а икономическата теория се учи съвсем спокойно от интернет, защото иначе трябва да си купувате 2 тухли.

А до интернет можете да се докопате през библиотеката на ЮФ, така че споко ;)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Bushmen
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Bushmen »

Има тема Борса за учебници, там ще се ориентирате доста добре кои са учебниците за първи курс и който иска може да си ги набави
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 40#p659240
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

MidwinterSun написа:Ташев има два учебника, ОТП и Теория на правната система.

И "Теория на тълкуването", за която ас. Кьосев (сериозно) каза, че е сред задължителните заглавия. Честно казано дори да няма голямо приложение в изпита, това е много хубава книга, която не виждам кога, ако не в първи курс, някой ще седне да чете. Лично аз тъкмо я привършвам. :roll:
Аватар
DushichkAta^
В началото бе словото

Мнение от DushichkAta^ »

Здравейте,колегиии :flower: Благодаря,че променихте часа на форумната среща :wink: И искам да попитам дали действително ще се проведе?Ако уговорката остава до утре в 17:30 :wink: :salute:
RA[sgB]
Да живей словото

Мнение от RA[sgB] »

Да,тогава е :wink: Дано всички си изкарате хубаво! :wink:
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

Официалното откриване на новата учебна година за Юридически факултет ще се състои на 5.10.2009 г. от 11,00 ч. в зала 272.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Специалност: право
Курс: трети

Мнение от blackout »

iodine написа: По ИБДП мога да предположа че са двата на Токуша
Моля, моля Токуша е неуважително. Все пак човекът е бил конституционен съдия, сега не го знам какъв е...
Токуша, Митака, Тути и тем подобни не вървят. Ако му кажете така няма да ви обърне внимание.
Отговаря само на дон Токуш. Благороден е човекът, недейте се бъзика :!:
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Kulovcho

Мнение от Kulovcho »

DushichkAta^ написа:Здравейте,колегиии :flower: Благодаря,че променихте часа на форумната среща :wink: И искам да попитам дали действително ще се проведе?Ако уговорката остава до утре в 17:30 :wink: :salute:
Хех, и аз ще взема да дойда. :) Но колко човека се очаква да дойдат? :D
Аватар
frostwolf
В началото бе словото
Специалност: Право - редовно

Мнение от frostwolf »

Между 10 и 20 май. Ако повечето не са се отказали
Изображение
Заключено

Обратно към “Други”