Първокурсници 2009/2010
Модератор: Шепот
- NikTa
- Да живей словото
- Специалност: Журналистика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Първокурсниците :)
Хах, нероден... в преклонна възраст дори. 
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!
"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
- beroeca
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Братле,много зле,много!От къде да започна?pavlik написа:И на мен ми е интересно да чуя какво толкова не му се е харесало?
ИТ-загубихме цяла седмица,гледайки разни презентацийки на бивши колеги или такива от горните курсове.Това беше с цел да видим какво се иска от нас за възложения ни проект,който е - "Медии и правата на човека"!В крайна сметка имах списък с 3,4 програми,които ще ми трябват,за да си свърша работата у нас!Пълна загуба на време!Първата седмица стояхме в София,за да наливаме пари в "хубавата" ни столица,вместо по родните места!
История на БГ журналистика-оказа се,че публицистика по нашите места има още със първите заселници!!!
Виж Социологията живна малко!Първата лекция беше за самоубийците и видовете самоубийства!Ще спра до тук...
БЕ и Стилистика-лекторката в прав текст ни заяви,че сме тъпи,ограничени и че след като ни върне работите на изпита ще са нашарени в червено.Изненада се много,когато й отговорихме на въпроса -"Колко букви и колко звукове има в БГ език"(за тези,които не знаят-30/45)!И накрая реши да ни шашне заявявайки-"Едва ли някой Ви е казвал,но Ю и Я не са гласни",което ни "покърти емоционално"!
Толкова простотий и излишни неща,че не ми се пише толкова!Единственото хубаво нещо бяха колегите!Само пичове сме се събрали,Напихме се няколко пъти,карти играхме,мачове гледахме-абе само това ни остана,другото... мани!
Победа без чест е огромна загуба!
-
sladuranka
- В началото бе словото
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: първи
Здр на всички! тези номера,за които говорите (четни и не4етни),ги получавате,когато се запишете за семестъра ли,или???Аз доколкото знам последния срок е до 9.10.09 нали така? или сьм изпуснала нещо 
- NikTa
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Сроковете за записване на новоприетите студенти минаха отдавна, скъпа...
Като изключим (сто и)петото класиране, разбира се.
Като изключим (сто и)петото класиране, разбира се.
(Г. Г.)
(Г. Г.)
- Варненец
- Пишеща машина
- Специалност: журналистика
За много неща си права най-вече за пробивността и връзките, но ти казвам на теб и на другите да не тръгвате с прекомерни надеждиNikTa написа:Нали точно с тебе си говорехме преди време, че дори там не могат да ни направят журналисти, а само да ни помогнат, евентуално...
Четене и практика му е майката... И под четене визирам мнооого др неща, освен книгите на професорите.
А, и ''пробивност", разбира се... т.е. яко бутане или връзки.
Колкото до професорите - айде ще ги видим. То е ясно, че не всички са велики, но аз се сещам за поне 3 имена, от които няма да остана разочарована.
Иначе е истина, че с течение на кампанията и аз си промених вижданията относно СУ-мита и СУ-реалността, както ми е и ясно, че от много неща тепърва ще недоволствам, обаче тва е, в БГ просто няма къде другаде. Така че продължавам да очаквам, че от ФЖМК ще получа ако не много, то поне достатъчно. Другото, надявам се, ще си го свърша сама.
А Варненец, между другото, ти с четен или нечетен номер си, колега...
Аз за разлика от теб сега съм абсолютен скептик за това което ще получа във ФЖМК...
Дано греша, по-добре да ме изненадат приятно отколкото да се разочаровам....
Иначе тоя номер къде се намира, в студентската книжка ли???Никаква идея нямам кой номер съм
shiny cruel bunny-вярвай ми от професорите както и от учителите в гимназията преодплагам знаеш зависи, ако не всичко, то поне половината, колкото и голямо да е желанието ти - както това на бероеца например- ако отрсеща стои пълен.... от желанието ще си остане само блед спомен.....
Така, че няма как да се абстрахирам от професорите....
Аз поне така виждам нещата
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
- NikTa
- Да живей словото
- Обратна връзка:
То и аз не тръгвам с големи надежди, а просто с надежди. Има разлика.
И тя ще е в степента на собственото ми разочарование (тук сме единодушни).
Иначе номера засега можеш да си го видиш от студентската лична карта. Би трябвало да е останала у теб.
Иначе номера засега можеш да си го видиш от студентската лична карта. Би трябвало да е останала у теб.
(Г. Г.)
(Г. Г.)
- Варненец
- Пишеща машина
В София е, аз сега съм във Варна
Защо питаш?
Защо питаш?
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
- NikTa
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Ми щото ако си четен, може да си в мойта група, хихи ..
Аз се моля да съм втора. Ако съм първа, по всяка вероятност ще се преместя...
(Г. Г.)
(Г. Г.)
Социологията е един от най-интересните и качествено преподавани предмети във ФЖМК. Не знам кой ви е по БЕС, но вместо да ви занимава с глупости да ви каже, че в българския език няма множествено число, което да завършва на "й"beroeca написа: Виж Социологията живна малко!Първата лекция беше за самоубийците и видовете самоубийства!Ще спра до тук...
БЕ и Стилистика-лекторката в прав текст ни заяви,че сме тъпи,ограничени и че след като ни върне работите на изпита ще са нашарени в червено.Изненада се много,когато й отговорихме на въпроса -"Колко букви и колко звукове има в БГ език"(за тези,които не знаят-30/45)!И накрая реши да ни шашне заявявайки-"Едва ли някой Ви е казвал,но Ю и Я не са гласни",което ни "покърти емоционално"!![]()
Толкова простотий и излишни неща,че не ми се пише толкова!Единственото хубаво нещо бяха колегите!Само пичове сме се събрали,Напихме се няколко пъти,карти играхме,мачове гледахме-абе само това ни остана,другото... мани!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Обратна връзка:
beroeca, би трябвало по социология да ви преподава Кирилов, той е страхотен преподавател и ще научите много от него. Също би трябвало да и зучавате социална психология при професор Драганов, който също е и страхотен преподавател и също ще научите много при него. Тези два предмета са чудесни (когато социологията не я преподава Стилия Фелиси). За Здравка по ИБЖ обаче споделям напълно мнението ти. Пълна скръб е. 
~ Кътчето ~
Аз пък съм тъп ограничен и мързелив...екстра ще ми е

- NikTa
- Да живей словото
- Обратна връзка:
... Винаги съм си мечтала за такива колеги..

(Г. Г.)
(Г. Г.)
- Варненец
- Пишеща машина
NikTa написа:Ми щото ако си четен, може да си в мойта група, хихи ..![]()
Нямам и предтава
Мен ми трябва едиснтвено да съвместявам работата и университета, ако ще и 110 група да съм
Но трябва да призная, че на първо четене първа група са по-прецакани........
- NikTa
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Принципно да..
Ама то май все тая, която и група да сме, все ще имаме някви дупки и глупости... Пак има удобни и неудобни дни и за двете групи.. И все пак предпочитам да ми почват по-късничко лекциите, с оглед на мизериите с транспорта, с които тепърва ще трябва да свиквам..
Ама то май все тая, която и група да сме, все ще имаме някви дупки и глупости... Пак има удобни и неудобни дни и за двете групи.. И все пак предпочитам да ми почват по-късничко лекциите, с оглед на мизериите с транспорта, с които тепърва ще трябва да свиквам..
(Г. Г.)
(Г. Г.)
- brum-brumm
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
с ,,мъкър че`` и ,,голями`` beroeca сто процента не визира Здравка, а Камка...Аз също мисля, че по ибж големи глупости се сипят като цяло. Ама ако само слушаш без да си правиш труда да водиш записки /щото няма смисъл, тестът ти накрая е по на Здравка книгата/, не е чак толкова зле. Интересни неща има.
Аз не зная защо са ви махнали журналистическите жанрове. Ние миналата година имахме два семестъра тая дисциплина при деканката. Там е забавно и поучително
Аз не зная защо са ви махнали журналистическите жанрове. Ние миналата година имахме два семестъра тая дисциплина при деканката. Там е забавно и поучително
В черквата на тази роза черен бръмбър е монах...