Първокурсници 2009/2010

Подфорум към Факултета по журналистика и масова комуникация

Модератор: Шепот

Публикувай отговор
Аватар
NikTa
Да живей словото
Специалност: Журналистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Първокурсниците :)

Мнение от NikTa »

Е объркал се е човекът, то е ясно...
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Аватар
Soraya
Пишете, о, братя
Специалност: PR
Курс: първи

Мнение от Soraya »

Да, то е ясно.
Затова и сложих линка.
Щастието е единственото нещо, което човек може да раздава без да притежава.
Аватар
von
В началото бе словото
Специалност: СУ - Социология
Курс: втори

Мнение от von »

Не мога да гадая... А и на много хора може да им е от полза :idea:
Amantium ira amoris integratio! :connie_sleepymoon:

Изображение
Аватар
NikTa
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Абе при положение че това е подфорума на факултета по журналистика... не знам колко много биха били тези хора. :lol:

Иначе за очакванията, колеги... аз не тръгвам с голяма кошница, честно казано. Нали знаете, че мотото на СУ са традициите, а това си е нож с две остриета.
От предметите за първия семестър не съм бог знае колко очарована, но в крайна сметка всичко зависи от това как ще се преподават... И да има практика, практика, практикаааа... Ама не за десерт или само за лятото, а ол дъ тайм... Айде в началото е ясно, че ще ни почнат с някви основи и прочие, но после вече си трябва... така мисля аз де. Ще видим как мислят те. Пардон, Те. :lol:

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Аватар
Pushy
В началото бе словото
Специалност: журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Pushy »

pavlik написа: Кои са четните и нечетните номера ? Моят започва със 17.

какво значение има с какво започва номера ти? Важното е на какво завършва - последната цифра е четна, имаш четен номер; ако не е, обратното. А и на всички, мисля, номерата им започват със 17 ;)
"Всички сме в калта, но някои от нас гледат към звездите" Оскар Уайлд
Аватар
Soraya
Пишете, о, братя

Мнение от Soraya »

Аз имам информация, че при Кафтанджиев е много интересно и честно казано нямам търпение, специално за неговите лекции и упражнения :alien:

Моят номер започва с 80 :roll:
Аватар
Pushy
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Pushy »

Ти си ВО, нали така? На журналистите, май, започва със 17.... :roll:
"Всички сме в калта, но някои от нас гледат към звездите" Оскар Уайлд
Аватар
Soraya
Пишете, о, братя

Мнение от Soraya »

Да, ВО съм. Като се записвах ми направиха впечатление номерата, но сега не си спомням нищичко. :roll:
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

Ххахах така колеги значи да започвам...

Работя в спортен сайт от известно време - там 99% от хората са или завършили миналата година, или са завършили преди две, три години, или са 2, 3 курс...
Вчера се запознах с един пич случайно, та се оказа ,че и той е завършил ФЖМК...

Ако го казваше само 1 човек нямаше да го повярвам, но тук го казват близо хммм 6 човека ...

Та с 2 думи- пълна боза е нашия факултет...

Нищо няма да се научим по техни думи... Пълно губене на време...След 1-я семестър 99% от хората сприрали да посещават лекции,а тези които ходили се чудели какво правят там понеже самите професори, асистенти и други им е през... за обучението и за студентите...

Плюса на ФЖМК е ,че има практика, която обаче не значи автоматично, че ще те харесат по телевизии, радиа, вестници и др....
Да не говорим, че и да те харесат ще им вършиш най-черната работа за 300 лева (максимум 400)

А и да...Споделиха ми за въпросната Нейкова ли беше каква беше- тя била едиснтвената която държала на присъсттвие но главата не я слушала :lol:

С две думи колеги честито 8)

Все съм склонен да им вярвам при все, че и бероеца не е очарован ясна ми е картинката...

Пс:бероец брат де се загуби, да не си си сменил телефона драсни нещо в скайпа или на лс да се разберем да се видим 8)
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
shiny cruel bunny
В началото бе словото
Специалност: PR - задочно

Мнение от shiny cruel bunny »

Варненец написа:
Нищо няма да се научим по техни думи... Пълно губене на време...След 1-я семестър 99% от хората сприрали да посещават лекции,а тези които ходили се чудели какво правят там понеже самите професори, асистенти и други им е през... за обучението и за студентите...
Като си мека Мара, ше спреш да ходиш много ясно. Това не е гимназията, макар и професорите да се опитват да направят същата пародия и от факултета. И какъв е смисълът да блъскаш цял 12-ти клас, за да се набуташ в СУ и после да го оте*еш? Другата алтернатива е да идеш в НБУ и да бутнеш един тлъст бакшиш, та хич да не се натягаш.
Иначе историята с присъствието по лекциите е пълната простотия. Остава в студентските книжи да почнат да се пишат забележки и отсъствия. Така и така всеки преподавател те задължава да си купиш неговата книга, която си я разказва и по лекциите. Нищо не изпускат студентите, като предпочетат да се наспят, вместо да си покажат нацупените и сънени муцуни във факултета. Я сега клас стани, клас мирно!
Аватар
NikTa
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Ей тва е българското мислене... След дъжд не качулка, ми цял дъждобран. Тия неща се проучват предварително...

Аз продължавам да мисля, че ще е както си го направя. Ако някой смята да се ограничава с лекциите или дори да не ходи на тях - негов проблем. Аз не смятам.

Пък и в крайна сметка действително сме избрали най-малкото зло. Кефете се... :lol:

(Г. Г.)
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

shiny cruel bunny написа:
Варненец написа:
Като си мека Мара, ше спреш да ходиш много ясно. Това не е гимназията, макар и професорите да се опитват да направят същата пародия и от факултета. И какъв е смисълът да блъскаш цял 12-ти клас, за да се набуташ в СУ и после да го оте*еш? Другата алтернатива е да идеш в НБУ и да бутнеш един тлъст бакшиш, та хич да не се натягаш.
Иначе историята с присъствието по лекциите е пълната простотия. Остава в студентските книжи да почнат да се пишат забележки и отсъствия. Така и така всеки преподавател те задължава да си купиш неговата книга, която си я разказва и по лекциите. Нищо не изпускат студентите, като предпочетат да се наспят, вместо да си покажат нацупените и сънени муцуни във факултета. Я сега клас стани, клас мирно!

Няма нужда да се караш на мен- казвам ти какво чух не от един човек...
Айде не на мене тия....
Във всички университети нещата са повече от зле....
Разбирам само еидн или двама да ми го кажат това да го приема за лентяйство или предубеденост,ама то е масовост и вярвай ми хората които съм питал са искали да научат нещо и далеч не са скътавки- все пак работя с тях...
Камоли меки мариии...
Така че предстои да видя с очите си, но засега съм скептик...
Обазрованието ни е гола вода...

Никта- не знам за какви дъждобрани ми говориш, но и да бях го проучил това по- рано, макар да нямаше как да го направя, по- леко нямаше да ми стане-нали се сещаш? :wink:

Казвам ви какво ми споделиха познати минали по нашия път, пък вие,ако искате вярвайте, ако искате приемайте все ми е тая ....

И не е само каквото си го направиш, ако от твоя страна има интерес, а от отрсещшната липса на такъв успех да научиш нещо....
Обратното също е в сила.....

Аз поне съм го изпитал това в гимназията да имаш интерес, а остреща.... :wink:
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
NikTa
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Нали точно с тебе си говорехме преди време, че дори там не могат да ни направят журналисти, а само да ни помогнат, евентуално...

Четене и практика му е майката... И под четене визирам мнооого др неща, освен книгите на професорите.
А, и ''пробивност", разбира се... т.е. яко бутане или връзки.

Колкото до професорите - айде ще ги видим. То е ясно, че не всички са велики, но аз се сещам за поне 3 имена, от които няма да остана разочарована.

Иначе е истина, че с течение на кампанията и аз си промених вижданията относно СУ-мита и СУ-реалността, както ми е и ясно, че от много неща тепърва ще недоволствам, обаче тва е, в БГ просто няма къде другаде. Така че продължавам да очаквам, че от ФЖМК ще получа ако не много, то поне достатъчно. Другото, надявам се, ще си го свърша сама.

А Варненец, между другото, ти с четен или нечетен номер си, колега... :P

(Г. Г.)
Аватар
shiny cruel bunny
В началото бе словото
Специалност: PR - задочно

Мнение от shiny cruel bunny »

Не бе, не се карам. Само отбелязвах.
Ако си решил да учиш - хващаш и четеш. Кво ти дреме за професорите. Те навсякъде са (ако го кажа, ше ме баннат), ама пак всички се натискат за СУ...
Най-малкото използвай авторитета на университета, пък ако успееш да научиш нещо - толкова по-добре за теб. Поле за изява винаги ще има. От теб зависи колко имаш и колко искаш да покажеш :) Ше поживеем, ше видим кво е положението.
А тези, дето ти обясняват колко е зле факултета.. Може да са били аутсайдерите на своя випуск и да обвиняват всичко живо ;Р
xXx
В началото бе словото

Мнение от xXx »

Петима нероден Пекто опяват май....
Публикувай отговор

Обратно към “ФЖМК”