Манджа стрийт в Студентски Град

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Re: Манджа стрийт в Студентски Град

Мнение от Prudence »

Ураган от Кирки написа:Заглавие: Манджа стрийт в Студентски Град

[quote="Prudence":23sraumx]В макдоналдс не става нито за ядене, нито за бачкане! Само тоалетните стават за нещо. :x[/quote:23sraumx]

От личен опит ли говориш? Можеш ли да ми поясниш защо и какво? =)
Аз си го държах това като вариант, [b:23sraumx]парите са си пари[/b:23sraumx] :D
[/quote][/quote][/quote]

Тва ми го беше написал на лично, но поради някаква причина не мога да му изпратя съобщение. Май пише, че си е изключил личните. Затова:

Ами така:

1. Работа:
В Макдоналдс не е оферта да се работи - щях да работя там и им знам условията. Да не говорим, че съм работила в друга подобна верига. Стандартите, които се изискват са прекалено високи, за сметка на заплащането - което е по-лошо и от мизерно! Ако иксаш да говорим в цифри: Предлагат начално заплащане 2.80 лв. на час, след като се премахнат данъците и осигуровките, може би спада до 2лв. Което е нечовешко, като се има предвид работата и постоянното чистене, каквото е във всяка верига. Ако ти е интересно мога и др подробности да ти споделя.

2. Качество на храната:
Всеки знае, че Макдоналдс пълнят храната си с консерванти и почти всички продукти съдържат голямо количество захар, която сама по себе си е доста вредна за организма и черния дроб. На мен дори не ми е вкусно. Зарибяват малките деца с играчки и коли и погледни сега как е в Америка - всяко 3-4 дете е дебело. Може да погледнеш документалния филм "Supersize me", който го има в Замундата. Естествено, малко е преувеличено всичко, но можеш да отделиш нужната информация от преувеличеното.

Поздрави :)
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
Ураган от Кирки
Драскач
Специалност: панцеркомисар
Обратна връзка:

Мнение от Ураган от Кирки »

Благодаря много, че си направи труда :)
За личните - да; поради някаква моя глупост бях ги спрял. Сега работят.
За храната, аз не питах чак толкова, защото няма да намериш по - голям подръжник на това тази мизерна верига заедно с останалите за "бързо хранене" да бъдат сезирани за качеството на продуктите.

Интересуваше ме наистина само възможността за работа. 2 лева не е никак хубаво... отпадат.
Така никога няма да си купя PSP... или храна :king:
И днес йощ Балканът, щом буря за'фаща,
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Йе, сега какво излиза, че само в Макдоналдс ползват консерванти?

По принцип няма такова нещо като вредна храна.... иначе изобщо нямаше да я произвеждат, а какво остава - да я продават. В САЩ си има органи, които следят за качество на продуктите и храните. Поне в тях съм сигурен. Съответно дебелите американци не са дебели, щото ядат от макдоналдс, а щото много ядат по принцип. Без значение какво... И просто една част от тях не се поддържат физически, а само пукат храна и гледат филми. То и аз ше стана шишко по този начин...

Според мен Макдоналдс трябва да бъдат похвалени за инициативата да наемат деца, които са с 1 родител или сираци. В Манджа стрийт не правят такива неща... А и самата Манджа Стрийт не е лошо място, просто трябва да има по-голям контрол от страна на органите, но не сме в САЩ, тъй че стига капризи...

Сестра ми учи готварство и са ги карали на практика именно в кухнята на макдоналдс... ще я помоля да разкаже какво е видяла...

А по темата - Манджа Стрийт е като Уол Стрийт - ако нещо се прецака там, прецаква се цялата държава...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Ураган от Кирки
Драскач
Обратна връзка:

По принцип няма такова нещо като вредна храна....
Ти пък какво каза ... :)
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Ураган от Кирки написа:
По принцип няма такова нещо като вредна храна....
Ти пък какво каза ... :)

Замисли се - ако имаше такава, щяха ли да я продават? Евросъюза забрани генномодифицираните храни, т.е. ако сметнем че са вредни, то те са спрени и дори не стигат до потребителите. Така че ако под "храна" разбираме, тази дето стига до нас, то вредна такава няма...

А иначе какви са тези гивизилъци - вредна храна, затлъстявания, консерванти? Нашите бащи са яли какви ли не боклуци в казармите и са станали мъже, а вие се оплаквате от чийзбургери и пиете диетична кола. Дядо ми навремето само чийзбургери е ял, нали?
Аватар
Ураган от Кирки
Драскач
Обратна връзка:

По времето на комунистическата диктатура, може всичко да е било шибано, но храната е била истинска.
Питай сега баща ти и дядо ти, дали е чийзбургера е същата храна ;) Щом нямало вредна. Интересно как сам се опровергаваш.

ЕВРО СЪЮЗА ЛИ ЗАБРАНЯВА ВЕ!? ТИЯ КОИ БЯХА?
Курви, гъзолизци, педали и всякакви други, не хора.

Хайде ела да се видиме в София и ще те заведа на места, ти ще ми кажеш къде е евросъюза там.
Капитализъма има интерес в парите, не в качеството, ако не си прекарате това през дебелите черепи, няма да има напредък.

А ве човек, те цигарите са законни ... ти ми разправяш за храна ... хайде моля ви се.
Иначе ме кефиш човек, имаш консуматорско мислене ... всичко което ти дават е хубаво - лапай като невидял
* Без лоши чувства, разбира се. Просто говориш глупости :)

На държавата (визирай Серго Станишев, Бойко Борисов и Догана), МВР-то и всички останали частници адски много им пука за теб, спи спокойно.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Ааааа, ти си скептик, ясно...
Аватар
Ураган от Кирки
Драскач
Обратна връзка:

Не работя с такива определения, ако имаш нещо да ме опровергаеш - давай, да става дискусия :)
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Като цяло храната от Макдоналдс си е вредна, а на вкус на мен ми бие на пластмаса. Виж КФС е също толкова вредна, ако не и повече, но за мен е нива по-вкусно от Макдоналдс.
А за Манджа стрийт мога да кажа, че не е както едно време. Дори не минавам оттам, защото само като чуя някой мазен дюнерджия да се провиква "Какво щеее бъде за гуспоицата?" ми се отяжда.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Трябва ли да давам пълно описание на тоалетните в Макдоналдс? Ей ся изядох един чийзбургер+хамбургер и си ми беше що-годе вкусно, ама то човек като е гладен... Тая храна я ядох почти една година нонстоп/преди това бях яла има няма два пъти в живота си/, защото работех там и в почивките нямаше кой да се разкарва да ходи на друго място, защото това ти е единствения половин час за целия 8 часов работен ден. Та значи от тая храна стомаха ми се скапа. Вече втора година почти не съм там, а още не мога да ям много разнообразна храна, от което ми става лошо... Ходих на какви ли не лекари, пих какви ли не пенсионерски хапчета. Така че, искам само да кажа, че ако организмът ви се пристрасти към каквато и да е храна - то след това много ще му е трудно да приема различна. Това че в Макдоналдс дават боклуци е ясно, не искам да говоря за хората, които приготвят храната. В мое лице тая фирма изгуби сигурно 50% поне от хигиената на вс си ресторанти. Не яжте в Сити Център, понеже там не чистят нищо, което трябва да бъде почистено по стандарт... Дори ръцете не знам мият ли си.

За храната още искам да кажа, че има срок на годност, който е 10 минути на сандвичите и 7 минути на картофите. След тия минути нещата се изхвърлят. Не го правят навсякъде, това е ясно. Но щом нещата не стават за ядене след 10 минути, си правете заключенията.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Ivo Penev
Легендарен флуудър
Специалност: право
Обратна връзка:

Мнение от Ivo Penev »

пък после ми се смеят като си нося кутийките с храна от вкъщи :mrgreen:
memento mori
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Еми не, това е най-добрият вариант, ако имаш какво да си вземеш от вкъщи :wink: .
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

allshallperish написа:Трябва ли да давам пълно описание на тоалетните в Макдоналдс? Ей ся изядох един чийзбургер+хамбургер и си ми беше що-годе вкусно, ама то човек като е гладен... Тая храна я ядох почти една година нонстоп/преди това бях яла има няма два пъти в живота си/, защото работех там и в почивките нямаше кой да се разкарва да ходи на друго място, защото това ти е единствения половин час за целия 8 часов работен ден. Та значи от тая храна стомаха ми се скапа. Вече втора година почти не съм там, а още не мога да ям много разнообразна храна, от което ми става лошо... Ходих на какви ли не лекари, пих какви ли не пенсионерски хапчета. Така че, искам само да кажа, че ако организмът ви се пристрасти към каквато и да е храна - то след това много ще му е трудно да приема различна. Това че в Макдоналдс дават боклуци е ясно, не искам да говоря за хората, които приготвят храната. В мое лице тая фирма изгуби сигурно 50% поне от хигиената на вс си ресторанти. Не яжте в Сити Център, понеже там не чистят нищо, което трябва да бъде почистено по стандарт... Дори ръцете не знам мият ли си.

За храната още искам да кажа, че има срок на годност, който е 10 минути на сандвичите и 7 минути на картофите. След тия минути нещата се изхвърлят. Не го правят навсякъде, това е ясно. Но щом нещата не стават за ядене след 10 минути, си правете заключенията.
В заключение на това ще добавя, че ми става жално за родителите, които "награждават" дечицата си с детско меню на Макдоналдс.
Аватар
Ivo Penev
Легендарен флуудър
Специалност: право
Обратна връзка:

Мнение от Ivo Penev »

allshallperish написа:Еми не, това е най-добрият вариант, ако имаш какво да си вземеш от вкъщи :wink: .
чесно казано предпочитам да си сготвя нещо и в кутийки,щот тия боклуци полуфабрикатите и бързите закуски не ми понасят,не че ме бърка в почивката да си извадя пилето и ориза ;)
memento mori
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Ivo Penev написа:
allshallperish написа:Еми не, това е най-добрият вариант, ако имаш какво да си вземеш от вкъщи :wink: .
чесно казано предпочитам да си сготвя нещо и в кутийки,щот тия боклуци полуфабрикатите и бързите закуски не ми понасят,не че ме бърка в почивката да си извадя пилето и ориза ;)
Много правилно :) . Да имаше една мусакичка :drunken:

Прудънс, хаха, да. И аз не мога да разбера защо го правят. Най-зловещи са рожденните дни в Макдоналдс :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “Кулинарен раздел”