Градски транспорт - чета и не вярвам на очите си!
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
Re: Градски транспорт - чета и не вярвам на очите си!
ам, къде е тая улица ли е кво -ракова, търсих ама няма такава??? 
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Ракова болница, момиче. 
- Bushmen
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Съжалявам да ви разваля мечтите, но тук сте се събрали само "изстрадали" хора. Искате да имате хем метро, хем линии в тази посока. Нали идеята на метрото е да се олекоти уличния трафик - включително и на СКГТ или каквото му е новото име. Аз в Красно Село какво да кажа като ще имам метро 20549584 година, като никога няма да ми разширят Житница и живея до едно от най-големите задръствания в София. За мен прекачването е ежедневие, включително и до Ректората, а ако имах метро - независимо дали до нас или на 1-2-3-4 спирки, както е в Младост щях да съм доста благодарен
Проблема е не в метрото и реорганизацията на съпътстващия транспорт, а това че така като махнат определени линии и променят маршрута на други хората ще трябва да използват повече билети за да стигнат до желаната дестинация.Няма разумна алтернатива като таксуване на брой спирки, или на време или нещо подобно.Излиза, че по този начин от ЦГМ съзнателно и насилствено карат хората да харчат повече пари, което е доста нелицеприятно.
Айде ние студентите сме що-годе добре с картите, но обикновените хора???Трябва ли всички да си купуват месечни карти за всички линии само за да стигнат до работното си място, защото с новите реорганизации ще трябва да сменят 3-4 вида транспорт?
Айде ние студентите сме що-годе добре с картите, но обикновените хора???Трябва ли всички да си купуват месечни карти за всички линии само за да стигнат до работното си място, защото с новите реорганизации ще трябва да сменят 3-4 вида транспорт?
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Ами то парите за метрото все трябва да се избият от някой...
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Хммм... но ако по този начин се стимулира редовността, би било хубаво (по принцип)Batbayan написа:...Излиза, че по този начин от ЦГМ съзнателно и насилствено карат хората да харчат повече пари, което е доста нелицеприятно.![]()
Иначе за другото си прав -- че обикновеният гражданин, работещ на километри от забутания си дом в *краен квартал* забутания си офис *в друг подобен* ще се види задължен да си изкара карта за всички линии, за да я ползва за всичките си n-прекачвания... Да, ама... същото "набутване", изразено в парични единици, се получава и сега с маршрутките -- толкова много хора ги ползват всеки ден в примерно две посоки... 3 лв. х 5 дни х 4 седм. са си солидна сума.
Bottom line is, всеки сам си избира предпочитаният от него начин на придвижване, стараейки се да ограничи сблъскването си с нелепости и кожодерства до минимум
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Поправям те
Аз съм била гратисчия в метрото на няколко пъти. Уотевър.
Маршрутките са неимоверно удобни. Дори човек да пътува с талон от 10 билета и пътуването му да е 75ст вместо левче, едно прекачване пак изравнява позицията. С изключение на това, че в маршрутката се качваш и тя те докарва до-където-ти-трябва без да се налага да сменяш превозни средства. Плюс това заобикаля задръстванията. Много псувни отнесоха тия маршрутки, обаче не може да се отрече, че са доста добре измислена система с маршрути, които покриват райони, до които е изключително неудобно да се стига с градски транспорт.
Маршрутките са неимоверно удобни. Дори човек да пътува с талон от 10 билета и пътуването му да е 75ст вместо левче, едно прекачване пак изравнява позицията. С изключение на това, че в маршрутката се качваш и тя те докарва до-където-ти-трябва без да се налага да сменяш превозни средства. Плюс това заобикаля задръстванията. Много псувни отнесоха тия маршрутки, обаче не може да се отрече, че са доста добре измислена система с маршрути, които покриват райони, до които е изключително неудобно да се стига с градски транспорт.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Аха като например маршрутка №10 която ходи през уикенда от Златните мостове та чак до град Банкя и ти спестява поне 2-3 превоза
Иначе това да слеят 76 и 94 в линия до студентски ми се вижда глупаво, след като и сега 102 си върви до студентски и от Димитър Несторов нагоре просто ще се дублират, а 76 наистина си е добър директен превоз за хората около бул . България и околностите до Младост 4, макар и да се пътува мининмум час. А и 111 е много добра линия за връзка от Люлин до Младост 4 и ако я орежат ще е егати тъпотията
И аз чакам да ми направят метрото до Младост 4 и и до НДК ама дотогава има да си чакам още 10 години сигурно, щото само аз си знам какъв кошмар е да се пътува с 204 по задръстванията, които почват след НДК още и се точат чак до Орлов мост, ама нъцки
Иначе това да слеят 76 и 94 в линия до студентски ми се вижда глупаво, след като и сега 102 си върви до студентски и от Димитър Несторов нагоре просто ще се дублират, а 76 наистина си е добър директен превоз за хората около бул . България и околностите до Младост 4, макар и да се пътува мининмум час. А и 111 е много добра линия за връзка от Люлин до Младост 4 и ако я орежат ще е егати тъпотията
И аз чакам да ми направят метрото до Младост 4 и и до НДК ама дотогава има да си чакам още 10 години сигурно, щото само аз си знам какъв кошмар е да се пътува с 204 по задръстванията, които почват след НДК още и се точат чак до Орлов мост, ама нъцки
Като птичка в небесата 
- HeyGod
- Легендарен флуудър
Да живее велосипеда!
По-бързо средство от това няма,няма и да има.
По-бързо средство от това няма,няма и да има.
Pick your moment and make the right play...

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
- ники
- Легендарен флуудър
Да, ама няма велоалеи, а карането на колело по улиците не е много безопасно.
Ами, бързо се свиква. Пък и за няколко карания, човек си намира относително безопасен и бърз маршрут.
Knights of the Cross
- Lord
- Легендарен флуудър
- Курс: втори
Да, наистина перфектно са разчели как да спестят някой друг лев и да увеличат приходите от пътуващите, без последните дори да се усетят. Тва е като на вивател новите бизнес планове (които са пълна мъка).Според мен от СКГТ много добре са си направили сметката
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Вече няма вивател, има вивакомLord написа:Да, наистина перфектно са разчели как да спестят някой друг лев и да увеличат приходите от пътуващите, без последните дори да се усетят. Тва е като на вивател новите бизнес планове (които са пълна мъка).Според мен от СКГТ много добре са си направили сметката
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
На кафево.. само глобул..
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
- ники
- Легендарен флуудър
Kaто стана дума за колелета, преди 1 час за малко да прегазя три цигането, които изникнаха със своите балканчета от нищото, карайки точно срещу фиатката. Такива псувни отнесоха, ама поне си запазиха живота, а аз не станах убиец. Беше за малко. Ама ако беше станала поразията, аз щях да съм виновен.