[КСК 2010] Български език и литература
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Подготовка по БЕЛ, КСК 2010-2011
Дебелянов към 7 до 9 страници. 
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- cuci
- В началото бе словото
- Специалност: международни отношения
- Курс: първи
Споделям мнението виhappyswift написа:Не си самаWickedWitch написа:Само за мен ли историята е много по-приятна отколкото литературата? Не, че не харесвам БЕЛ, но по история винаги ми е било удоволствие да уча : )
The only way to get rid of a temptation is to yield to it
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
А така колежке ! 
- The_iMMortal_f
- Паисий
- Курс: друг
Пфф. Само дето не ми се счупи ръката.. "Сиротничеството в Димчовата поезия" .. Ей връз тфа нещичко писах ли, писах днеска...
Ще видим какви съм ги сготвила в Неделя
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
- Diegooo
- Драскач
- Курс: кандидат-студент
Ако загина на война,
жал никого не ще попари -
изгубих майка, а жена
не найдох, нямам и другари
жал никого не ще попари -
изгубих майка, а жена
не найдох, нямам и другари
Докато го надявам,надявам се... - Радой Ралин
- The_iMMortal_f
- Паисий
Излагация или не до там..
Не ми е харесала "Грях и изкупление в поезията на Дебелянов", която писах , за да науча основната , използвайки помощни материали.."Сиротничеството" пък...Ако ми видите рецензиятаааа хораа.... Тая жена не й се свиди червения химикал...един лист стабилно го е изписала ситен шрифт..
Иначе каза, че в най-лошия случай -4,25 в добрия 4,50.. което е добре, защото Димчо не е сред любимците ми, но пак става..И за да е сигурна, че ще е научен , пак трябва да го пиша заедно със чичко Смирненски.. ( Абе, защо този го мисля за п*дофил
Говори с такава любов към малките деца.. както и да е.. не съм го писала това
) и така..
Не ми е харесала "Грях и изкупление в поезията на Дебелянов", която писах , за да науча основната , използвайки помощни материали.."Сиротничеството" пък...Ако ми видите рецензиятаааа хораа.... Тая жена не й се свиди червения химикал...един лист стабилно го е изписала ситен шрифт..
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости
The_iMMortal_f Не се притеснявай, в началото е така, ще имаш червено по темите, но с течение на времето няма да е така. Аз като ходих на уроци и като госпожата ми върна първата тема - манеее ужас много червено, супер много рецензия и всякви грешки. Но после взех да задобрявам хахахах. Та не се отчайвай де. 
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Ако попаднат на издание с добър редактор!ROKFELER написа:.Моят съвет е да четете колко се може повече книжки от различни области (за предпочитане -художествена литература![]()
),а не да се ограничавате само с творбите от конспекта.Това ще обогати значително езиковата и пунктуационната ви култура,а повярвай те ми-демонстрирайки висок стил на изказване,добрата оценка ви е в кърпа вързана
![]()
- The_iMMortal_f
- Паисий
Бясна съм!Имам чувството, че всеки момент ще изляза от кожата си.
Днеска правихме входно по Литература...Росич, разбира се е гаден и направи 6 различни групи, да правим анализ на произведения от Дебелянов и Яворов..С други думи 17 произведения..вскяка група тегли..какъвто ти е късмета..От седмица уча като бунак..На уроците всичко е ок..само че една от моя клас - патката, заспала, тъпа..ходи при същата учителка.Е, да ама литературата определено НЕ е предмета с който трябва да кандидатства..И това не е само мое мнение..
Явление от миналата година:
(Края на годината.Изпитване за оценка)
-Какво е по жанр стиховорението "Елате ни вижте?"
-Гръцка ода.. - нейния отговор...
Та нашата хубавица, точно днес на милата и се е стоварило всичкто екзистенциално страдание в тоз живот видите ли..било болно... милото то..И защото била болна решила да не учи, а да преписва..Добре бе, майка му да *** Нали твърдиш , че си Queen of Literature??? За какво преписваш...????Защото много я знаеш ли?
А аз?Какво направих аз ли?Аз - хамалинът от страх(защото за да препишеш при този даскал трябва да си 90 % не със всичкия си и 10 % адски курназ..) не преписах..научих си..е меко казано!!!!!!!!!!8 часа до 12 и 30..като идиотче повтарях 17 прозиведения..Изпадах в некакви хипнози.Забравих да пикая...А тя милата преписала..
Преди часа:
Друга съученичка идва при мен:
-Мони, обясни ми "Маска" като за идиот, повече от 3 не искам..
-А ми (името й) виж, тя дойде..Накрай я тя да ти обясни (естествено го правя с умисъл, за да видя дали изобщо си е направила труда да научи нещо, или пак е разговаряла 2 часа с оня софийски простак по телефона майка й шиб*на!)
Тя се включва в разговора:
- За кое?
-За "Маска"
-Ами..ъъ..(много обича да вкарва този звук в речта си)..за поета става въпрос и за в..в..в...?в?
Аз: -Вакханката може би????
-Да е същата..
Голямо обяснение няма що!?!?!?
Яд ме е че учих като идиот..Направо се разревах от Яд..не ме интерсува..Ще говоря с г-жата в Неделя..Изрично ще питам тя колко има на пробния изпит, защото съм 1000000000000% убедена, че тя няма съвестта да си скрие всички материали и да си го направи честно...и е преписала..и тя ще има 5,50, а аз буначенцето-тъпичкото 4,50...
Бясна съм...Така никога не съм се впечталявала от дребните неща, но този път, тъпата, нае**на патка мина всякакви граници на тъпотията си и тъпрнието ми
Мерси, че ме изслушахте.....Просто не е честно....
П.С. СамоЦензурирах се!
Днеска правихме входно по Литература...Росич, разбира се е гаден и направи 6 различни групи, да правим анализ на произведения от Дебелянов и Яворов..С други думи 17 произведения..вскяка група тегли..какъвто ти е късмета..От седмица уча като бунак..На уроците всичко е ок..само че една от моя клас - патката, заспала, тъпа..ходи при същата учителка.Е, да ама литературата определено НЕ е предмета с който трябва да кандидатства..И това не е само мое мнение..
Та нашата хубавица, точно днес на милата и се е стоварило всичкто екзистенциално страдание в тоз живот видите ли..било болно... милото то..И защото била болна решила да не учи, а да преписва..Добре бе, майка му да *** Нали твърдиш , че си Queen of Literature??? За какво преписваш...????Защото много я знаеш ли?
А аз?Какво направих аз ли?Аз - хамалинът от страх(защото за да препишеш при този даскал трябва да си 90 % не със всичкия си и 10 % адски курназ..) не преписах..научих си..е меко казано!!!!!!!!!!8 часа до 12 и 30..като идиотче повтарях 17 прозиведения..Изпадах в некакви хипнози.Забравих да пикая...А тя милата преписала..
Преди часа:
-А ми (името й) виж, тя дойде..Накрай я тя да ти обясни (естествено го правя с умисъл, за да видя дали изобщо си е направила труда да научи нещо, или пак е разговаряла 2 часа с оня софийски простак по телефона майка й шиб*на!)
- За кое?
-За "Маска"
-Ами..ъъ..(много обича да вкарва този звук в речта си)..за поета става въпрос и за в..в..в...?в?
-Да е същата..
Яд ме е че учих като идиот..Направо се разревах от Яд..не ме интерсува..Ще говоря с г-жата в Неделя..Изрично ще питам тя колко има на пробния изпит, защото съм 1000000000000% убедена, че тя няма съвестта да си скрие всички материали и да си го направи честно...и е преписала..и тя ще има 5,50, а аз буначенцето-тъпичкото 4,50...
Бясна съм...Така никога не съм се впечталявала от дребните неща, но този път, тъпата, нае**на патка мина всякакви граници на тъпотията си и тъпрнието ми
П.С. СамоЦензурирах се!
- La_Contessa
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
- Курс: четвърти
The_iMMortal_f
Въобще не си хаби нервите заради подобни индивиди!
Учи не 8, че и повече часове, да не ти пука кой как минава!!!
Ти си учиш за себе си- твърдо вярвам в това и винаги съм се дразнела на хората, които преписват... и се правят на всезнаещи
Бъди сигурна, че вашият учител е абсолютно наясно кой колко разбира от материала.
Дори и сега в началото да изкараш някоя 4, не се притеснявай скоро без проблем ще изкарваш 6!
Продължавай да учиш по литература и ще изкараш високи оценки на матурата и на изпита по БЕЛ!
пп: още колко има да се зомбираш и да забравяш за света .......докато си в 12 клас
и не забравяй, че има и много хубави неща в 12клас
Въобще не си хаби нервите заради подобни индивиди!
Учи не 8, че и повече часове, да не ти пука кой как минава!!!
Ти си учиш за себе си- твърдо вярвам в това и винаги съм се дразнела на хората, които преписват... и се правят на всезнаещи
Бъди сигурна, че вашият учител е абсолютно наясно кой колко разбира от материала.
Дори и сега в началото да изкараш някоя 4, не се притеснявай скоро без проблем ще изкарваш 6!
Продължавай да учиш по литература и ще изкараш високи оценки на матурата и на изпита по БЕЛ!
пп: още колко има да се зомбираш и да забравяш за света .......докато си в 12 клас
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Сим, помисли си друго - ти учиш. Тя преписва.
Ще преписва на входното. Ще преписва на пробните изпити. Ще се успокоява, че е "дъ бест, разбираш ли"... И на "истинския" изпит ще се провали с гръм и трясък. Там не е никак лесно да препишеш.
Ти си учи за твоето си входно (много ги мразех, ауууу!), за твоя си пробен изпит, за твоя си реален изпит по литература. Бъди сигурна, че си се подготвила и не гледай в чуждата паничка.
Ще преписва на входното. Ще преписва на пробните изпити. Ще се успокоява, че е "дъ бест, разбираш ли"... И на "истинския" изпит ще се провали с гръм и трясък. Там не е никак лесно да препишеш.
Ти си учи за твоето си входно (много ги мразех, ауууу!), за твоя си пробен изпит, за твоя си реален изпит по литература. Бъди сигурна, че си се подготвила и не гледай в чуждата паничка.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
BLUSH
- Постоянно присъствие
The_iMMortal_f написа:Бясна съм!Имам чувството, че всеки момент ще изляза от кожата си.
Преди часа:
- За кое?
-За "Маска"
-Да е същата..
Бясна съм...Така никога не съм се впечталявала от дребните неща, но този път, тъпата, нае**на патка мина всякакви граници на тъпотията си и тъпрнието ми![]()
П.С. СамоЦензурирах се!
Винаги ще има някой преписал..не знам защо се ядосваш толкова...Ти си учи-важното е колко ще имаш на изпита
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
- The_iMMortal_f
- Паисий
Знам...просто не е честно..живота е скапан..
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Право
- Курс: трети
Бели кахъри..
Права си, да, но за какъв ч*п ще издаваш измамничката? Ако преподавателят ти е такъв цербер, то тогава ситуацията може да заприлича на една подобна, за която четох из подфорума на ЮФ, свързана с озлобяването на съответния преподавател към всички останали колеги.
Права си, да, но за какъв ч*п ще издаваш измамничката? Ако преподавателят ти е такъв цербер, то тогава ситуацията може да заприлича на една подобна, за която четох из подфорума на ЮФ, свързана с озлобяването на съответния преподавател към всички останали колеги.
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
- The_iMMortal_f
- Паисий
Не, не..не съм gossip..не ме разбирайте погрешно..Даскала си е цербер и никой няма намерение да я издава баш на него..Въпроса е, че ходим при една и съща г-жа на уроците, а тая жена има такова реноме в града и страшно много енергия влага да те научи на нещо, и много държи да не се преписва..много мрази да я лъжат, ама тя се усеща де...Просто освен учител, аз с нея споделям наистина такива основни неща..аз знам, че ще си остане между нас..