Важно за всички студенти !!!

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
tedkata_volley
В началото бе словото

Re: Важно за всички студенти !!!

Мнение от tedkata_volley »

който иска може да разпространява линка за повече публичност благодаря на всички отзовали се :)

http://bgpetition.com/vsichki-studenti-ravni/index.html
Аватар
Arsena
От дъжд на вятър
Курс: друг

Мнение от Arsena »

Леко тъп въпрос от заблуден заек :albino:
Може ли да се кара колело от Студентски град до СУ :D
tumnasianka^
В началото бе словото
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от tumnasianka^ »

Може разбира се. Е, не че има велоалей, такъв "лукс" в София нямаме. :lol: Даже е много приятно - минаваш през цялата Борисова градина. Докато си караш, няма да те прегазят или да дишаш вредни изпарения от автомобилите, или поне ще са по-малко. Зеленинка и алеи! Много е приятно. И от Студентски пътя е все надолу, така че няма и да се изморяваш изобщо.
Усепх с колелото в София, наистина си е алтернатива, стига да не се страхуваш, че може да те згазят. И аз мисля да ходя с него до СУ. Моят маршрут, далеч не е толкова приятен. Минавам през почти всеки видове павета на центъра докато стигна до там, но...поне е лесно, приятно, икономично и бързо. :D Е, зимата май ще прибягваме до транспорта, но ако няма сняг, колелото пак е вариант.
Remember yesterday - walking hand in hand
Love letters in the sand - I remember you
Through the sleepless nights and every endless day
I'd wanna hear you say - I remember you
....... Skid Row .......
Аватар
Arsena
От дъжд на вятър
Курс: друг

Мнение от Arsena »

Много добро предложение- повечето студенти се движат само от Студентски град до мястото на лекциите, а ни трябва движение и свеж въздух :D
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

И на мен не ми харесва цената на билетчето, но в крайна сметка тук какво си отговарп на цената. Идеята на градския транспорт е да стигнеш от точка А до точка Б. Да, понякога е по-бързо и приятно да го направиш пеша, особено разтоянията в Центъра определено не са за градски транспорт. Но примерно да се придвижваш на по-големи разстояния си е оферта. Аз затова и винаги си плащам, дори да се кача за 1-2 спирки пак го правя. Не си струва нервите, които ще похабя, ако ми се озъби някой контрольор и ме свали, а после ми отнема ценно време за разправии. Всички искаме по-добър градски транспорт, ама като не си плащаме, това не се променя.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
tedkata_volley
В началото бе словото

Мнение от tedkata_volley »

Подписвайте :) :) :)
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

tumnasianka^ написа:Може разбира се. Е, не че има велоалей, такъв "лукс" в София нямаме. :lol: Даже е много приятно - минаваш през цялата Борисова градина. Докато си караш, няма да те прегазят или да дишаш вредни изпарения от автомобилите, или поне ще са по-малко. Зеленинка и алеи! Много е приятно. И от Студентски пътя е все надолу, така че няма и да се изморяваш изобщо.
Усепх с колелото в София, наистина си е алтернатива, стига да не се страхуваш, че може да те згазят. И аз мисля да ходя с него до СУ. Моят маршрут, далеч не е толкова приятен. Минавам през почти всеки видове павета на центъра докато стигна до там, но...поне е лесно, приятно, икономично и бързо. :D Е, зимата май ще прибягваме до транспорта, но ако няма сняг, колелото пак е вариант.
Не Бойко Борисов, не Супермен, ами не знам кой да дойде, че да съумее да изгради велоалейна мрежа. Освен в Борисовата и тук-таме с разни отсечки по няколкостотин метра - не става.
То на някои места тротоарите не стават за вървене. Пр. Ловен парк - в топло време понякога вървя пеш. ФМИ - Студентски (50 блок да кажем) го извървявам за 40 минути. Натискайте се (в прекия смисъл, защото точно така се получава) в рейсо.
А с велосипед по платното не си е оферта. Пак за ловен парк се сетих... еми като има велосипедистче на платното - за да бъдеш максимално предпазлив към живота му, трябва да направиш нарушение.
Движиш вдясно, успоредно на тебе движи некъф калъф с 50-60, трябва да забързаш, че да заобиколиш велосипедистчето и да не попречиш на тоя до тебе. Другия вариант - ти си вляво, разен галфон е вдясно и му предстои заобикаляне на велосипедист, тогава пак превишаваш скоростта, за да не те засече грозно.
А в същото време нинджите са точно из трънкалаците с радарчето. Дреме му на к*ра на тъпата кука велосипедист ли си заобикалял, пън ли. Зат'ва велосипедистчетата въобще не ми се нравят. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: А по кръстовищата като почнат да се пречат... и мотопедчета гадни.
Като не ви е свиден живота - има си ножове, бръсначи, бесилки. Ама не вкарвайте други хора в грехове.

Карайте велосипеди на оф-роуд. Чист въздух, истински емоции. Аз така правя. В градски условия е съкс!
Изображение
Аватар
Ураган от Кирки
Драскач
Специалност: панцеркомисар
Обратна връзка:

Мнение от Ураган от Кирки »

На мене ми е интересно кой оптимист все още иска да си пробва късмета и да кара колело по София? Велосипедът е един много полезен и приятен вид транспорт, но пари да ми дават няма да го ползвам в София, защото там е по - скоро обратното, а именно - вреден за здравето и неприятен като изживяване. Никакви вело-алеи също. И да има нови няма да ги ползвам. Напразно ще се разхищава боя само. При автогара "Овча Купел" имаше хубав широк тротоар който почти никой не ползваше защото е в близост до горнобански път ( а там трафика е тежък и не се диша ), но от когато има две линии боя и колело и човек нарисувани на тях е пълно ...
Смятам, че това е показателно за софиянеца с колело - поза без много мисъл.
И днес йощ Балканът, щом буря за'фаща,
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

:mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen:

всъщност тоя тротоар скоро го оправиха...
Инак беше мноооого разнебитен :wink:
la douleur exquise
Аватар
Ураган от Кирки
Драскач
Специалност: панцеркомисар
Обратна връзка:

Мнение от Ураган от Кирки »

Сега и на болниците и на училищата да хвърлят един ремонт, но не да сложат рампички, нови дъски и маркери а наистина да направят нещо, ще е велико :king:
Защото мога да дам примери с милиарди левове изтекли по ненужни и безнадеждни проекти, а там дето си куца - си куца.
И днес йощ Балканът, щом буря за'фаща,
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

В София едвам едвам се опитват да оправят проблема със задръстванията, вие за велоалеи се безпокоите. Нали има някакви? Не е като да няма. Има достатъчно паркове, в които може да се кара. Но аз лично не разбирам карането на колело в София. Струва ми се опасно, както за крайниците ми, така и за дробовете ми. :D .

Иначе една карта за всички линии, за един месец е 17лв, колко по-евтина искате да е :roll: . Ако искате да ни я направят 50лв, както е стандартно. Сметнете си, дори и по 50 стотинки да давахте за билет, ако използвате градски транспорт поне 4-5 пъти /както е в моя случай/ на ден, ще видите, че пак по-евтино ви излиза. Това е едно от нещата, които е редно да се плащат.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Morgenrot
Пишете, о, братя
Специалност: .

Мнение от Morgenrot »

Специално за транспорта винаги много съм се чудила защо го намирате за скъп и защо винаги го изкарвате толкова лош.. Че то навсякъде автобусите закъсняват, понякога не минават, навсякъде има много хора - нормално е в пиковите часове да е гъчканица.
Вярно е, че в София има най-много жители/обитатели, но пък и имате най-много и най-различни алтернативи за придвижване? Колкото до цената, аз дори го намирам евтин! За сравнение ще споделя с Вас, че във Варна, където билетчето също е левче от край време и където всеки си плаща билета, цената на карта за учащи/студенти за една линия е 21 лева. Повече отколкото цената на Вашите карти за всички линии! Карта за две линии във Варна струва точно 2x21=42лв, без никакви намаления! А карта за всички линии дори не се предлага за учащи/студенти !!!
И Вие се оплаквате с тези нищожни цени? Та какво са 7 лева за една линия, ако пътувате цял месец с нея отиване и връщане? Вие 7 лева бихте навъртяли само за 3-4 отивания и връщания. Отскоро Ви се предлага и услугата да следите кое превозно средство къде кога ще пристигне, имате си електронни табла (макар и не навсякъде и потрошени - ама да не би пък аз да съм ги строшила?) .. И не ми излизайте с това "да, ама имаме скапани контрольори". Нормално е да има кондуктори и контрольори! Те просто си вършат работата, не са Ви виновни, че сте решили да минете безплатно. Това е услуга, която се извършва и щом се използва от Вас, следва да бъде заплатена и от Вас. Представете си какво би била София без градския транспорт, как бихте се придвижвали без него - с каручки до СУ и обратно? На кафе с коне!? Или може би за да избегнете закъснения и евентуално запъване на магаренцето на някое кръстовище, щяхте да развиете някакви летателни способности ...
Хайде малко се стегнете и се научете да цените и пазите това, което Ви се предоставя!
Пейте, развратници, таз' тъжна песен,
родена от слънцето в устата на змея.
В нея аз плача за плъха обесен,
увиснал грозно на полилея..
Йовков
От дъжд на вятър

Мнение от Йовков »

София ли е единственият град в България, в който кондукторите не ти продават билети в рейса (както е например в Пловдив и Варна)? Бил съм в Москва и е същото като в София (с изключение на това, че всички превозни документи са абсолютно магнитни, така че никъде няма перфоратори). Също така там всеки месец се издава нова карта, наречена "Единный...", като на мястото на многоточието седи името на месеца. Тази карта е на една цена за всички (1500 р.). Въпреки че тя важи и за възрастните хора, те си изваждат доживотни карти (магнитни карти, които издадени веднъж, се зареждат толкова пъти, колкото искаш; има карти, заредени за по една година). Тук има много алтернативи за изгодно пътуване в градския транспорт и даже мисля, че тук е много по-добре отколкото в Москва (там даже въпросната карта, издаваща се на дата 1 всеки месец, има ограничение до 70 поездки в метрото за месец, докато в София подобно нещо няма).
Друг е въпросът, защо има хора, на които просто им доставя удоволствие да унищожават транспортните средства (бях разказвал за новозакупения тролей с номер 7, който вече е с графити).
Последно промяна от Йовков на 22 Сеп 2009, 13:21, променено общо 3 пъти.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

Йовков, не ти схванах забележката :D .
В рейсовете се продават билети, но човекът първо трябва да се научи, че трябва да го прави.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Йовков
От дъжд на вятър

Мнение от Йовков »

Аз имах предвид, че в другите градове (освен в София) билети се продават от кондуктор, който постоянно е в рейса, докато в София си ги купуваш я от спирката, я от шофьора.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”