Английска филология 4
Модератор: Don Horhe
-
Sine Qua Non
- От дъжд на вятър
- Специалност: английска филология
- Курс: първи
Re: Английска филология 4
Благодаря!
Има доста да си чета...
You were one of a kind
One who'd never give it up
Even when they put a price on your head
Rise again little fighter
And let the world know the reason why...
- streetdog
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Италианска филология
- Курс: втори
Последните няколко мнения са изчистени. Форума е място, където хората идват за да дискутират и да си помагат, а не за да се заяждат
hahaf да се чувства предупреден
streetdog
hahaf да се чувства предупреден
streetdog

- CellarDoor
- Пишете, о, братя
хора, някой помни ли от какви компоненти се състоеше частта за езиковите семейства по лингвистичен дебат? бяха 7, мисля - имаше за езиците в групата, други групи, къде се говорят тези езици, linguistic features и графа за допълнителни бележки.. ами другите?
опитвам се да си подредя информацията в главата..
дано да се падне нещо лесно, даноданодано
- Corporal
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
CellarDoor написа:хора, някой помни ли от какви компоненти се състоеше частта за езиковите семейства по лингвистичен дебат? бяха 7, мисля - имаше за езиците в групата, други групи, къде се говорят тези езици, linguistic features и графа за допълнителни бележки.. ами другите?опитвам се да си подредя информацията в главата..
Aми аз каквото си спомням беше - Езиците, които са в дадената група ; Кои са, ако има, дъщерните групи на по-голямата група; Морфологични особености; Допълнителни бележки, както сам/а каза ... И друго, за жалост, не си спомням.
"I really hate guys who attack me when they've got no hope of ever defeating me."
Нали в Английска филология има възможност да се учи втори език? След кой курс може да се учи и втори език може ли да бъде руски? Руският е към друг факултет - към ФСлФ и затова питам дали може. 
- CellarDoor
- Пишете, о, братя
Corporal, мерси все пак 
Midsummer, може
аз записах руски за тази година - от втори курс са чуждите езици.
Midsummer, може
Благодаря за отговора.
А руският като втори език от самото начало ли се учи, на ниво начинаещи? Аз никога не съм учила руски, но разбирам добре езика. Бих искала да започна от ниво начинаещи.
Този втори език нали няма да се води като втора филология, а в дипломата ще бъде записан просто като Втори език - руски?
Този втори език нали няма да се води като втора филология, а в дипломата ще бъде записан просто като Втори език - руски?
- CellarDoor
- Пишете, о, братя
ами да, би трябвало да се учи от първо ниво. или поне да има различни групи за различните нива, но тогава сигурно ще има някакъв предварителен тест (мен лично не ме радва особено идеята да разбера колко всъщност НЕ знам руски, въпреки руската ми гимназия..)
в никакъв случай не се води втора филология
в никакъв случай не се води втора филология
-
snijana
- В началото бе словото
- Курс: четвърти
Вторият език е факултативен предмет, който трябва да се учи 5 семестъра (тоест, да имате 5 оценки в книжката). Обикновено отива 2, 3 курс и 1 сем. на 4 курс.
futuristic ain't shit to me
- kisi
- В началото бе словото
- Специалност: право
- Курс: първи
А лекциите къде се провеждат? Защото знам,че има сграда за чужди езици на СУ срещу skyy city?
-
snijana
- В началото бе словото
- Курс: четвърти
Всичко е в ректората. Евентуално част от практическия и втория език може да са на 4км.
futuristic ain't shit to me
Дали има някакъв телефон, на който всъщност да отговарят вашите секретарки или някой друг от катедрата ви? Не мога да се свържа по тези от сайта на СУ. И да не отговорите - просто ще ми се наложи да отида лично, но ако го направите - ще съм ви много признателна.
Убийте ме :Р Знам че го искате...
Cheers!
Убийте ме :Р Знам че го искате...
Cheers!
- sindri
- От дъжд на вятър
- Специалност: английска филология
- Обратна връзка:
Всъщност, винаги когато ми се е налагало, съм ходила лично да говоря с тях така че не мога да ти помогна, sorry
language is an instinct
Aw... thanks anyway, sindri!
Някой друг? Малко просто нямам възможност за приемното им време, а ми се искаше преди началото на годината да е....
Някой друг? Малко просто нямам възможност за приемното им време, а ми се искаше преди началото на годината да е....
-
sagrat_cor
- В началото бе словото
Добре дошли на всички нови колеги в АФ. Поздравявам ви за избора на специалност. Аз като стара пушка да кажа, че в нито един момент от следването, че и след това, не съм съжалила за този си избор. Единственото, за което трябва да ви е криво е, че няма да имате уникалния шанс да ви преподава проф. Шурбанов - абсолютно велик човек. На добър час на новия випуск и бъдете здрави!