Протест срещу увеличението на таксите в университетите
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Re: Протест срещу увеличението на таксите в университетите
Теб нали сега те приеха право? Е, ако преди не си се сблъсквал, то определено сега ще срещнеш понятието "злоупотреба с правото".
Освен това има предостатъчно законни средства, чрез които да вгорчиш нечий живот, стига да разполагаш с точната информация.
Освен това има предостатъчно законни средства, чрез които да вгорчиш нечий живот, стига да разполагаш с точната информация.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

То хубаво злоупотреба, но трябва и да има основание.Примерно ако в едно село има 1 светофар, няма почти никакъв трафик и единственият полицай не се разбира с Пенчо.
Веднъж полицаят вижда Пенчо да пресича на червено на единствения светофар, вади свирката, спира го и му съставя акт за нарушение, не защото му дреме, а защото мрази Пенчо.Никъде в последните 20 години не съм чувал някой да си е правил труда да съставя такива актове, но те съществуват.И какво може да направи Пенчо - верно, че полицаят най-вероятно е имал лични подбуди да санкционира лицето, но е имало законово основание и това е едно от задълженията на полицая.
Случая е малко гаден, защото дори и да има злоупотреба с правото ( примерно полицаят вижда как стотици хора на ден правят същото нарушение и не реагира) Пенчо наистина реално е нарушил закона.По-скоро той ще си остане с глобата, а полицаят ще претърпи дисциплинарно наказание, че не си върши винаги работата по този начин, след като веднъж е отворил вратата на забелязването на тези нарушения.
Веднъж полицаят вижда Пенчо да пресича на червено на единствения светофар, вади свирката, спира го и му съставя акт за нарушение, не защото му дреме, а защото мрази Пенчо.Никъде в последните 20 години не съм чувал някой да си е правил труда да съставя такива актове, но те съществуват.И какво може да направи Пенчо - верно, че полицаят най-вероятно е имал лични подбуди да санкционира лицето, но е имало законово основание и това е едно от задълженията на полицая.
Случая е малко гаден, защото дори и да има злоупотреба с правото ( примерно полицаят вижда как стотици хора на ден правят същото нарушение и не реагира) Пенчо наистина реално е нарушил закона.По-скоро той ще си остане с глобата, а полицаят ще претърпи дисциплинарно наказание, че не си върши винаги работата по този начин, след като веднъж е отворил вратата на забелязването на тези нарушения.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Амиии, да, основание... в повечето случаи са парите. Ели пък когато става дума за нечий бизнес - пари, пари, пари.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Всеки разговор в скайп се пази от доставчика? Жестоко! Нали имаше някой тук с изгубена хронология? Ако пък и ги четата ... още по-яко 
Точно това имам предвид и аз - ако основание са парите, то на никой не му трябва да има законово основание на достъп до информация - просто ще си хакне и ще си вземе информацията, а търговецът може дори и да не разбере ако всичко бъде изпълнено професионално.При записите някой от МВр трябва да ги изиска, някой да се разпише и т.н. схема, в която е по-лесно да бъде доказана злоупотреба.MidwinterSun написа:Амиии, да, основание... в повечето случаи са парите. Ели пък когато става дума за нечий бизнес - пари, пари, пари.
От друга гледна точка достъпът до инфо без съмнение за престъпление нарушава принципите на конституцията за неприкосновеност на личната кореспонденция.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
В първи курс ще ви учат, че конституцията има непосредствено действие. Ами... не е точно такаBatbayan написа: От друга гледна точка достъпът до инфо без съмнение за престъпление нарушава принципите на конституцията за неприкосновеност на личната кореспонденция.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Ами зависи , но ако има конфликт между закон и конституция - май първият следва да се премахне.Не беше ли Конституционния съд за такива работи - да установи дали има или няма нарушение на конституцията?
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Тъй вярно. Но когато закон не противоречи явно на конституцията непосредственото приложение никакво го няма и тя си остава една декларация.Batbayan написа:Ами зависи , но ако има конфликт между закон и конституция - май първият следва да се премахне.Не беше ли Конституционния съд за такива работи - да установи дали има или няма нарушение на конституцията?
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Ами значи в случая съм прав, защото предоставяне на неограничен достъп на правоохранителните органи до лична кореспонденция, без това да е изрично разрешено от съдебните власти, нарушава:Scorpion написа:Тъй вярно. Но когато закон не противоречи явно на конституцията непосредственото приложение никакво го няма и тя си остава една декларация.Batbayan написа:Ами зависи , но ако има конфликт между закон и конституция - май първият следва да се премахне.Не беше ли Конституционния съд за такива работи - да установи дали има или няма нарушение на конституцията?
Чл. 34.
(1) Свободата и тайната на кореспонденцията и на другите съобщения са неприкосновени.
(2) Изключения от това правило се допускат само с разрешение на съдебната власт, когато това се налага за разкриване или предотвратяване на тежки престъпления.
.
Второто нещо което се набива на очи е изразът "тежки престъпления" и макар и да е разтегливо понятие все пак има някои граници.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Прав си. Всички сме прави, затова и цяла Европа ще протестира утре. Защото ако не се протестира, нещата просто излизат извън контрол...

Протест спрямо следенето на кореспонденцията без съдебно разрешение е едно, но протест против охранителните камери е съвсем друго.Следенето на кореспонденция без контрол на съдебната власт е противоконституционно, а камерите не противоречат на конституцията.Гадното е , че смесват двете неща и аз не бих отишъл само заради това.Все пак едно е да ми четат любовна кореспонденция с Марийка, а друго е да имам шанса да идентифицират прошляка, който ми е задигнал лаптопа примерно.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е, в това отношение хората също са се мотивирали:
"събирането на информация за гражданите не подобрява защитата ни от престъпността, но ежегодно ни струва милиарди евро."
В другата тема във форума се спомена за изключително ниската престъпност в сградата на Ректората. Каквото и да си говорим, камерите и магнитните карти са малко пресилено решение на проблема.
Аз вече казах, на мен ми е все едно. Както и за другите хора. Университетът е място, където едни отиват да се учат, други - да преподават. Той сега е пълен с такива хора, и за вбъдеще ще е така. Аз съм сигурна, че те камери ЩЕ поставят. Също така съм сигурна, че това по никакъв начин няма да промени битието на сградата и то ще си остане такова, каквото е било и през последните години.
"събирането на информация за гражданите не подобрява защитата ни от престъпността, но ежегодно ни струва милиарди евро."
В другата тема във форума се спомена за изключително ниската престъпност в сградата на Ректората. Каквото и да си говорим, камерите и магнитните карти са малко пресилено решение на проблема.
Аз вече казах, на мен ми е все едно. Както и за другите хора. Университетът е място, където едни отиват да се учат, други - да преподават. Той сега е пълен с такива хора, и за вбъдеще ще е така. Аз съм сигурна, че те камери ЩЕ поставят. Също така съм сигурна, че това по никакъв начин няма да промени битието на сградата и то ще си остане такова, каквото е било и през последните години.

- Green`L.K.
- Форумозавър Рекс
- Курс: кандидат-студент
Камерите помагат страшно много! Ето например днес бях в София и се сетих за онази история с камерата на светофара до Червило. Нали преди време засне как някакъв пиян нападна полицай
Всякакви неща се случват и по-добре да сме предпазени, отколкото да защитаваме личните си права. Ако някой пък се притеснява, че ще го снимат как си бърка в носа, е друг въпрос! Разглеждане на какви да е кадри става само при сигнал за злоупотреба. 
Non scholae sed vitae discimus!
Любовта е, когато останалите престанат да съществуват ...
Любовта е, когато останалите престанат да съществуват ...
- ники
- Легендарен флуудър
Aз пък се сещам за ресторантите на Хепи, дето на стените пред тоалетната залепят снимки на хора, решили да използват възможността за секс, основно орален. Би било много готино да сложат такива камери примерно в Борисовата. Ще се събере бая материал. Целият свят се е ебал там.
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Аз не съм...
...баси....

Може би се дължи на извънстоличния ми произход...
Обещавам ако, ники забави инициативата за камери там...да поработя по въпроса...
...баси....
Може би се дължи на извънстоличния ми произход...
Обещавам ако, ники забави инициативата за камери там...да поработя по въпроса...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ