София - Транспорт.

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
Ураган от Кирки
Драскач
Специалност: панцеркомисар
Обратна връзка:

Re: София - Транспорт.

Мнение от Ураган от Кирки »

leia_loves_cats написа: За да попаднеш на тази снимка трябва да си кликнал на връзката с цифра 1 :)

Огромна част от хората се оправят със сайта. Огромна част просто биха предпочели да попитат свои познати. Друга част биха се обърнали към форуми. Без значение колко е добър сайта, ти винаги си мислиш, че твоя проблем е толкова завъртян и специфичен, че няма смисъл да се ровиш и да го търсиш.
Това според мен не е характеристика на сегашните кандидат-студенти, а на хората като цяло. И не е причинено от факта, че са "зле". Форума на СУ изобщо не е чак толкова популярен и претъпкан.

Колкото до сайта на СУ - за мен е първо грозен, второ неинтуитивен и като цяло неподходящ за сайт на университет... Ноооооооооо не е моя работа да му давам оценки, така че... :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Е, май проблема е в задкомпютърното устройство :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :king:
И днес йощ Балканът, щом буря за'фаща,
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
Аватар
Kremcheto
Драскач
Курс: кандидат-студент

Мнение от Kremcheto »

sajalqam parvo che ne pi6a na bg, no nqmam kirilica. iskam da popitam sled kato izte4e 1 mesec (ako sam s ednomese4na karta za vsi4ki linii), kak da si q zaredq otnova, smisal to qsno 4e trqbva da platq pak 17 lv, ama kade stava tova?
Внимавай какво си пожелаваш...
Аватар
Ураган от Кирки
Драскач
Специалност: панцеркомисар
Обратна връзка:

Мнение от Ураган от Кирки »

Това става в абонаментните бюра, в първия ми пост има връзка към адресите им. :)

Съвет: Форума има кирилизатор, точно над мястото за писане на мнение има една синя иконка на която пише EN, като я натиснеш става червена на която пише BP и жълта BG. BP - червената е фонетичната кирилица на която пишем по - голямата част от потребителите. :)
И днес йощ Балканът, щом буря за'фаща,
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
Аватар
Armin^^
Танцуващия с клавиатури
Курс: четвърти

Мнение от Armin^^ »

Добър вечер, драги съфорумци. Имам един въпрос, свързан с Хавтобусните линии :Д.
Някой може ли да ми каже има ли линия, която да ме закара от ж.к. Фондови жилища/жк. Банишора (наистина, мястото е малко кофти, точно между двата квартатала е) до ФМИ? Или поне нещо до НДК/бул. "Черни връх"/Семинарията, оттам нататък мога и пеша да се оправя.

Благодаря предварително.

Едит: Намерих един маршрут. С тролей номер 5 от надлез "Надежда" до НДК е 20 минути. Друго можете ли да ми предложите? :D
Изображение
Acho
В началото бе словото
Специалност: Френска филология
Курс: първи

Мнение от Acho »

Не искам да те плаша, ама въпросния надлез Надежда е затворен за 3 години, заради строежа на метрото. Аз имах път скоро натам, и бях много "приятно изненадан".... Но не знам дали важи за тролеите това, но за трамваите със сигурност...
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Тролеите си вървят, не се притеснявай ;)
medicate, medicate
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

Armin^^ написа:Добър вечер, драги съфорумци. Имам един въпрос, свързан с Хавтобусните линии :Д.
Някой може ли да ми каже има ли линия, която да ме закара от ж.к. Фондови жилища/жк. Банишора (наистина, мястото е малко кофти, точно между двата квартатала е) до ФМИ? Или поне нещо до НДК/бул. "Черни връх"/Семинарията, оттам нататък мога и пеша да се оправя.

Благодаря предварително.

Едит: Намерих един маршрут. С тролей номер 5 от надлез "Надежда" до НДК е 20 минути. Друго можете ли да ми предложите? :D
Амииии аз НЕ препоръчвам хращането на трамвай девет от ЖП гарата - просто обикаля доста. Най-добре е с нещо (тролей) до НДК и оттам с 94 например.

Всъщност наистина не се сещам за оптимално решение. :(
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
samanta_
От дъжд на вятър

Мнение от samanta_ »

hora mojete li da mi kajete za da stigna ot centralna avtogara do studentski grad koi linii avtobusi da polzvam, tai kato vijdam, che nqma direkten avtobus, v studentski grad spirat samo 94 i 280, mojete li da mi kajete ot garata koi da hvana i posle na kolko mesta i kade da go smenq, taka che da mi izleze nai9evtino do studentski grad? ne sam ot sofiq i mi e mnogo obarkano nisto neznam :roll: :shock: ste sam vi mnogo blagodarnaako mi pomognete :roll: :cry:
sajalqvam, no nqmam bg ezik instaliran
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Най-евтино ще ти излезе да си хванеш маршрутка номер 5, 1.50 струва то Ст.Град :)
Като излезеш от автогарата, просто пресечи улицата и чакай в посока Лъвов Мост (т.е. обратно на посоката от която ти е дошъл автобуса).
medicate, medicate
samanta_
От дъжд на вятър

Мнение от samanta_ »

sega se setih, che reisa spira i na pliska, napravo ot tam ste hvana liniq 280 i v studentski grad. neznam samo kak ste go poznaq(nikoga ne sam hodila tam), a nali ne kazvat koq e spirkata, kogato avtobusa spira, samo da ne slezna nqkade drugade i da se zagubq, che sam takava shmatka :pale: :pale: :pale:
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

1. Ще питаш хората в автобуса, те ще ти кажат.
2. Форумът има вграден кирилизатор, ползвай него ;)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
samanta_
От дъжд на вятър

Мнение от samanta_ »

мерси и да бе верно, тва не го знаех за кирилизатора
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Пак повтарям, маршрутка н5 ти излиза 1.50, а два рейса са ти 2х1лв=2лева, а освен това и са много по бавни, а и може да се загубиш.
medicate, medicate
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

phoebe написа:Пак повтарям, маршрутка н5 ти излиза 1.50, а два рейса са ти 2х1лв=2лева, а освен това и са много по бавни, а и може да се загубиш.
Ако си хване 280 от Плиска, ще плати само левче ;)

Иначе в момента има едни яки ремонти из Студентски и автобусите спират на безумни спирки, но и маршрутките спират не където трябва ;)
Аз препоръчвам автобус в такъв случай и да - питай хората в автобуса - ще те упътят ;)
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
samanta_
От дъжд на вятър

Мнение от samanta_ »

ами да смятам първо с автобус да стигна, а то там в студентски град все ще го намеря блока, като питам някой студенти там, пък и нали са надписани :) а иначе смятам послеот студ. град с маршрутка до централна автогара? въпроса ми е и тя ли спира на спирката за автобуси в студ. град?
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”