ВУЗФ wtf?

Модератори: Don Horhe, Lord

Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

ВУЗФ wtf?

Мнение от Cecilia Lisbon »

Току-що с Мила си говорихме, че за пръв път сме разбрали за съществуването на това учебно заведение благодарение на билборд на канала. 8)
Прегледах набързичко сайта (http://www.vuzf.bg) -- една магистратура, която принципно представлява доста голям интерес за мен, се преподава срещу скромната сума от 1500 евро на семестър. :shock: :roll:
Тааа?... Какво е това мистериозно висше училище и нима едва тази година отбелязва първият си прием? :roll:
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: ВУЗФ wtf?

Мнение от MidwinterSun »

Ми то си е написано на сайта... Учреждението е открито лятото на 2002, 2007-а е акредитирано и от миналата КСК обучава и по магистърски програми. Като прибавиш това, че е забутано в Овча Купел - откъде да се знае за него? И аз за първи път чувам.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Хора от випуска ми отидоха там - уж бяха доволни, ама не съм си общувал много с тях. Имало сериозни лектори, включая и разни високо издигнати в обществото личности (т.е. не само полуизвестният професор Пенчев).
Изключително недостоверна информация. :lol:
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
WaveMastaa
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от WaveMastaa »

Имам приятели, които учат там и са доволни от "университета" си. Но аз лично съм доста скептично настроен към този ВУЗ. Приемният им изпит е чиста залъгалка, което обяснява интелектуалните способности на 70-80% от учащите там (тест в няколко раздела, за който подготовка повече от 1 седмица би била....абсурдна и ненужна). Останал съм с впечатлението, че това учебно заведение се е превърнало в последен пристан за неуспелия кандидатстудент с не толкова ограничени финансови възможности. Познавам и доста от студентите там, както казах - малко са кадърните и умните колеги, които са отишли там не просто да "избутат" и да вземат някаква диплома, а за да научат нещо. Повечето са на мама и на тати децата, които повече прахосват родителските финанси, отколкото да се научават как да ги управляват например. Но има и такива, които съвестно си залягат над учебниците.
Преподават им не толкова известни преподаватели, и може би не толкова кадърни. За преподаващите кадри не мога да кажа кой знае какво, познавам само един-двама и те не преподават финанси, а някакви странични дисциплини, които имат за цел да разшират общата култура на бъдещите финансисти.

Като цяло това учебно заведение не ми вдъхва респект, някак изкуствено ми изглежда. А пък има и съмнително минало. Поне от слуховете, които съм чувал. Въобще, ако имах 1500 евро на семестър и трябваше да ги инвестирам в образование, нямаше да е там.
Теория на дипломацията от Ал Капоне:
"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"

Honda JuniorZ Team

Изображение
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

О, значи все пак не му е първата учебна година. :P Интересно, интересно.
И още една любопитна подробност от сайта: ВУЗФ предлага и общежития, чиито цени варират м/у 150 и 400 евро месечно. На човек.
Понякога се чудя, някои хора осъзнават ли в коя държава живеем...
Аватар
Ураган от Кирки
Драскач
Специалност: панцеркомисар
Обратна връзка:

Мнение от Ураган от Кирки »

Хората разбраха как се правят пари, с легални дипломи за простаци :king:
НБУ, ВУЗФ и още има :drunken:
И днес йощ Балканът, щом буря за'фаща,
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Простаци има навсякъде, не само там. ;)
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Бе кат има парички, здраве да е. Мен пък НБУ си ме кефи. Няма да ми е за първи път да казвам, че ако имах парички, бих учила там. Кефи ме материалната база, а и много от рпеподавателите там преподават и в СУ, и в УНСС и т.н. Да не говорим, че там учи, който иска. В смисъл, ако искаш - учиш, ако не искаш - не. Важното е, че се предоставя възможността за избор и има какво да научиш при желание. Никой не е длъжен да те напира да учиш и да те бута напред, както в даскало. Всеки сам си поема отговорността.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Оф, кво си правя труда да отговарям, като отсреща явно няма никой. :)
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Prudence написа:Важното е, че се предоставя възможността за избор и има какво да научиш при желание. Никой не е длъжен да те напира да учиш и да те бута напред, както в даскало. Всеки сам си поема отговорността.
А да не би в СУ ако искаме да научим нещо, да няма възможност? Да не би някой да ни 'бута'?
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Явно не си разбрал какво имам предвид. Не ми се обяснява за стотен път едно и също нещо.
Публикувай отговор

Обратно към “България”