Безжичен интернет Wi-Fi във ФЖМК

Подфорум към Факултета по журналистика и масова комуникация

Модератор: Шепот

Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: Безжичен интернет Wi-Fi във ФЖМК

Мнение от bvz »

george.merlin написа:Щом при мен тука има безжичен неограничен, би трябвало и в СФ да има. Но щом казваш че няма, няма.
Не съм твърдял такова нещо. Има неограничен безжичен интернет, който можеш да си ползваш у дома. Неограничен МОБИЛЕН интернет, който да си носиш заедно с лаптопа обаче няма.
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване
Курс: трети

Мнение от george.merlin »

Какво значи "мобилен"? имам си вградена карта в лаптопа. Не мога ли за ползвам безжичния интернет на компаниите или ми тябва модем някакъв като на мобилните оператори?
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Мобилен значи, че можеш да ползваш интернет навсякъде, където замъкнеш лаптопа си или на който и да е стационарен компютър. Достъпът е благодарени на едно малко и скъпо устройство, различно за всеки от операторите. Благодарение на вграденатъа си карта можеш да се възползваш единствено от обществените WiFi точки в София или от частни WiFi без парола (такива почти няма). Както и да е, трафикът е ограничен, а качеството (на този, който аз използвам) под всякаква критика, но за сметка на това цените са доста високи :)
Аватар
george.merlin
Драскач

Благодаря за отговора. Казаха ми, че мога да ползвам не само безплатните точки за достъп, но и да си сключа договор с някой доставчик, който има безжично покритие. В този случай си ползвам картата в лаптопа и не ми трябват допълнителни модеми. (каквото всъщност е устройството на моб. оператори) Но пък качеството на тази услуга не било добро. Оказа се, че имало едно нещо на тоя свят, в което един малък град като Русе е по-добър от "всемогъщата" София. :D
Аватар
di_snooker
Пишете, о, братя

Мнение от di_snooker »

Не е едно, доста са, по мое скромно мнение.
Когато малкият човек започне да хвърля голяма сянка, обикновено залезът е близо.
Аватар
KeepOnDreaming
В началото бе словото
Специалност: Журналистика - Задочно
Курс: първи

Мнение от KeepOnDreaming »

И мен много ме изненада, че няма :) Но вече цяла седмица имаме лекции и до момента не съм засякъл никъде wi fi. Което е малко смешно, имайки предвид в колко паркове и заведения има, но поне на компютрите в залата по ИТ има интернет :)
It's not the age that matters, but the life in your years.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

george.merlin написа: Оказа се, че имало едно нещо на тоя свят, в което един малък град като Русе е по-добър от "всемогъщата" София. :D

А това е може би защото Русе е именно МАЛЪК град? Мислете винаги в две посоки, деца. Както и да е, въздържайте се от споровете всички vs. София.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

KeepOnDreaming написа:поне на компютрите в залата по ИТ има интернет :)
Ееех, щастивци сте вие, имаше времена, когато и тям нямаше :)
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Споко, ще ни инсталират камери и магнитни карти за достъп до факултета, но Wi-Fi няма да проимаме. :lol:
Аватар
george.merlin
Драскач

Мила написа: А това е може би защото Русе е именно МАЛЪК град? Мислете винаги в две посоки, деца. Както и да е, въздържайте се от споровете всички vs. София.

Не съм против София, но липсата на тази услуга ме изненада доста. И да, разбира се, че услугата я има в Русе, а не в София, заради размерите на града. По-лесно и евтино се изгражда такава мрежа в по-малки градове. Но пък в София има много по-големи компании, въртят се много повече пари, има повече потребители и очаквах да има такава мрежа и там. :wink:

Шепот, това не е за тази тема, но повече държа на магнитните карти, отколкото на камерите. Ако картите работят, можем и без камери. Мир? :D
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика

Мнение от Варненец »

Не ви ща магнитните карти!!!
Ако в тях има биометрични данни да забравят да си изкарам!!!!
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
george.merlin
Драскач

В магнитната карта няма как да има биометрични данни. Технологията е друга. Иначе биометрични данни - от март догодина в личните карти. Който не му харесва да отиде в Ирак или Иран. :lol: Шегувам се, разбира се. И аз съм против био данните. По презюмция приемат, че сме престъпници, но това е за друга тема.
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Мир. Особено след като се оказа, че и ти си против биометричните данни. :P :lol:
Шегата настрана, Илчев като беше кандидат-ректор дойде и ни обеща как в мига, в който стане ректор ще направи Wi-Fi на всичик факултети, когато го попитахме дали факултета по журналистика и масова комуникация не може да си има такъв нет. На целия университет щял да прокара, станел ли ректор, дааа. :lol:
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Илчев да научи първо колко специалности има във ФЖМК, после да прокарва нет
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика

Мнение от Варненец »

george.merlin написа:В магнитната карта няма как да има биометрични данни. Технологията е друга. Иначе биометрични данни - от март догодина в личните карти. Който не му харесва да отиде в Ирак или Иран. :lol: Шегувам се, разбира се. И аз съм против био данните. По презюмция приемат, че сме престъпници, но това е за друга тема.

Това за март 2010 сигурно ли е???
Тяхната ......... - няма да си изкарам такъв паспорт :evil:
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Публикувай отговор

Обратно към “ФЖМК”