Добре прав си не ти зачетох много мнението, но това е защото ми се стори, че е скандално тъпо и необосновано
Не на камерите в СУ! Включете се в протеста на 12.09!
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
-
hazart
- В началото бе словото
- Специалност: МБ
- Адрес в галерията на СУ: hazart
Re: Не на камерите в СУ! Включете се в протеста на 12.09!
Няма да отида защото нямам сили сам да се разправям с 10 глупака от сдружение, 15 члена на партията на (!!!ИСКАМ ДА ПОДЧЕРТАЯ ->>>>> ПИРАТИТЕЕЕЕ
Добре прав си не ти зачетох много мнението, но това е защото ми се стори, че е скандално тъпо и необосновано
Съжалявам ама.... си е така (според мен де). Иначе да си призная има си и добра защита на тезиса против камерите -> пари на вятъра (наистина има мн по-важни неща, но като гледам УНИТО яко го ремонтират ЕВАЛАТА!) А относно драсканиците или само при теб няма , или само ти не ги виждаш

- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Ти се смей, ама Piratpartiet има 2 депутати в Европарламента, ако не ме лъже паметта. 
А аз като гледам, унито изобщо не го ремонтират яко...
А аз като гледам, унито изобщо не го ремонтират яко...
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
-
hazart
- В началото бе словото
То това му е и скандалното, в ЕС сме представени от партия на име ПАРТИЯ НА ПИРАТИТЕNorwegian Wood написа:Ти се смей, ама Piratpartiet има 2 депутати в европарламента, ако не ме лъже паметта.
Norwegian Wood написа:А аз като гледам, унито изобщо не го ремонтират яко...
Ами сигурно зависи къде си
- deichevster
- Да живей словото
- Специалност: Инженеръ
Бе с охрана трима пенсионери ако ще и летищни скенери да сложат - кел файда. Не виждам какво ви пречат толкова камерите, стига да не правите глупости. А ако не искате камери,щото правите глупости - кой му пука дали ви харесват. Тва с картите вече е пресилено обаче. СУ не е секретна ракетна база с различни степени за сигурност. Ако искам да влезна вътре да си купя (примерно) кандидатстудентски справочник, от какъв зор ще ме записват и ще ми взимат личната карта? Тва са некви паранои вече.
Хомосексуализмът в крайна сметка модерен ли е,или модераторски...
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Като нямаш сила да се разправяш, затвори си устата най-сетне. Не чете мненията на хората, "не му се разправя" с тях, ама пуска мнение след мнение - иди го разбери.hazart написа:Няма да отида защото нямам сили сам да се разправям с 10 глупака от сдружение, 15 члена на партията на (!!!ИСКАМ ДА ПОДЧЕРТАЯ ->>>>> ПИРАТИТЕЕЕЕ![]()
![]()
![]()
Не можеш да знаеш дали едно мнение е скандално тъпо и необосновано, без да си го прочел. Между другото, аз съм момиче, ама ти и това не си разбрал.hazart написа:Добре прав си не ти зачетох много мнението, но това е защото ми се стори, че е скандално тъпо и необоснованоСъжалявам ама.... си е така (според мен де).
Това за потрошените пари и аз съм го писала вече, а относно драсканицитеhazart написа:Иначе да си призная има си и добра защита на тезиса против камерите -> пари на вятъра (наистина има мн по-важни неща, но като гледам УНИТО яко го ремонтират ЕВАЛАТА!) А относно драсканиците или само при теб няма , или само ти не ги виждаш![]()
![]()
![]()
О, забравих
~ Кътчето ~
- iliyana_blg
- Да живей словото
- Специалност: Балканистика
Шепот, не съм сигурна дали усещаш, че някои от нещата, които пишеш са пълни абсурдизми. Защо да е тъпо да си дадеш личната карта, ако искаш да посетиш лекция, да си купиш справочник и тн. Какво ви пречи бе хора?! Психически ли ще ви натоварва тази дейнсот, физически ли?! Как?! Какво ще ви коства да кажете: " Аз искам да отида да посетя лекция Х" или пък "Аз искам да отида да си купя кандидатстудентски справочник". А пък "аргументът" ти, че си против режима с картите, защото е цитирам: "тъпо" е просто железен. Малко е глупаво студенти, големи хора, да твърдят, че са против каквото и да било, защото е "тъпо". Извинявам се, но това е подходящо оправдание за децата до 10 годишна възраст, иначе е "тъпо"
Освен това - за клошарите. Да, камерите няма да ги спрат, но пък магнитните карти, със сигурност. Защото какъвто и да е портиерът той няма да допусне клошар да влезе в унито. Ето затова не е лошо, че ще има магнитни карти.
hazart е прав. Камерите и магнитните карти само биха помогнали за подобряване на реда, те няма да попречат на никого за нищо.
Вие просто сте си наумили, че идеята не е добра, без да имате реални аргументи в защита на каузата си. Така беше и когато в училище се слагаха камери. Всички бяха против, но защо, никой не знае. В крайна сметка камерите не навредиха на никого, всички оцеляхме
Предполагам, че и випуските след нас ще оцелеят.
В заключение само искам да кажа, че ако някой мисли, че камерите и картите биха предотвратили атентати, биха спредли психопати убийци, то той е в жестока заблуда. Те не могат да предотвратят това, това не е магическа супер защита, с която да се предотврати всеки вид нередност. Но това е начин за подобряване реда в унито и просто не виждам на вас какъв ви е проблема.
Освен това - за клошарите. Да, камерите няма да ги спрат, но пък магнитните карти, със сигурност. Защото какъвто и да е портиерът той няма да допусне клошар да влезе в унито. Ето затова не е лошо, че ще има магнитни карти.
hazart е прав. Камерите и магнитните карти само биха помогнали за подобряване на реда, те няма да попречат на никого за нищо.
Вие просто сте си наумили, че идеята не е добра, без да имате реални аргументи в защита на каузата си. Така беше и когато в училище се слагаха камери. Всички бяха против, но защо, никой не знае. В крайна сметка камерите не навредиха на никого, всички оцеляхме
В заключение само искам да кажа, че ако някой мисли, че камерите и картите биха предотвратили атентати, биха спредли психопати убийци, то той е в жестока заблуда. Те не могат да предотвратят това, това не е магическа супер защита, с която да се предотврати всеки вид нередност. Но това е начин за подобряване реда в унито и просто не виждам на вас какъв ви е проблема.
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Камерите нямат абсолютно никаква полза. В моето даскало сложиха преди 1 година и нищо. Сложени са в коридора, с много лошо качество са, разглеждат се на запис от директорката(или поне така ни разправят) и можеш да се сбиеш в стаята и никой нема да разбере. А дори да го направиш в коридора, камерата не може да разпознае лицето ти, а трябва да те търсят по дрехите. Според мен, абсолютно никаква промяна с тия камери, само дето пари се дават. Колкото до магнитните карти, може. 
Компютърни науки 1 курс
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Ти не си ли го купи вече? И да не си - едва ли го продават.deichevster написа:Тва с картите вече е пресилено обаче. СУ не е секретна ракетна база с различни степени за сигурност. Ако искам да влезна вътре да си купя (примерно) кандидатстудентски справочник, от какъв зор ще ме записват и ще ми взимат личната карта?
Иначе съм за да има карти, ама не от тия като на общежитията.
Да са подобни на тия на Манията или Била-та - с баркод.
Също е хубаво да се трупат и бонус точки при всяко влизане в Университета, които да ги размениш за... за... чадъри, хавлии и топки. Понеже лятото свърши - шал, шапка, ръкавици, ски.

- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Мислиш ли?iliyana_blg написа: Освен това - за клошарите. Да, камерите няма да ги спрат, но пък магнитните карти, със сигурност.
По същия начин, по който портиерите могат да пускат клошарите сега, ще могат да ги пускат и когато има магнитни карти.
Да си ги купуват и картите, и камерите... Софийският и без това има такъв абсурдно голям бюджет, че май не му пука много-много къде си троши парите.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

-
hazart
- В началото бе словото
Ето нова тема да психясвате http://dnes.dir.bg/2009/09/11/news5055188.html
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Тия неща отдавна бяха ясни, че ще ги въведат.
А колко фирми ще се набацат с пари от услуги свързани с попълване и придвижване на документите в РДВР-та, РПУ-та и КАТ
Като въвеждаха сегашните документи за самоличност беше пълна лудница

-
hazart
- В началото бе словото
Дам печеливша ниша си е. Но така и така сегашните паспорти са валидни до изтичането им, тоест така и така в един момент се появява необходимостта да се извади нов 
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Камери в ректората вече има - малки кръгли заксове.
И?! Ако противопоставяме мизерията на сигурността,
аз съм за да се реши първият проблем, който е много
по-остър, грозен и със сигурност решаването му ще
донесе повече положителни рекации, за разлика от
камерите в коридора. Не съм против, никак не съм, но
това е олицетворение на "на гол тумбак чифте пищови".
И?! Ако противопоставяме мизерията на сигурността,
аз съм за да се реши първият проблем, който е много
по-остър, грозен и със сигурност решаването му ще
донесе повече положителни рекации, за разлика от
камерите в коридора. Не съм против, никак не съм, но
това е олицетворение на "на гол тумбак чифте пищови".
- george.merlin
- Драскач
- Специалност: книгоиздаване
Хора, какво стана с тоя протест? Състоя ли се? И, колеги, моля ви се, ама наистина ви моля, МИСЛЕТЕ преди да критикувате нещо. Случайно отворих преди малко фейсбук простотията в групата против камерите. Чета абслютни глупости. Преди да дава мнение, човек се ИНФОРМИРА. иначе става за смях....
- george.merlin
- Драскач
- Специалност: книгоиздаване
Преди малко гледах на НоваТВ репортаж. Ми кво да ви кажа, писах го в друга тема на същата тематика. Липсва ни обединеност и вслушване в гледната точка на другия. Аз съм ЗА камерите и ЗА картите за достъп, но съм ПРОТИВ събирането на биометрични данни и ПРОТИВ торентите (принципно, но също ги ползвам - причините са ясни за всички). Идеите, за които някои колеги се "борят" са криворазбрани. Поне по мое мнение. Има толкова много по-важни неща, за които да се борим. Примерно за по-добра администрация, за осигуряване на работа на студентите, за ремонти в общежитията, за интернет в СУ и околностите му, сигурност на студентите, кредитирането и още, и още. Пък някои колеги се хванаха да плачат, че са им нарушени права някакви. Батбаян разби тезата им с конституцията, аз пък се опитах да им кажа, че за всеки проблем си има решение. Ами не приемате, колеги и това е!
Като имате сили и желание, "борете" се за "правата" си. Само не пропускайте ето този член от Конституцията:
Като имате сили и желание, "борете" се за "правата" си. Само не пропускайте ето този член от Конституцията:
Така че внимавайте какви протести правите, както и доколко се палите по форуми. И моля ви, не представяйте вашето мнение като такова на мнозинството. Правете каквито си искате партии, но помнете, че член 6, алинея 2 от правилника на СУ гласи:Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.
Е, накратко мнението ми е: борете се за нещо смислено, което наистина е във вреда или поне не е в полза на студентите. Сигурността обаче е била и винаги ще бъде само в полза на студентите. А партията си я дръжте по-далеч...В сградите на Университета и прилежащите им територии не може да се извършват политическа, партийна или религиозна дейност.