Лондон амнистира Майкъл Шийлдс

Модератори: Don Horhe, Lord

Chopin
Да живей словото
Специалност: жираф - редовно
Курс: първи

Лондон амнистира Майкъл Шийлдс

Мнение от Chopin »

Аз лично съм много, много възмутен..
http://dnevnik.bg/sviat/2009/09/09/7815 ... l_shiilds/
И в последния миг
Се надигна вълна
И се разнесе крясък
"Напред, земя!"
Facebook
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Re: Лондон амнистира Майкъл Шийлдс

Мнение от Baggins »

Ниe не направихме ли същото със сестрите? :roll:
Изображение
Chopin
Да живей словото

Мнение от Chopin »

Baggins написа:Ниe не направихме ли същото със сестрите? :roll:
Абе, торбинс, не мислиш ли, че има мааалка разлика?
И в последния миг
Се надигна вълна
И се разнесе крясък
"Напред, земя!"
Facebook
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Те са сигурни, че той е невинен. Ние бяхме сигурни, че сестрите са невинни. :arrow: амнистия и в двата случая. Обясни ми къде е разликата ?
Изображение
Chopin
Да живей словото

Мнение от Chopin »

Baggins написа:Те са сигурни, че той е невинен. Ние бяхме сигурни, че сестрите са невинни. :arrow: амнистия и в двата случая. Обясни ми къде е разликата ?
в доказателствата..
и защо, по дяволите, трябва да сравняваш...не си ли виждаш главата на момчето.
И в последния миг
Се надигна вълна
И се разнесе крясък
"Напред, земя!"
Facebook
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Ами сложно е.От една страна това не е правилно, защото български съд вече се е произнесъл по делото и щом английските власти не уважават това решение това е прецедент в ЕС.От друга страна на нас това ни дава картбланш да не зачетем английски съдебни решения в бъдеще, при което те трудно ще могат да бучат.

Има и някои проблеми относно самопризнание на друг човек ( забравих му името - тези самопризнания никога не са били разследвани и включени в делото, което си е голям пропуск), както и в свидетелските показания.Явно е , че в мелето не е било ясно кой -кого и това дава основание на англичаните да се съмняват в това, че точно Шийлдс, а не друг е хвърлил павето.Ще е наистина жалко ако друг е ударил с камъка, но поради обвинението на Шийлдс и тази амнистия виновника няма да бъде подведен под отговорност.

От друга страна ако Шийлдс е виновният - то дори и с амнистията той е излежал половината си присъда и изплатил всичките си задължения, което е повече от това да го освободят просто ей-така, без никакво наказание.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
humanityisthedevil
Постоянно присъствие
Специалност: китаистика
Курс: втори

Мнение от humanityisthedevil »

Ливърпулски боклук.
Not because the fox barks...
Аватар
blz
Да живей словото
Специалност: Икономика с англ.
Курс: четвърти

Мнение от blz »

Chopin написа:
Baggins написа:Те са сигурни, че той е невинен. Ние бяхме сигурни, че сестрите са невинни. :arrow: амнистия и в двата случая. Обясни ми къде е разликата ?
в доказателствата..
и защо, по дяволите, трябва да сравняваш...не си ли виждаш главата на момчето.
А ти не си ли виждал 400 заразени деца?

Великобритания може да си прави каквото иска. Винаги е било така и в момента не е по-различно. Не напразно това е единствената страна в ЕС, на която реално погледнато всички са й "длъжници" и от общия бюджет на Общността на Великобритания се връщат пари, отделно че има редица облекчения. Уреждат се хората и ги боли само за тях. Тоя Шийлдс да го бяха самообесили тук.
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Ммм, така и с Миграхи в Либия....
Всъщност споменаха името на този, който според британците е счупил главата на нашия. Дори споменаха, че може нашите да му пуснат европейска заповед за задържане, но тогава какво става с компетентния български съд? :roll:
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Ако могат да го задържат - да го направят, но тогава наистина ще стане мазано, защото ако се докаже, че другият е виновен - то тогава Шийлдс е лежал неправомерно и става една история не е работа.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
deichevster
Да живей словото
Специалност: Инженеръ

Мнение от deichevster »

Че сестрите ги осъдиха за бая други работи,не за заразяването. Тях първанката ги чакаше на летището,само дето не им даде ордени,Шийлдс лежа и в Англия.Там също имаше масивна кампания за освобождаването му,ма му отказаха.Аз съм на мнение че процеса срещу него беше измислен,направен показно.Оня путьо стависки пречука един човек,а момичето е също с тежка телесна повреда,пък не лежа нито ден,съмнявам се и да е платил колкото Шийлдс. И кво излиза - българския съд осъжда за нанасяне на тежка телесна повреда в пияно състояние на 15 години затвор един човек,а друг за убийство и нанасяне на тежка телесна повреда в пияно състояние го пуска на свобода - WTF?! После как няма да го амнистират...
Хомосексуализмът в крайна сметка модерен ли е,или модераторски...
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Има и друго - в Кралството ставаш пълнолетен на 21 години, а не на 18 като при нас. Това е само защото ние сме по-умни и интелигентни, и бързоразвиващи се, дааа! Та е трудно да обясниш такава сериозна присъда, дадена на непълнолетен на британското обществено мнение...
Иначе Джак Сламката е изключително принципен човек и всички още помним как като външен министър си хвърли оставката в лицето на Тони Блеър поради незаконното нахлуване в Ирак... После Общините го избраха за спикер въпреки нежеланието на премиера...
Общо взето, очакваше се подобно нещо, жалко че пресата го наду и го направи проблем с размерите на Цепелин.
Ах, Цепелина
оттука мина,
Какъв голям е!
крещи Ирина
Как се издига!
О, Боже мой!
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

deichevster написа:Че сестрите ги осъдиха за бая други работи,не за заразяването. Тях първанката ги чакаше на летището,само дето не им даде ордени,Шийлдс лежа и в Англия.Там също имаше масивна кампания за освобождаването му,ма му отказаха.Аз съм на мнение че процеса срещу него беше измислен,направен показно.Оня путьо стависки пречука един човек,а момичето е също с тежка телесна повреда,пък не лежа нито ден,съмнявам се и да е платил колкото Шийлдс. И кво излиза - българския съд осъжда за нанасяне на тежка телесна повреда в пияно състояние на 15 години затвор един човек,а друг за убийство и нанасяне на тежка телесна повреда в пияно състояние го пуска на свобода - WTF?! После как няма да го амнистират...
Принципно си пряав, но има и разлики ( което обаче не оправдава условната присъда на Стависки).Разликата е в това, че при англичаните става дума за хулиганска проява и има умишленост + алкохол, докато при "шофьора" има непредумишлено+ алкохол.Но и той трябваше да си излежи наказанието, а не да го пускат.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
deichevster
Да живей словото
Специалност: Инженеръ

Мнение от deichevster »

Не мисля че съд може да признае за предумишлено убийство някаква мъртвопияна хулиганска проява. Поне аз си мисля че предумишлено убийство е когато си кажеш "тоя днес ще го наръгам". Не претендирам да знам точното определение, но си мисля че би трябвало да е така.
Хомосексуализмът в крайна сметка модерен ли е,или модераторски...
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Има логика в това което казваш, но умисълта не е само при предварително планиране - това е само един от случаите, но предумишлено се води всяко действие извършено със съзнанието и желанието за постигане на тази крайна цел, независимо дали е премисляно отнапред или решено на момента.А алкохолът в България е утежняващ , а не оневиняващ фактор.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Публикувай отговор

Обратно към “България”