Не на камерите в СУ! Включете се в протеста на 12.09!
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Re: Не на камерите в СУ! Включете се в протеста на 12.09!
Аз съм "за" по въпроса с камерите и "против" магнитните карти. Т'ва в цял свят го няма никъде... магнитни карти в университет! Да не би някой някому е навредил и сега решава да си изгради империя от Университета?
А дали ще се засили контролът за достъп до СУ - според мен не! Карта се краде лесно. И ако някой е твърдо решен да влезе ще влезе.
Поздрави!
А дали ще се засили контролът за достъп до СУ - според мен не! Карта се краде лесно. И ако някой е твърдо решен да влезе ще влезе.
Поздрави!
Не знам колко точно университета по света си виждал и го има. Така че с по-малко глупости.RuNNeR написа:Аз съм "за" по въпроса с камерите и "против" магнитните карти. Т'ва в цял свят го няма никъде... магнитни карти в университет! Да не би някой някому е навредил и сега решава да си изгради империя от Университета?
Поздрави!
Knights of the Cross
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Дайте щом го има в чужбина, и ние да си го направим! Видяла жабата, че подковават коня...
Наистина, хубаво е да взимаме пример от другите държави, ама защо винаги отрицателния пример, бре.
Наистина, хубаво е да взимаме пример от другите държави, ама защо винаги отрицателния пример, бре.
~ Кътчето ~
- nana_banana
- В началото бе словото
Аз пък предлагам всички тези пари за камери и карти да се използват за засилване на охраната...ама не портиерската...то кой ли го нарича охрана?! Да се наеме една фирма, която да има служители, патрулиращи през цялото време...пък и камери да има- айде,не е фатално...ама картите- не мисля, че няма да попречат някой да си вземе от външно лице и да влезне.
А кое по-точно му е толкова отрицателното?Шепот написа:Дайте щом го има в чужбина, и ние да си го направим! Видяла жабата, че подковават коня...
Knights of the Cross
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Спри да се излагаш.streetdog написа:Човек, нека спрем обсъждането на неща, които ти очевидно не разбираш, защото е безсмислено. Не съществува достатъчно мощен процесор за да обработи всички заявки и силно се съмнявам някога да има. Въпроса с хардовете също е много сериозен, защото информацията не е терабайт и два, даже не е и петабайт, а е зетабайт и скоро нищо чудно да става и много повече. Не ми се мисли също така каква консумация на електричество, колко пари за поддръжка и т.н ще се хвърлят. За скорост на сваляне изобщо не ми се говори, защото тя по дефолт си е трагична. Дори в този си вид големите сайтове, за които ти говориш са въвели маса ограничения и те не само с цел печелене на пари, ами и с цел да не се задръстят. И смятай, че сега тия ограничения ги има и при положение, че те са практически празни - една много незначителна част от информацията е на тях.
Лично аз не виждам чисто физически как ще станат нещата. Нито хардуерно, нито софтуерно може да се направи. Освен това един сървър е безброй пъти по-лесен за хващане, отколкото милиони персонални компютри
- Той е "един сървър" само визуализиран. А физически беш ли му мамата колко са и в колко части на света са пръснати. Какъв ти е проблема един юзър да се свързва с най-разтоварения към момента и да става разпределение на ресурсите. Нещо ти убягва тоя факт?
- За електроенергията... това че 1000 пишлеменца половин денонощие киснат да сийдват нещо, половината с мижави скорости 20, 30 КБ щото са в Долно Нанагорнище, а през останалото време нищо не сийдват, щото никой не дърпа от тех... това къде го изпусна?
- Ограниченията са за печелене на пари. САМО! Който е фри юзър тегли с лимитирана скорост и преди да си дръпне нещото чака еди си колко време. Ти ако не си си плащал, аз съм. Ами разликата няма нужда да я коментираме. Не изчаквам никакво време и дърпам с колкото държи доставчика.
Ама дай му на народа безплатната аванта и да гледа скорости и коефициенти.

- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Айде сега, к'во против имаш авантата, на
цял народ бизнеса ли искаш да прецакаш?
А тези разяснения за сървърите, не че не
са ми интересни, ама какво общо имат с
темата?
цял народ бизнеса ли искаш да прецакаш?
А тези разяснения за сървърите, не че не
са ми интересни, ама какво общо имат с
темата?
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
Какъв бизнес, какво прецакване. Явно и ти не знаеш. Цените за тип "PREMIUM USER" са 3$ на ден или 4,80 лв., 5 долара за 3 дни, 9 долара за месец, 35 за 6 месеца и 55 за година.mebbeth написа:Айде сега, к'во против имаш авантата, на цял народ бизнеса ли искаш да прецакаш?
Обърнете внимание на
fast download even when servers are busy
support for resuming downloads
support for dowload accelerators
Има ли нужда да ги обяснявам, какво ще рекат? Обаче хора, които си нямат и на понятие, горе изписаха 1000 глупости
Събаря икономиката.
Това не е игра, за която може да си отложиш цъкането за след месец, два и през това време ще играеш на предишната версия.
Относно музика правя пълен бойкот на торентите.
- Прикачени файлове
-
- down1.jpg (39.07 KiB) Преглеждано 191 пъти

- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Бетон, имах предвид авантата като начин
на живот.
на живот.
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Камери в Ректората?
Аз в Ректората искам следните неща, които ги искаме всички - тоалетни, топла вода, портиери/охранители. Да не се пуши в коридорите; вътрешният двор да се почисти; да се ремонтират асансьорите, които вече са яко амортизирани. Няма никакъв проблем да вземат нормални охранители, на които да плащат осигуровки, и някой от тях да обикаля сутрин (когато няма много хора) по коридорите, за да види дали циганинът Митко не си мие краката в тоалетните на ФСлФ. Да се чистят редовно аудиториите...
Един преподавател ни обясняваше, че като има гости от чужбина в Ректората, винаги ги развеждат по аудиториите, докато има лекции, че така могат да видят залите за много малко време, за да не прекъсват занятията. Ако могат да влязат и да се огледат свободно, ще забележат колко мръсно и прашно е.
Много ми е интересно как тия камери ще попречат на клошарите да влизат, при положение че дядоЙоцогледа още е портиер - като видим някой клошар, да слезем долу да му се обадим (на дядо Йоцо, не на клошаря), той да задейства Процедурата, да се видят записите и ако те са качествени, да идентифицираме циганина, който се е бръснел....
Чудесен сценарий за реклама на... с какво се бръснат клошарите, с крем "Каро"?
Та нека първо за това да помислят, пък после да видим какво ще ги правим тия камери...
Пък и да въведат магнитни карти - тези карти могат да се откраднат, да се предоставят на трето лице и т.н. Не е лоша идея, но всяко нещо с времето си.
ед: няма да забравя никога как един французин бе влязъл откъм северното крило и се чудеше как да стигне до франкофонския център, и дядо портиер му обясняваше на български с чешко-английски акцент: "Асансьоо! Асансьоо! Четвъъти!". Хубаво, че показваше четири пръста поне...
Аз в Ректората искам следните неща, които ги искаме всички - тоалетни, топла вода, портиери/охранители. Да не се пуши в коридорите; вътрешният двор да се почисти; да се ремонтират асансьорите, които вече са яко амортизирани. Няма никакъв проблем да вземат нормални охранители, на които да плащат осигуровки, и някой от тях да обикаля сутрин (когато няма много хора) по коридорите, за да види дали циганинът Митко не си мие краката в тоалетните на ФСлФ. Да се чистят редовно аудиториите...
Един преподавател ни обясняваше, че като има гости от чужбина в Ректората, винаги ги развеждат по аудиториите, докато има лекции, че така могат да видят залите за много малко време, за да не прекъсват занятията. Ако могат да влязат и да се огледат свободно, ще забележат колко мръсно и прашно е.
Много ми е интересно как тия камери ще попречат на клошарите да влизат, при положение че дядоЙоцогледа още е портиер - като видим някой клошар, да слезем долу да му се обадим (на дядо Йоцо, не на клошаря), той да задейства Процедурата, да се видят записите и ако те са качествени, да идентифицираме циганина, който се е бръснел....
Чудесен сценарий за реклама на... с какво се бръснат клошарите, с крем "Каро"?
Та нека първо за това да помислят, пък после да видим какво ще ги правим тия камери...
Пък и да въведат магнитни карти - тези карти могат да се откраднат, да се предоставят на трето лице и т.н. Не е лоша идея, но всяко нещо с времето си.
ед: няма да забравя никога как един французин бе влязъл откъм северното крило и се чудеше как да стигне до франкофонския център, и дядо портиер му обясняваше на български с чешко-английски акцент: "Асансьоо! Асансьоо! Четвъъти!". Хубаво, че показваше четири пръста поне...
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Това за пушенето в коридорите не трябваше да го казваш, сега като ти налетят.... Аз се боря с такива откакто се помня, ама тук...
Няма лошо да има камери, че отвреме-навреме изчезват разни неща по загадъчен начин, а с единствена камера по коридора, често може да се установи кой кой е.
Само гузни съвести или криворазбрани борци за чужди права могат да се обявят против толкова нормална мярка. Въпросът е за достъпа до записите, а не дали да има...
Виж ако сложат камери и в тоалетните, няма да е редно, мисля...
Няма лошо да има камери, че отвреме-навреме изчезват разни неща по загадъчен начин, а с единствена камера по коридора, често може да се установи кой кой е.
Само гузни съвести или криворазбрани борци за чужди права могат да се обявят против толкова нормална мярка. Въпросът е за достъпа до записите, а не дали да има...
Виж ако сложат камери и в тоалетните, няма да е редно, мисля...
- streetdog
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Италианска филология
- Курс: втори
Как се бориш? Дай да съгласуваме заедно нещо, защото е много дразнещоJoker написа:Това за пушенето в коридорите не трябваше да го казваш, сега като ти налетят.... Аз се боря с такива откакто се помня, ама тук...

-
Бeтон
- Легендарен флуудър
Това е първобитно.Norwegian Wood написа:Пък и да въведат магнитни карти
Аз искам четец на ирис и пръстови отпечатъци и съответните биометрични данни естествено вкарани в базата данни за пропускателните пунктове.

Ами като съм мислил, има два пътя:
1. - чрез обществена акция, събиране на подписи и т.н. - ще се учудиш колко много хора ще ни подкрепят, още повече става дума за прилагане на законово положение, което съществува, но се нарушава от десетки години.
2. Използване на законовите инструменти - оплакване до ХЕИ. Те налагат глоба на Ректора, пък той се оправя както си знае... и така много пъти, не един!
Ако се сетиш за друго - казвай!
1. - чрез обществена акция, събиране на подписи и т.н. - ще се учудиш колко много хора ще ни подкрепят, още повече става дума за прилагане на законово положение, което съществува, но се нарушава от десетки години.
2. Използване на законовите инструменти - оплакване до ХЕИ. Те налагат глоба на Ректора, пък той се оправя както си знае... и така много пъти, не един!
Ако се сетиш за друго - казвай!
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Дам, така е...Joker написа: Няма лошо да има камери, че отвреме-навреме изчезват разни неща по загадъчен начин, а с единствена камера по коридора, често може да се установи кой кой е.
За съжаление и много други неща му трябват на обичния ни Ректорат.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).