Защо София е мръсна?

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
blz
Да живей словото
Специалност: Икономика с англ.
Курс: четвърти

Re: Защо София е мръсна?

Мнение от blz »

ники написа:София е мръсна, защото има адски много хора и всички си хвърлят боклуците, където им падне. Циганите, дето сигурно бачкат за 5лв/ден в Чистота или както сега се казват фирмите, изобщо не си дават зор. Мине малко с метлата, па после си хвърли фаса на метенето. Софиянци просто нямаме такова мислене да си пазим града.
Бе софиянци си имаме много добро мислене. Имали са добро мислене и софиянци преди '89та. И тогава е било чисто, а сега е мръсно - да се чудиш как. Нищо лошо против хората от провинцията, не съм роб на предразсъдъци, но наистина се усеща присъствието им. Нека идват, няма лошо. Ама тука има кошчета, не е като на нивата. Или понеже не е "свое" кво го интересува.
Относно кучешките лайна - не ги събирам. Защо? Защото 1во - в същите градинки серат и деца. Не намирам разлика. 2ро - има улични кучета - и те серат там. 3то - циганите с каруците ръсят лайна по пътищата. Еми събирах, събирах..И когато някой предприемач с остър ум беше обрал всичките торбички за лайна от стойките в парка си казах стига. Най-обичам неделя, но понякога и нея я мразя, като чуя дебелия селянин на поляната да се провиква да го чуем всички:"Ба, шо дойдох На таа София, да й седим у задръстванията, да еба." Айдеее на село.

Иначе и от софиянци има такива гадни, тъпи индивиди. Но са по-малък %. Някой хора си мислят, че е гъзарско да си хвърлиш фаса на улицата. Не е. Тъпанарско е. Само дето идиота не може да го проумее. И ако имаше кой да го глоби с 100лв. щеше да се замисли, а най-вероятно нямаше да има пари за цигари за цял месец.
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Да, замърсяването зависи и то немалко от хората от провинцията в София (най-малкото заради числеността), обаче най-голямото престъпление срещу чистотата на столицата беше, може би, Кремиковци.
Иначе хората от всички краища на страната си цапаме приблизително еднакво. Поне много фрапиращи разлики на регионален принцип мисля, че няма. Като цяло обаче, дори и заради по-малката населеност, провинцията си остава, в по-голямата си част, доста по-чиста от София.
Knights of the Cross
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

blz, по твойта логика защо да не си изхвърляш боклуците през прозореца, защото и другите го правят. Проблемът с псетата ще се реши, като се забрани отглеждането им в големи и гъсто населени градове като София. :)
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

blz написа:Ама тука има кошчета, не е като на нивата. Или понеже не е "свое" кво го интересува.
Това може да го каже само човек, който никога не е виждал нива. Има разлика между нива и селско сметище. Вземи си поука.
Такива софиянци дето вкарват изказвания като "ай ходете на село да копаете кокошките" най ги обичам. Всеки се мисли за ибаааати спеца. ;)
blz написа:Относно кучешките лайна - не ги събирам. Защо? Защото 1во - в същите градинки серат и деца. Не намирам разлика. 2ро - има улични кучета - и те серат там. 3то - циганите с каруците ръсят лайна по пътищата. Еми събирах, събирах..И когато някой предприемач с остър ум беше обрал всичките торбички за лайна от стойките в парка си казах стига.
:) Това е второто - масово по белио свят, където са събирали кучешките лайна в торбички се отказват от тази практика, понеже е обречена по идея - как се надявате да събирате органичен отпадък в найлонова торбичка? WTF??? Ама не, всичко е чисто прибрано в торбичка, заминава в сметището, далече от очите, далече от ума. Типично "градско" мислене.... Граждани... Цивилизация....

@G: Не знам защо тълкуваш думите на blz по този начин, обаче не мисля, че можеш така да ги интерпретираш. Най-малкото аз не ги интерпретирам така, а даже точно на обратно, което значи, че на някой от нас му куца умението да чете. Не знам кой е, не претендирам, че не съм аз.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Аватар
blz
Да живей словото

Мнение от blz »

Да се забрани отглеждането на кучета в големите градове? :lol: :lol:

Торбичките са хартиени..упс! :lol:
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

blz написа:Да се забрани отглеждането на кучета в големите градове? :lol: :lol:

Торбичките са хартиени..упс! :lol:
Аз предлагам да забраним на хората да живея - първо в големите градове, после и навсякъде. Не са виновни кучетата.

Поразтърси се малко и за казуса с торбичките ;) Какви са и каква им е ролята ;)
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

Нищо лично към вас, но просто трябва да знаете, че ако толкова обичате животните си, то на тях им е най-добре да имат двор, в който да живеят. Отделно, в Япония например е ЗАБРАНЕНО отглеждането на кучета в градовете. :) Тука това естествено няма как да стана, няма как да няма и изядени хора от кучета поради тази причина. Това си е нашият манталитет. С нищо не ми пречат животните, имам си вкъщи, но заразите, нападенията, ухапванията, мръсотията, лайната в детските градинки....това вече пречи на нормалния живот. Заради изкуфялата Бардо и още по-изкуфелите бабета, които няма за какво друго да се грижат освен за псетата (които дори ги разбират като им говорят :lol: ! ), 90% от хората трябва да търпят кучешката мизерия.
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

И всички тези проблеми според теб се решават, като забраним гледането на кучета в София ли? :shock: :scratch:
Изображение
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Хора, кучетата може да са голям проблем, ами я вижте какво правят други едни животни, които се угояват за Коледа. Те не са ли десетки пъти повече. Не цапат ли поголовно. Да започнем от тях, те поне като им се говори и сме сигурни че разбират какво им се казва. Поне една част от тях ще се замислят, а постепенно и останалите.

Ако не сте разбрали, говоря за тези, които им се живее в кочина и си я правят около себе си - на улицата, пред (и зад) блока, ако щете - на Витоша или в някой по-закътан парк.

Надявам се да няма нито един представител от този нерядък вид в нашия форум. Ако се обижда някой - да се сети защо. И да пише на ЛС, че да не пълним темата с боклук.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
blz
Да живей словото

Мнение от blz »

Наистина проблемът с кучетата ще изчезне с забраната за съществуване на хората. Защото хората изхвърлят кучета на улицата, неспособни да поемат отговорност за решенията си. И оттам се появяват уличните кучета. Оттам има и хапания и т.н. В Япония има прекалено много неща, на които аз меко казано се учудвам и не бих могъл да се примиря с тях. Чалнати са.
Торбичките..ако искаш ми кажи казуса, че наистина не ми се търси. :lol:
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

Хората, които си изхвърлят кучетата, са тези, които ги гледат, а не аз. :) И ако искате кучешки град, трябва да помислите да си го направите някъде, където наистина няма хора. И да странни са хората в Япония...трудно е да ги разберем, бидейки на светлинни години пред нас в развитието си. :cheers:
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Японските градове без кучета те чакат с отворени обятия в такъв случай... :lol:
Изображение
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

ммм объркал си се. Газовите камери са гладни за пумиярите. :lol:
Аватар
blz
Да живей словото

Мнение от blz »

Технически погледнато като изхвърлиш едно куче не го гледаш. Но пък често стопанин на куче прибира и някое улично, там където е 1 куче са и 2. Наистина не искам да живея в страна, където ме натъпкват в метрото като в консерва и където видеоигрите с брутални изнасилвания са на почит...Предпочитам си родната София, пък била тя и мръсна. Но наистина Япония те зове. :salute:
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

В тоя ред на мисли прибери повече паразитни кучета при тебе. Колкото може да побере апартамента ти. Познават такива хора, може и ти да си един от тях. Г-жа Бардо ше ти дойде на крака. :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “България”