Лондон амнистира Майкъл Шийлдс
-
Chopin
- Да живей словото
- Специалност: жираф - редовно
- Курс: първи
Лондон амнистира Майкъл Шийлдс
Аз лично съм много, много възмутен..
http://dnevnik.bg/sviat/2009/09/09/7815 ... l_shiilds/
http://dnevnik.bg/sviat/2009/09/09/7815 ... l_shiilds/
-
Chopin
- Да живей словото
Re: Лондон амнистира Майкъл Шийлдс
Абе, торбинс, не мислиш ли, че има мааалка разлика?Baggins написа:Ниe не направихме ли същото със сестрите?
Те са сигурни, че той е невинен. Ние бяхме сигурни, че сестрите са невинни.
амнистия и в двата случая. Обясни ми къде е разликата ?

-
Chopin
- Да живей словото
в доказателствата..Baggins написа:Те са сигурни, че той е невинен. Ние бяхме сигурни, че сестрите са невинни.амнистия и в двата случая. Обясни ми къде е разликата ?
и защо, по дяволите, трябва да сравняваш...не си ли виждаш главата на момчето.
Ами сложно е.От една страна това не е правилно, защото български съд вече се е произнесъл по делото и щом английските власти не уважават това решение това е прецедент в ЕС.От друга страна на нас това ни дава картбланш да не зачетем английски съдебни решения в бъдеще, при което те трудно ще могат да бучат.
Има и някои проблеми относно самопризнание на друг човек ( забравих му името - тези самопризнания никога не са били разследвани и включени в делото, което си е голям пропуск), както и в свидетелските показания.Явно е , че в мелето не е било ясно кой -кого и това дава основание на англичаните да се съмняват в това, че точно Шийлдс, а не друг е хвърлил павето.Ще е наистина жалко ако друг е ударил с камъка, но поради обвинението на Шийлдс и тази амнистия виновника няма да бъде подведен под отговорност.
От друга страна ако Шийлдс е виновният - то дори и с амнистията той е излежал половината си присъда и изплатил всичките си задължения, което е повече от това да го освободят просто ей-така, без никакво наказание.
Има и някои проблеми относно самопризнание на друг човек ( забравих му името - тези самопризнания никога не са били разследвани и включени в делото, което си е голям пропуск), както и в свидетелските показания.Явно е , че в мелето не е било ясно кой -кого и това дава основание на англичаните да се съмняват в това, че точно Шийлдс, а не друг е хвърлил павето.Ще е наистина жалко ако друг е ударил с камъка, но поради обвинението на Шийлдс и тази амнистия виновника няма да бъде подведен под отговорност.
От друга страна ако Шийлдс е виновният - то дори и с амнистията той е излежал половината си присъда и изплатил всичките си задължения, което е повече от това да го освободят просто ей-така, без никакво наказание.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- humanityisthedevil
- Постоянно присъствие
- Специалност: китаистика
- Курс: втори
- blz
- Да живей словото
- Специалност: Икономика с англ.
- Курс: четвърти
А ти не си ли виждал 400 заразени деца?Chopin написа:в доказателствата..Baggins написа:Те са сигурни, че той е невинен. Ние бяхме сигурни, че сестрите са невинни.амнистия и в двата случая. Обясни ми къде е разликата ?
и защо, по дяволите, трябва да сравняваш...не си ли виждаш главата на момчето.
Великобритания може да си прави каквото иска. Винаги е било така и в момента не е по-различно. Не напразно това е единствената страна в ЕС, на която реално погледнато всички са й "длъжници" и от общия бюджет на Общността на Великобритания се връщат пари, отделно че има редица облекчения. Уреждат се хората и ги боли само за тях. Тоя Шийлдс да го бяха самообесили тук.
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
Ммм, така и с Миграхи в Либия....
Всъщност споменаха името на този, който според британците е счупил главата на нашия. Дори споменаха, че може нашите да му пуснат европейска заповед за задържане, но тогава какво става с компетентния български съд?
Всъщност споменаха името на този, който според британците е счупил главата на нашия. Дори споменаха, че може нашите да му пуснат европейска заповед за задържане, но тогава какво става с компетентния български съд?
Ако могат да го задържат - да го направят, но тогава наистина ще стане мазано, защото ако се докаже, че другият е виновен - то тогава Шийлдс е лежал неправомерно и става една история не е работа.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- deichevster
- Да живей словото
- Специалност: Инженеръ
Че сестрите ги осъдиха за бая други работи,не за заразяването. Тях първанката ги чакаше на летището,само дето не им даде ордени,Шийлдс лежа и в Англия.Там също имаше масивна кампания за освобождаването му,ма му отказаха.Аз съм на мнение че процеса срещу него беше измислен,направен показно.Оня путьо стависки пречука един човек,а момичето е също с тежка телесна повреда,пък не лежа нито ден,съмнявам се и да е платил колкото Шийлдс. И кво излиза - българския съд осъжда за нанасяне на тежка телесна повреда в пияно състояние на 15 години затвор един човек,а друг за убийство и нанасяне на тежка телесна повреда в пияно състояние го пуска на свобода - WTF?! После как няма да го амнистират...
Хомосексуализмът в крайна сметка модерен ли е,или модераторски...
Има и друго - в Кралството ставаш пълнолетен на 21 години, а не на 18 като при нас. Това е само защото ние сме по-умни и интелигентни, и бързоразвиващи се, дааа! Та е трудно да обясниш такава сериозна присъда, дадена на непълнолетен на британското обществено мнение...
Иначе Джак Сламката е изключително принципен човек и всички още помним как като външен министър си хвърли оставката в лицето на Тони Блеър поради незаконното нахлуване в Ирак... После Общините го избраха за спикер въпреки нежеланието на премиера...
Общо взето, очакваше се подобно нещо, жалко че пресата го наду и го направи проблем с размерите на Цепелин.
Ах, Цепелина
оттука мина,
Какъв голям е!
крещи Ирина
Как се издига!
О, Боже мой!
Иначе Джак Сламката е изключително принципен човек и всички още помним как като външен министър си хвърли оставката в лицето на Тони Блеър поради незаконното нахлуване в Ирак... После Общините го избраха за спикер въпреки нежеланието на премиера...
Общо взето, очакваше се подобно нещо, жалко че пресата го наду и го направи проблем с размерите на Цепелин.
Ах, Цепелина
оттука мина,
Какъв голям е!
крещи Ирина
Как се издига!
О, Боже мой!
Принципно си пряав, но има и разлики ( което обаче не оправдава условната присъда на Стависки).Разликата е в това, че при англичаните става дума за хулиганска проява и има умишленост + алкохол, докато при "шофьора" има непредумишлено+ алкохол.Но и той трябваше да си излежи наказанието, а не да го пускат.deichevster написа:Че сестрите ги осъдиха за бая други работи,не за заразяването. Тях първанката ги чакаше на летището,само дето не им даде ордени,Шийлдс лежа и в Англия.Там също имаше масивна кампания за освобождаването му,ма му отказаха.Аз съм на мнение че процеса срещу него беше измислен,направен показно.Оня путьо стависки пречука един човек,а момичето е също с тежка телесна повреда,пък не лежа нито ден,съмнявам се и да е платил колкото Шийлдс. И кво излиза - българския съд осъжда за нанасяне на тежка телесна повреда в пияно състояние на 15 години затвор един човек,а друг за убийство и нанасяне на тежка телесна повреда в пияно състояние го пуска на свобода - WTF?! После как няма да го амнистират...
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- deichevster
- Да живей словото
- Специалност: Инженеръ
Не мисля че съд може да признае за предумишлено убийство някаква мъртвопияна хулиганска проява. Поне аз си мисля че предумишлено убийство е когато си кажеш "тоя днес ще го наръгам". Не претендирам да знам точното определение, но си мисля че би трябвало да е така.
Хомосексуализмът в крайна сметка модерен ли е,или модераторски...
Има логика в това което казваш, но умисълта не е само при предварително планиране - това е само един от случаите, но предумишлено се води всяко действие извършено със съзнанието и желанието за постигане на тази крайна цел, независимо дали е премисляно отнапред или решено на момента.А алкохолът в България е утежняващ , а не оневиняващ фактор.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside