Атака срещу Софийския университет
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
- prizivzaborba
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Re: Атака срещу Софийския университет
Бетончо, хайде без обиди. Въобще не ме интересува какво си организирал. Ако се съди по културата ти на спор - най-много някой бирен бунт или бой на стадиона да си организирал.
А Мерлин да покаже данни, с които да докаже че повечето хора не споделяли мнението ми и че са за видеонаблюдение. Иначе твърдението й просто увисва във въздуха.
А Мерлин да покаже данни, с които да докаже че повечето хора не споделяли мнението ми и че са за видеонаблюдение. Иначе твърдението й просто увисва във въздуха.
-
argentinaso
- В началото бе словото
- Курс: трети
Хах,братле, дали ти си бил на запад, а? Ето за Лондон да се пообразоваш, че да не се излагаш по форумите
http://www.bogomil.info/2736/
Колкото до въпроса защо НЕ трябва да има камери мисля вече си изразих достатъчно ясно позицията. Ето пак един материал, който изцяло отговаря на вижданията ми по въпроса:
http://priziv.org/index.php?option=com_ ... 3&Itemid=1
http://www.bogomil.info/2736/
Колкото до въпроса защо НЕ трябва да има камери мисля вече си изразих достатъчно ясно позицията. Ето пак един материал, който изцяло отговаря на вижданията ми по въпроса:
http://priziv.org/index.php?option=com_ ... 3&Itemid=1
- george.merlin
- Драскач
- Специалност: книгоиздаване
Твърдението се базира на това, че се въвеждат карти с биометрични данни, а в САЩ и радио чипове. Ако повечето хора бяха против сигурността, такива идеи изобщо нямаше да се зародят или поне щяха да се елиминират в ранен стадий, а не да се стига да изпълнението им. Ако търсиш статистически данни, нямам. Какви са твоите данни, освен 5-6 протеста? Я питай американците, дали не искат биометрични данни. Може някой терорист да им влезе "на гости". Точно те са примера за желанието на голяма част от човечеството за такива технологии.
То хубаво, но мисля, че се изясни, че когато става дума за охранителни камери и това е оповестено на наблюдаваните няма нарушение на конституцията и по-конкретно чл.32 който е цитиран в тази статия...argentinaso написа: http://priziv.org/index.php?option=com_ ... 3&Itemid=1
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Прав си, ама по постовете, някои от които едва ги изчитам си мисля...prizivzaborba написа:Бетончо, хайде без обиди.
Слез на земята, човече. Някои от нещата, които пишеш са смешни. Много хора се смеят отстрани, но не го казват. И не пишат. Наричат се сеирджии.
На пръв поглед изглеждате хора без работа. Аз съм съгласен с това. Някои ви смятат за неудачници. Просто приемам, че имате странни погледи върху нещата, което в интерес на истината не е зле.
Ама запазете си мнението за вкъщи.
Всичките ви идеи се изчерпват с куфарите на летищата, ниски такси, не на камери и тоалетни... неща от които не само че аз не виждам смисъл, ами реално нищо не става от тях.

-
argentinaso
- В началото бе словото
абе това за конституцията мисля, че го уточнихме. Ако утре се гласува закон да те събличат гол на входа на СУ, какво, ще трябва да се съгласиш, защото е законно, нали 
- george.merlin
- Драскач
Batbayan написа: То хубаво, но мисля, че се изясни, че когато става дума за охранителни камери и това е оповестено на наблюдаваните няма нарушение на конституцията и по-конкретно чл.32 който е цитиран в тази статия...Всъщност заради тази неизправност статията си е чиста измислица, защото съдържа твърдения, които не са вярни.
Аз когато работех като фотограф за един вестник в Русе, много ме дразнеше точно това. Трябва да снимам някакви хора по улицата и някои идват и ми искат отчет какво правя и защо. Чули, че имало някакъв си член в конституцията и без да са запознати, правят се на интересни. Винаги им давах имената си, ако искат да ме съдят. На публично място не важи този член. Ако си на улицата или в метрото, в автобуса, всеки може да те снима с фотоапарати, камери и с каквото още намери. Виж, ако отида в дома на човека да го снимам, тогава да, но на публично място няма такива работи като този член. същото е и с камерите (е подобно). Така че е добре преди да се пишат текстове, които съдържат юридически препратки, да се проведе конкултация с разбиращ човек.
- prizivzaborba
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Бетончо, измисляш си - ние не сме правили никога протести за някакви тоалетни и куфари, нито пък за ниски таксти - ние сме против таксите за следване въобще. А ти иначе или който и да било друг, може да ни се смееш колкото искаш, но нямаш право да обиждаш.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Извинявай. Една малоумна "инициатива", която по подразбиране и по остатъчни спомени съм я приписал на вас. Олицетворяваше имигрирането в чужбина и изтичането на мозъци т'ва.prizivzaborba написа:куфари
No commentprizivzaborba написа:нито пък за ниски таксти - ние сме против таксите за следване въобще.

Човек ние тука може да сме уточнили много неща, но статията си остава подвеждаща, защото там ясно е даден като аргумент за това,че снимането с охранителни камери е незаконно въпросният член от конституцията, а всъщност няма никакво нарушаваме ма човешките права.Ако ви е кеф да заблуждавате хората в сайт , който би трябвало да бъде представителен за една идея- то това си е ваша работа, но някои хора мнооого ще ви се смеят.argentinaso написа:абе това за конституцията мисля, че го уточнихме. Ако утре се гласува закон да те събличат гол на входа на СУ, какво, ще трябва да се съгласиш, защото е законно, нали
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- george.merlin
- Драскач
Не съм икономист, но по правило, ако нещо става "уж" безплатно за някого, то то се плаща от някой друг. Идеята може и да е добра, но тогава тези пари ще се вземат от бюджета. А тоя бюджет да не е безкраен? Колко ни е БВП? Всеки втори иска увеличение на заплатата в държавните институции, всяка сфера иска повече пари от бюджета. Пенсионерите искат повече, работещите искат по-висока минимална заплата. Все някой нещо иска. Ама те парите не растат по дърветата.prizivzaborba написа:Бетончо, измисляш си - ние не сме правили никога протести за някакви тоалетни и куфари, нито пък за ниски таксти - ние сме против таксите за следване въобще. А ти иначе или който и да било друг, може да ни се смееш колкото искаш, но нямаш право да обиждаш.
Пак казвам, искането може и да е добро, но е свъзано с много други фактори. поне обмисляйте добре исканията си.
Ами ако снимките са за лично ползване - мисля, че няма проблем, но ако публикуваш някои хора могат да изразят желание да им закриеш лицата...Виж тука не знам как точно седи законово, а в момента си имам друга работа за да се ровичкам и да проверявам.george.merlin написа: Аз когато работех като фотограф за един вестник в Русе, много ме дразнеше точно това. Трябва да снимам някакви хора по улицата и някои идват и ми искат отчет какво правя и защо. Чули, че имало някакъв си член в конституцията и без да са запознати, правят се на интересни. Винаги им давах имената си, ако искат да ме съдят. На публично място не важи този член. Ако си на улицата или в метрото, в автобуса, всеки може да те снима с фотоапарати, камери и с каквото още намери. Виж, ако отида в дома на човека да го снимам, тогава да, но на публично място няма такива работи като този член. същото е и с камерите (е подобно). Така че е добре преди да се пишат текстове, които съдържат юридически препратки, да се проведе конкултация с разбиращ човек.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- prizivzaborba
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Искането не просто е добро, а е много добро. И пари има откъде да се вземат. От много места. Ние сме проучвали специално въпроса (докато някои само се смеят отстрани). Но тук темата е друга. А това с куфарите, Бетончо, беше организирано от младите учени - сега се сетих. И не беше толкова лошо като идея.
- george.merlin
- Драскач
Batbayan написа:[
Ами ако снимките са за лично ползване - мисля, че няма проблем, но ако публикуваш някои хора могат да изразят желание да им закриеш лицата...Виж тука не знам как точно седи законово, а в момента си имам друга работа за да се ровичкам и да проверявам.
а, няма нужда да проверяваш. Те от редакцията на вестника ми казаха това. казаха да не ме притесняват такива неща, защото първо съм представител на медия, второ, защото улицата е обществено място и не мога от всеки да искам да ми подпише формуляр за съгласие да го снимам. Но не съм се интересувал в кой точно закон, къде го пише.
Е да де, но има практика да се закрива лицето на хора държащи на анонимност и тук не знам как седят нещата.george.merlin написа:Batbayan написа:[
Ами ако снимките са за лично ползване - мисля, че няма проблем, но ако публикуваш някои хора могат да изразят желание да им закриеш лицата...Виж тука не знам как точно седи законово, а в момента си имам друга работа за да се ровичкам и да проверявам.
а, няма нужда да проверяваш. Те от редакцията на вестника ми казаха това. казаха да не ме притесняват такива неща, защото първо съм представител на медия, второ, защото улицата е обществено място и не мога от всеки да искам да ми подпише формуляр за съгласие да го снимам. Но не съм се интересувал в кой точно закон, къде го пише.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside