Трагедията в Охридското езеро
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Право
- Курс: трети
Трагедията в Охридското езеро
Днес 15 човека изгубиха живота си. Корабът "Илинден" потъна в Охридското езеро. Нелепа смърт..
Нека почиват в мир. : (
И не мога да разбера едно. Кога човешката небрежност ще спре да погубва животи с безпощадна сила? Корабът е бил в неизправност. Също така, "по първоначална информация, като една от причините за инцидента беше посочено претоварването на туристическото корабче - той е бил с капацитет 47 души, а са качени 52-ма."(bTV). Безумни, безсмислени - с каквито и епитети да бъдат натоварени причините за тази трагедия, едно е нещото, което не може да бъде променено - загубата. Безвъзвратната загуба на 15 човека, чиито семейства дни наред ще бъдат облечени в скръбно черно.
Rest In Peace.
Нека почиват в мир. : (
И не мога да разбера едно. Кога човешката небрежност ще спре да погубва животи с безпощадна сила? Корабът е бил в неизправност. Също така, "по първоначална информация, като една от причините за инцидента беше посочено претоварването на туристическото корабче - той е бил с капацитет 47 души, а са качени 52-ма."(bTV). Безумни, безсмислени - с каквито и епитети да бъдат натоварени причините за тази трагедия, едно е нещото, което не може да бъде променено - загубата. Безвъзвратната загуба на 15 човека, чиито семейства дни наред ще бъдат облечени в скръбно черно.
Rest In Peace.
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Re: Трагедията в Охридското езеро
Бог да прости душите на хората.
п.с. Изключително ме впечатли постъпката на транспортния министър в Македония, който на секундата си подаде оставката. Кога, кога, кога, за Бога, някой от нашите ще си подаде оставката след какъвто и да е инцидент...
п.с. Изключително ме впечатли постъпката на транспортния министър в Македония, който на секундата си подаде оставката. Кога, кога, кога, за Бога, някой от нашите ще си подаде оставката след какъвто и да е инцидент...

- Soraya
- Пишете, о, братя
- Специалност: PR
- Курс: първи
Дано почиват в мир горките хора...
Тази събота и неделя братовчед ми, заедно с двете си племенници щеше да прекара на Охрид. Благодаря на Господ, че не се случи!
Тази събота и неделя братовчед ми, заедно с двете си племенници щеше да прекара на Охрид. Благодаря на Господ, че не се случи!
Щастието е единственото нещо, което човек може да раздава без да притежава.
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
По този случай, както и по много предишни, по форумите в Дневник изчетох тонове глупости. Подобен хумор в такива моменти ми е супер нелицеприятен.
Мога да кажа твърде малко неща, само това в което съм сигурен че е истина.
Информацията за загиналите дава възраст за 14 от 15-те загинали над 48 години. Повечето са пенсионери. Е добре, как се позволява да се качват такива хора на плавателен съд без да имат жилетки. При подобна ситуация никой не може да е предварително подготвен и има голяма вероятност човек да си отиде за броени секунди (виждал съм го с очите си).
Това че корабчето е супер претоварено защото може да вози 47 души или колко ми се струва преувеличено. Според мен 200-300кг отгоре не са чак толкова. Не знам ако беше качил 60-70, добре че повече хора просто не могат да пътуват комфортно на такова корабче. На яз. Пчелина има подобни брантии които возят туристи, качват по 15 и отгоре човека въпреки че половината седят по покрива и отпред, жилетки няма изобщо и явно никой не си е мислил че може да се случи нещо. Дали това ще се промени... надявам се. В интерес на всички е.
Възрастта на кораба е по-маловажна в сравнение с адекватната му поддръжка.
Нормалният човек има следния начин на мислене: Карай, на мен няма да ми се случи.
Патилият човек има по-различен начин на мислене: На мен може и да ми се случи, ще направя необходимото за да не го позволя, а ако стане - ще съм подготвен.
Това важи навсякъде - и на пътя, и в планината, и на корабчето, и тн.
Съболезнования на роднините на загиналите, и се надявам тук да се пишат нормални коментари, за да не ставаме като форума на Дневник в който човек чете и се чуди дали половината от пишещите там нямат мозък или си правят майтап с трагедията. И в двата случая толкова по-зле за всички, че има сред нас такива хора.
Мога да кажа твърде малко неща, само това в което съм сигурен че е истина.
Информацията за загиналите дава възраст за 14 от 15-те загинали над 48 години. Повечето са пенсионери. Е добре, как се позволява да се качват такива хора на плавателен съд без да имат жилетки. При подобна ситуация никой не може да е предварително подготвен и има голяма вероятност човек да си отиде за броени секунди (виждал съм го с очите си).
Това че корабчето е супер претоварено защото може да вози 47 души или колко ми се струва преувеличено. Според мен 200-300кг отгоре не са чак толкова. Не знам ако беше качил 60-70, добре че повече хора просто не могат да пътуват комфортно на такова корабче. На яз. Пчелина има подобни брантии които возят туристи, качват по 15 и отгоре човека въпреки че половината седят по покрива и отпред, жилетки няма изобщо и явно никой не си е мислил че може да се случи нещо. Дали това ще се промени... надявам се. В интерес на всички е.
Възрастта на кораба е по-маловажна в сравнение с адекватната му поддръжка.
Нормалният човек има следния начин на мислене: Карай, на мен няма да ми се случи.
Патилият човек има по-различен начин на мислене: На мен може и да ми се случи, ще направя необходимото за да не го позволя, а ако стане - ще съм подготвен.
Това важи навсякъде - и на пътя, и в планината, и на корабчето, и тн.
Съболезнования на роднините на загиналите, и се надявам тук да се пишат нормални коментари, за да не ставаме като форума на Дневник в който човек чете и се чуди дали половината от пишещите там нямат мозък или си правят майтап с трагедията. И в двата случая толкова по-зле за всички, че има сред нас такива хора.
Да, за съжаление отново цялата шумотевица става едва когато трагедията е налице.
Иначе, колкото до корабчето, работата е много незаконна. Не само превозът на пътниците дотам е нелицензиран, ами и със самия кораб няма почти нищо законно: прегледи и поддръжка - никакви, обезопасяване - две жилетки, т.е. никакво, застраховки за пътниците - ако македонецът правилно разбра въпроса - също никакви. Цялата работа е престъпление и отива към съд, ама вече няма значение, за огромно съжаление.
Иначе, колкото до корабчето, работата е много незаконна. Не само превозът на пътниците дотам е нелицензиран, ами и със самия кораб няма почти нищо законно: прегледи и поддръжка - никакви, обезопасяване - две жилетки, т.е. никакво, застраховки за пътниците - ако македонецът правилно разбра въпроса - също никакви. Цялата работа е престъпление и отива към съд, ама вече няма значение, за огромно съжаление.
Knights of the Cross
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Има значение, да не се повтори подобен инцидент. Естествено че е по-добре и първи случай да няма... но сега поне може да се постараем този да е последен.Tommy написа:Цялата работа е престъпление и отива към съд, ама вече няма значение, за огромно съжаление.
Естествено. Исках да кажа, че за жертвите и опечалените последиците от разкритията вече нямат същото значение. Иначе естествено, че историята трябва да бъде разнищена и виновните да си отнесат последиците от закона.
Knights of the Cross
Вероятно чухте обяснението на митрополит Николай Пловдивски: Божие наказание за безпътното сборище на Мадона в София! 
- Mushmul
- Флъдзила
- Специалност: Регионално развитие и политика
Ужасен инцидент. Лошото е, че това че се е случило един път не значи, че ще се вземат необходими мерки. Известно време ще се шуми по въпроса, ще се затегне контрола, но се съмнявам да се сложи край на тази порочна практика, както за претоварването, така и за липсата на жилетки.
И това, разбира се, не е само там... При нас на морето редовно не се спазват мерките за безопастност, а корабчетата и тем подобни не са много по-нови.
И това, разбира се, не е само там... При нас на морето редовно не се спазват мерките за безопастност, а корабчетата и тем подобни не са много по-нови.
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Където не се вземат мерки от фирмите, които предлагат такива услуги, е редно да се вземат мерки от нас, потребителите. Да кажем - това е рисковано, без достатъчна степен на сигурност, няма да го ползваме. Ако тия не искат да фалират, нека си оправят условията. Това е.
Невъзможно. Потребителите, туристите са стадо. На никой не му се чака половин час за следващото корабче или следващия тур някъде си. Само и единствени фирмите трябва да се заемат с проблемите. А само и единствено редовни проверки ще ги накарат да спазват правилата.peterdi написа:Където не се вземат мерки от фирмите, които предлагат такива услуги, е редно да се вземат мерки от нас, потребителите. Да кажем - това е рисковано, без достатъчна степен на сигурност, няма да го ползваме. Ако тия не искат да фалират, нека си оправят условията. Това е.

- peterdi
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами прав си, но ето - по този начин реално туристите споделят вината на фирмите! Да правят компромис с живота и здравето си, пък макар и да не го осъзнават - нищо не ги оневинява.
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Дам.Joker написа:Вероятно чухте обяснението на митрополит Николай Пловдивски: Божие наказание за безпътното сборище на Мадона в София!
'Божие' бесило му трябва на този.
С души се плаща за човешката алчност и дезорганизация. И винаги се вземат поуки след като платежното е изпълнено вече.
Мир ще има за тях.
The storm is coming...

...let the Lord of Chaos reign.

...let the Lord of Chaos reign.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Защо и вие им разнасяте нещастието не мога да разбера. Много мразя шумотевицата, когато стане нещо подобно. Всички журналистчета започват да творят, да изпипват, да наслагват украса. Направо...
Нека почиват в мир.
Нека почиват в мир.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Право
- Курс: трети
Какво им разнасяме? Надали някой от близките ще дойде точно в този форум да чете. Изразяваме нашите съпричастност и прискърбие. Нормалните хора го правят.
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.